Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ανακοίνωση της Λέσχης Αμπάριζα για την εργατική πρωτομαγιά


Με τους εργατικούς αγώνες
για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών

Από την 1η Μάη του 1886 στο Σικάγο, όπου τα εργατικά συνδικάτα των ΗΠΑ αποφάσισαν την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων με βασικό αιτήματα την καθιέρωση του 8ώρου και τη διεκδίκηση καλύτερων εργασιακών συνθηκών (οχτώ ώρες δουλειά, οχτώ ώρες ανάπαυση, οχτώ ώρες ύπνο), τους καπνεργάτες του 1936, την 1η Μάη του 1944 όπου εκτελέσθηκαν οι 200 της Καισαριανής, ως τις μέρες μας, η 1η Μάη αποτελεί ημερομηνία ορόσημο για τους εργαζόμενους, τους ανέργους και όλο τον εργαζόμενο λαό.

Όλα αυτά που κατακτήθηκαν με αίμα, σήμερα μπαίνουν στο στόχαστρο. Το κεφάλαιο, η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. ζητούν και πάλι την υποταγή μας. Όλοι εμείς βιώνουμε τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις απολύσεις, την απλήρωτη εργασία, τους μισθούς πείνας, την φτώχεια, «μαύρη» εργασία, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, τα προγράμματα voucher, τα «κοινωφελή» προγράμματα, την ανασφάλιστη εργασία, την ανεργία. Την ίδια στιγμή και μέσα στην κρίση οι επιχειρηματίες συνεχίζουν να πλουτίζουν αφού έριξαν τα βάρη της κρίσης σε όλους εμάς.


Απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα πρέπει να υψώσουμε το ανάστημα μας. Με την αξιοπρέπεια της συμμετοχής στον αγώνα! Συμμετέχοντας και δυναμώνοντας τα σωματεία και τις τοπικές συλλογικότητες. Μαζί με όλους όσοι πλήττονται από αυτήν την πολιτική, γιατί ή θα κερδίσουμε όλοι μαζί ή θα χάσει ο καθένας μόνος του. Τίποτα δεν χαρίζεται στον κόσμο της εργασίας. Εμείς οι ίδιοι, χωρίς φόβο και εναπόθεση ελπίδων σε «σωτήρες» πρέπει να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες, να αγωνιστούμε για τα δικά μας συμφέροντα, να απαιτήσουμε τα αιτήματα στο μπόι των πραγματικών μας αναγκών. Μόνο ο οργανωμένος λαός με τους αγώνες του μπορεί να επιβάλει το ξήλωμα των μνημονίων και την απόσπαση κατακτήσεων.

Αυτό ήταν και είναι η Εργατική Πρωτομαγιά,
δεν είναι μέρα μνήμης αλλά κάλεσμα αγώνα!

  • ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ των Πρωτοβάθμιων Σωματείων την 1η ΜΑΙΟΥ 10:30π.μ. στο Mουσείο (προσυγκέντρωση Λέσχης Αμπάριζα, 10:00π.μ. σταθμός Μετρό Ελληνικού).
  • Πέμπτη 30/4 19:00 ξεκινώντας από την Λέσχη Αμπάριζα, μουσική παρέμβαση στις πλατείες της Άνω Γλυφάδας.
  • Σάββατο 2/5, 19.00: Προβολή ταινίας στην λέσχη: ''Deux Jours, Une nuit'' (Δύο ημέρες, μία νύχτα ) των αδερφών Νταρντέν.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ & ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Ελευθέρου Ανθρώπου 99, Τερψιθέα Γλυφάδας
amparizalesxi@gmail.com - www.facebook.com/pages/Λέσχη-Αμπάριζα/375104492614134

πηγή: http://aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr/2015/04/blog-post_84.html