Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση της ΠΡΩ.ΚΑΤ. για προβοκατόρικα δημοσιεύματα: "ας σωπάσουν οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι"

ας σωπάσουν οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι
οι αγωνιστές δεν εκφοβίζονται
ο λαός δεν τρομοκρατείται!


Μπορείς να καταλάβεις τι είναι αυτό που ο εχθρός σου φοβάται περισσότερο,
από τα μέσα που χρησιμοποιεί για να σε κάνει να φοβηθείς.
Eric Hoffer, 1902-1983

Στον ιστότοπο vimaonline.gr αναρτήθηκαν δύο κείμενα στην κατηγορία «γεγονότα*» που αναφέρονται στην «Πρωτοβουλία Κατοίκων στα Νότια» και αφορούν «γεγονότα» που εξελίχθηκαν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Γλυφάδας στις 11/6, όπως και την μοτοπορία της χ.α. στην περιοχή στις 18/6.

Τα δημοσιεύματα αυτά βρίθουν ανακριβειών, ψεμάτων και διαστρεβλώσεων επιδιώκοντας να δημιουργήσουν μια πλαστή εικόνα τόσο σε ότι αφορά τα «γεγονότα» που υποτίθεται ότι καλύπτουν δημοσιογραφικά, όσο και σε ότι αφορά πολιτικούς χώρους, συλλογικότητες και αγωνιστές, με προφανείς κατά την γνώμη μας σκοπιμότητες.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι:
Σε σχέση με το πρώτο άρθρο με τίτλο: «Η οργάνωση ΠΡΩΚΑΤ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο ΔΣ Γλυφάδας»
(http://www.vimaonline.gr/default.asp?pid=20&ct=6&artid=11252)

Το κείμενο προσπαθεί εσκεμμένα να προσδιορίσει με στρεβλό τρόπο την λειτουργία της «Πρωτοβουλίας Κατοίκων στα Νότια» μια που δίνει την εικόνα μιας κλειστού τύπου συνωμοτικής οργάνωσης, με σαφή υπονοούμενα ότι αυτή μπορεί να έχει και τη λειτουργία «ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης». Για να αφήσει αυτήν την αίσθηση προσδιορίζει την ΠΡΩ.ΚΑΤ. ως «οργάνωση», γράφει ότι η φρασεολογία της θυμίζει «ένοπλη οργάνωση», γράφει ότι το κεντρικό μας σύνθημα είναι «αλυσίδες ή όπλα», γράφει ότι στο λογότυπό μας έχουμε ένα όπλο και ένα πριόνι και τέλος τόσο στον τίτλο όσο και στην κατάληξη χρησιμοποιεί τον όρο «ανάληψη ευθύνης» που παραπέμπει ευθέως πάλι σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση.

Καταρχήν να ξεκινήσουμε με μια μικρή διευκρίνηση προς το συντάκτη του κειμένου. Το κείμενο που παραθέτει και βγάζει όλα τα συμπεράσματά του δεν είναι της «Πρωτοβουλίας Κατοίκων στα Νότια» αλλά της «Πρωτοβουλίας Αντιφασιστικής Δράσης στα νότια». Αυτό από μόνο του χαρακτηρίζει την ποιότητα του ρεπορτάζ και της ενημέρωσης που παρέχει ο δικτυακός αυτός τόπος. Η ΠΡΩ.ΚΑΤ. δεν έχει βγάλει κανένα κείμενο που να αφορά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Δ.Σ. Γλυφάδας στις 11/6. Επιπρόσθετα, ο συντάκτης του κειμένου δεν φαίνεται να «υποφέρει» από ελλειπή πληροφόρηση. Αντίθετα, επιλεκτικά επιλέγει αποσπασματικά στοιχεία τόσο από το ιστολόγιο της ΠΡΩ.ΚΑΤ., όσο και από την ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας Αντιφασιστικής Δράσης στα νότια» για να «στοιχειοθετήσει» τη συκοφαντική και ψευδή δήλωση περί «φρασεολογίας που θυμίζει ένοπλη οργάνωση». Προφανώς ο συντάκτης είτε δεν έχει συναίσθηση της δεινής κατάστασης του λαού
σήμερα, είτε δεν γνωρίζει τη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας, είτε θεωρεί και το Ε.Α.Μ. ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση και για αυτό δεν μπορεί να αντιληφθεί τον προφανή πολιτικό συσχετισμό του τότε με το σήμερα που υποδηλώνει το σύνθημα του Ε.Α.Μ., την ανάγκη δηλαδή της οργάνωσης και αντίστασης του λαού απέναντι στην ανιλεή επίθεση που δέχεται από κράτος, κεφάλαιο, ΕΕ και ΔΝΤ. Πολύ περισσότερο δε θα μπορούσαμε να περιμένουμε από τον συντάκτη να γνωρίζει από «σοσιαλιστικό ρεαλισμό» και το έργο του Βλαντιμίρ Λεμπέντεφ «Πρέπει να δουλέψουμε με το τουφέκι δίπλα μας» του 1920, της περιόδου της «Λευκής Τρομοκρατίας» που κοσμεί την ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας Αντιφασιστικής Δράσης στα νότια», σηματοδοτώντας την αναγκαία σήμερα ανάγκη αυτοάμυνας του λαού απέναντι στις φασιστικές προκλήσεις και την ένταση του κρατικού αυταρχισμού. Και όμως, οι ισχυρισμοί τελικά του συντάκτη στηρίζονται στη διαστρέβλωση, την αμάθεια, τη συσκότιση της πραγματικότητας και την ταπεινά εναγώνια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων!

Επίσης η «Πρωτοβουλία Κατοίκων στα Νότια» συνεδριάζει δημόσια και ανοιχτά σε τακτά χρονικά διαστήματα, ανακοινώνει της συνελεύσεις της στην γειτονιά, τα μέλη της είναι γνωστά σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Η δραστηριότητα και η κινητοποίηση των μελών της εκφράζεται μέσα από τις μαζικές διαδικασίες του λαϊκού κινήματος. Τα μέλη της, από το 2005 που λειτουργεί, έχουν συμμετάσχει στους αγώνες για την προάσπιση του βουνού και της παραλίας, τη μάχη για την προάσπιση του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, την μάχη για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων της περιοχής μας, την μάχη ενάντια στην φορομπιξία, τα χαράτσια, τις αυξήσεις των εισιτηρίων στα ΜΜΕ, τη μάχη και σε τοπικό επίπεδο ενάντια στα μέτρα και τις πολιτικές που υλοποιούν η κυβέρνηση η ΕΕ και το ΔΝΤ, τη μάχη ενάντια στο φασισμό και τον ρατσισμό στην περιοχή μας και σε κάθε μεγάλη ή μικρή μάχη, που αφορά τους κατοίκους και τους εργαζόμενους, τις ανάγκες τους και τα δικαιώματά τους. Για τον λόγο αυτό τα μέλη της «Πρωτοβουλίας Κατοίκων στα Νότια» συμμετέχουν, δημιουργούν και υποστηρίζουν τις μαζικές λαϊκές δομές του τοπικού κινήματος. Έχουν πρωτοστατήσει στο να φτιαχτούν και να λειτουργήσουν επιτροπές κατοίκων για διάφορα ζητήματα ενώ τα τελευταία τρία χρόνια συμμετέχουν στην επιτροπή κατοίκων Γλυφάδας, ενάντια στο μνημόνια και τις αντιλαϊκές πολιτικές, ενώ συμμετέχουν και στην «Πρωτοβουλία Αντιφασιστικής Δράσης στα νότια», την οποία και ο συντάκτης σκοπίμως την ταύτισε με την «Πρωτοβουλία Κατοίκων στα Νότια».

Ακόμα, τα μέλη της «Πρωτοβουλίας Κατοίκων στα Νότια» έχουμε πραγματοποιήσει στην περιοχή δεκάδες πολιτικές εκδηλώσεις, συζητήσεις, προβολές ταινιών, με αποκορύφωμα το φεστιβάλ που διοργανώσαμε τον προηγούμενο Σεπτέμβρη όπου το παρακολούθησαν εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής.

Τέλος, η «Πρωτοβουλία Κατοίκων στα Νότια» συμμετείχε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές μέσα από την παράταξη της «Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Γλυφάδας ενάντια στο μνημόνιο και τον Καλλικράτη» και το μέλος της Θ.Φ. εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος, ενώ τα μέλη της συγκέντρωσαν εκατοντάδες σταυρούς προτίμησης.

Είναι λοιπόν τουλάχιστον γλαφυρή η φράση του κειμένου: «το τελευταίο χρόνο έχει κάνει αισθητή την παρουσία της (εννοεί η «Πρωτοβουλία Κατοίκων στα Νότια»), με αποκορύφωμα την επίθεση στο δημοτικό συμβούλιο Γλυφάδας».

Σε ό,τι αφορά την «Πρωτοβουλίας Αντιφασιστικής Δράσης στα νότια» στην οποία συμμετέχουμε και εμείς δεν είμαστε οι αρμόδιοι να απαντήσουμε, όμως δοθείσας της ευκαιρία θα είχε νόημα να γίνουν οι εξής επισημάνσεις:
·         Η «Πρωτοβουλία Αντιφασιστικής Δράσης στα νότια» είναι μια προσπάθεια να συντονιστούν συλλογικότητες και αγωνιστές που θέλουν να παλέψουν τα ζητήματα του φασισμού, του ρατσισμού, της κρατικής καταστολής και του αυταρχισμού μέσα απ΄το πολιτικό πλαίσιο που βάζουν τα κείμενά της. Λειτουργεί εδώ και κάποιους μήνες, οι συνελεύσεις της είναι ανοιχτές, δημόσιες και ανακοινωμένες ενώ πρόσφατα με την συνεισφορά και πρωτοβάθμιων σωματείων πραγματοποίησε πολύ πετυχημένο φεστιβάλ στην περιοχή.
·         Το κείμενό της δεν είναι ανάληψη ευθύνης αλλά πολιτική ανακοίνωση σε σχέση με την προσπάθεια της χ.α. να παρέμβει στην ευρύτερη περιοχή, την προσπάθεια παρέμβασής τους στο Δ.Σ. Γλυφάδας και τις πρωτοβουλίες δράσεις που πρέπει να παρθούν σε σχέση με αυτό.


Σε σχέση με το δεύτερο άρθρο: «Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Χρυσαυγιτών και αντιεξουσιατών στο Ελληνικό»
(http://www.vimaonline.gr/default.asp?pid=20&ct=4&artid=11287)

Εδώ πλέον η «Πρωτοβουλία Κατοίκων στα Νότια» δεν αναφέρεται ως οργάνωση αλλά ως ομάδα αντιεξουσιαστών, ενώ ο συντάκτης φαίνεται πως ανακάλυψε την διαφορά μεταξύ της «Πρωτοβουλίας Κατοίκων στα Νότια» και της «Πρωτοβουλίας Αντιφασιστικής δράσης στα νότια». Σαν ομάδα αντιεξουσιαστών όμως αναφέρεται και ο χώρος αλληλεγγύης και δράσης «Υπόστεγο» που στη συνέχεια του κειμένου μετατρέπεται σε οργάνωση... Αφού στο προηγούμενο κείμενο ο συντάκτης ασχολήθηκε με την «Πρωτοβουλία Κατοίκων στα Νότια», σε αυτό αποφάσισε να ασχοληθεί με τον χώρο αλληλεγγύης και δράσης «Υπόστεγο».

Αν δεν ήταν επικίνδυνα «στημένο» το κείμενο θα ήταν σουρεαλιστικά διασκεδαστικό.

Το «Υπόστεγο» είναι ταυτόχρονα: ομάδα αντιεξουσιαστών, οργάνωση, βραχίονας του Athens Indymedia, στελεχώνεται από μέλη συνιστωσών του Σύριζα και άλλων (!) αναρχικών οργανώσεων.

Το κείμενο συνεχίζει λέγοντας ψέματα προσπαθώντας να συσχετίσει την συλλογικότητα αυτή με την δημοτική παράταξη του Κορτζίδη, ενώ λέει ψέματα και αφήνει υπονοούμενα σε σχέση με τα έξοδα του ίδιου του χώρου, την υλικοτεχνική υποδομή κ.τ.λ.

Για το «Υπόστεγο» που είναι μια σχετικά νέα συλλογικότητα στην περιοχή, ισχύει ό,τι και για τις προηγούμενες συλλογικότητες που αναφέρονται στο κείμενο. Συνεδριάζει δημόσια και ανοιχτά, πρωτοστατεί στα κινηματικά γεγονότα τις περιοχής και έχει πλούσια δράση με πρόγραμμα εκδηλώσεων, συζητήσεων, δράσεων, πολιτικών και πολιτιστικών γεγονότων.

Γιατί όμως τα δύο κείμενα αναφέρονται στις τρεις αυτές συλλογικότητες λέγοντας ψέματα, διαστρεβλώνοντας, παραποιώνταςκαι κακοποιώντας την πραγματικότητα;. Γιατί τρεις πολύ ενεργές συλλογικότητες με πλούσια πολιτική, πολιτιστική δράση στην περιοχή που συνεδριάζουν ανοιχτά, δημόσια και που οι αγωνιστές τους πρωτοστατούν στα τοπικά κινήματα παρουσιάζονται λίγο πολύ ως ημιτρομοκρατικές ομάδες;

Όλοι αυτοί που θέλουν να κάνουν τον χώρο του πρώην αεροδρομίου τσιμέντο, που θέλουν να καταστρέψουν τον Υμηττό και την παραλία για το βωμό του κέρδους, που θέλουν απρόσκοπτα να υλοποιούνται στην περιοχή οι καταστροφικές πολιτικές του μνημονίου της Κυβέρνησης της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ., αυτοί που θέλουν διαλυμένα τα εργασιακά δικαιώματα, τους μισθούς πείνας και τις ανύπαρκτες συντάξεις, όλοι αυτοί που θέλουν στην περιοχή να βασιλεύει ο νόμος και η τάξη των φασιστών, των καλύτερων υπερασπιστών των αφεντικών και στην περιοχή να βασιλεύει ο φόβος, τρομοκρατία, ο ατομισμός και ο επιβιωτισμός και όχι η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη και ο αγώνας, όλοι αυτοί ενοχλούνται.

Ενοχλούνται που δημιουργούνται συλλογικότητες, που θέλουν να αντιπαλέψουν και να ανατρέψουν αυτήν την κατάσταση, ενοχλούνται που στα νότια γίνονται εκδηλώσεις, κινηματικά γεγονότα, που παράγεται πολιτισμός, που ο κόσμος οργανώνεται σε συλλογικότητες βάσης, που δεν περιμένουμε με σταυρωμένα χέρια την καταστροφή μας αλλά δημιουργούμε μέσα από τους αγώνες μας το μέλλον που θέλουμε. Ενοχλούνται που η προσπάθεια της χ.α. να χύσει το δηλητήριο της στην περιοχή δεν βρίσκει γόνιμο έδαφος.

Όσο και να προσπαθούν να μας παρουσιάσουν ως ακραίες απομονωμένες ομάδες, εμείς θα συνεχίσουμε δημιουργούμε και να αγωνιζόμαστε ακόμα πιο μαζικά ακόμα πιο αποφασιστικά μαζί με τον κόσμο της περιοχής για όλα αυτά που μας ανήκουν.

Καλούμε το vimaonline.gr να ανεβάσει την απάντησή μας σε αντίστοιχη θέση με τα προηγούμενα δημοσιεύματα του. Επίσης καλούμε τους συντάκτες του, όταν γράφουν ψέματα διαστρεβλώσεις και ανακρίβειες ως σύγχρονοι τοπικοί γκεμπελίσκοι να βάζουν τουλάχιστον το όνομά τους.

Καταγγέλουμε το όργιο της κρατικής τρομοκρατίας τις αναίτιες προληπτικές προσαγωγές συντρόφων και συναγωνιστών μας, μελών πολιτικών και κοινωνικών συλλογικοτήτων από την αστυνομία μετά το σταμάτημα της «φάλαγγας του θανάτου» της χ.α. στη γειτονιά μας. Η φασιστική απειλή και ο κρατικός αυταρχισμός θα συντριβεί από το οργανωμένο, μαζικό λαϊκό και εργατικό κίνημα και θα είναι μέρα μεσημέρι!

Καλούμε στην πορεία
ενάντια στη φασιστική απειλή
 και τον κρατικό αυταρχισμό
την Παρασκευή 28/6, 7:00μ.μ.,
στην πλατεία Σουρμένων–Ελληνικό
                               
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ
ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΠΑΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ & ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
23/06/2013

Πρωτοβουλία Κατοίκων στα Νότια
prwkat.blogspot.com - www.facebook.com - prwkat@gmail.com

*Για τα γεγονότα αυτά κάθε αυτά καλυπτόμαστε από τις ανακοινώσεις της «Πρωτοβουλίας Αντιφασιστικής Δράσης στα νότια».