Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

Οι Ισπανοί ανθρακωρύχοι δείχνουν το δρόμο: ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ!

 Εκτεταμένα επεισόδια και χιλιάδες δακρυγόνα και χημικά στο Οβιδέο
Με αυτοσχέδιες ρουκέτες και ασπίδες αποφάσισαν να «υποδεχθούν» οι Ισπανοί ανθρακωρύχοι τα νέα μέτρα λιτότητας και τις αστυνομικές δυνάμεις, που κατέφτασαν στην πόλη Οβιδέο, για να αντιμετωπίσουν την εκτροχιασμένη κατάσταση.

Η ισπανική αστυνομία έχει πνίξει περισσότερους από 8.000 διαδηλωτές με χημικά. Οι διαδηλώσεις και τα επεισόδια ξεκίνησαν με αφορμή την ανακοίνωση των νέων περικοπών στους εργαζόμενους σε περισσότερα από 40 ορυχεία και την διακοπή της επιδότησης του άνθρακα. Οι ανθρακωρύχοι διατείνονται ότι σε περίπτωση που εφαρμοστούν, οδηγούνται αυτομάτως στην απόλυτη φτώχεια και την ανεργία.

Δείτε φωτογραφίες που μετέδωσε λίγες μέρες πριν το msnbc.msn.com από τις κυριολεκτικά... ένοπλες συγκρούσεις. Να δούμε πως θα υποδεχθεί ο λαός μας τη διαφαινόμενη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και τα εξοντωτικά μέτρα που μας ετοιμάζουν.

Δείτε επίσης:

Συγκρούσεις στην Ισπανία (Βίντεο)
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2012/06/blog-post_19.html

Σε ολική στάση εργασίας οι περιοχές οξόρυξης της Ισπανίας και συγκρούσεις απεργών με την αστυνομία.

Η γενική απεργία που εδώ και 22 μέρες έχει κηρυχθεί στις Ισπανικές περιοχές των ανθρακωρυχείων, συνεχίζεται με 100% συμμετοχή, σύμφωνα με τα συνδικάτα.
Σήμερα ειδικά, η αστυνομία ενίσχυσε την τοπική της παρουσία στη León y Asturias με μια επιπλέον δύναμη από 250 άντρες. Αυτό όμως δεν εμπόδισε το κλείσιμο δρόμων και άλλες δυναμικές ενέργειες από μέρους των απεργών, που δεν δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα τις κυβερνητικές προκλήσεις που σαν στόχο έχουν να σπάσουν τις κινητοποιήσεις τους.
.
Ο γραμματέας της Γενικής Εργατικής Ένωσης Victor Fernández, τόνισε, σε δήλωση του; ότι οι συμμετοχή στην γενική απεργία στα ορυχεία είναι καθολική έχοντας την ολόπλευρη συμπαράσταση από τους κατοίκους όλων των γύρω δήμων.  "Εάν δεν θέλουν να έχουν τις περιοχές εξόρυξης σε πόλεμο, θα πρέπει να καθίσουν να διαπραγματευτούν" συμπλήρωσε ο ίδιος..
Παράλληλα, αυτές τις μέρες, αντιπροσωπίες ανθρακωρύχων από την Πολωνία, Βρετανία, Χιλή και Γερμανία, καταφθάνουν στην Asturias για να συμπαρασταθούν στους εργάτες που βρίσκονται σε επ' αόριστον απεργία.

Ταυτόχρονα οι κάτοικοι δεκάδων δήμων που η οικονομία τους πλήττετε καθοριστικά από τις κυβερνητικές επιλογές που περιέκοψαν τις επιδοτήσεις στις περιοχές που παράγεται ο άνθρακας έχουν βγει στους δρόμους.

Στην περιοχή Asturias όπου απεργούν 16 δήμοι, οι απεργοί προξένησαν μπλόκα σε 4 λεωφόρους και σε σιδηροδρομικές γραμμές, και στήνοντας οδοφράγματα συγκρούονται με τις δυνάμεις καταστολής. 

Ηταν αναμενόμενη αυτή η εξέλιξη αφού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της περιοχής, Gabino de Lorenzo, είχε προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση παρακώλυσης συγκοινωνιών θα παρέμβουν οι δυνάμεις ασφαλείας.

Τα συνδικάτα είχαν κάνει έκκληση για διαδηλώσεις σήμερα Δευτέρα, στις περιοχές εξόρυξης άνθρακα σε όλη την Ισπανία. Το πρωί διεξήχθησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Castilla y León, στο Teruel και την Asturias.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο έχει κατηγορήσει το Υπουργείο Βιομηχανίας Ενέργειας και Τουρισμού της χώρας, πως έχει σπάσει τον κοινωνικό διάλογο στην Επιτροπή συνέχισης του προγράμματος για τον άνθρακα, αποδίδοντας την ευθύνη για την έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή μεταξύ αστυνομίας και απεργών στην συνεχιζόμενη αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.