Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΗΣ Ζ΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ


Ένα μεγάλο περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα, το ξεπούλημα του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, βρίσκεται σε προχωρημένη φάση ολοκλήρωσης. Εκκρεμεί η έγκριση από τη βουλή της σύμβασης παραχώρησης στη Lamda Development του ομίλου Λάτση. 

Σύμφωνα με τη μελέτη, στο χώρο προβλέπεται η κατασκευή πολυτελών κατοικιών, ξενοδοχείων και εμπορικών κέντρων (τύπου Mall), ιδιωτικών νοσοκομείων και πανεπιστημίων, κέντρων διασκέδασης και Καζίνο. Όλα τα παραπάνω µε απίστευτα υψηλούς συντελεστές δόμησης που κυμαίνονται από 0.2 έως 2.2! Με δύο λόγια, ο τελικός επενδυτικός στόχος είναι η δημιουργία μιας πολυτελούς πόλης μέσα στην πόλη, όπου το όποιο πράσινο θα είναι ένα ντεκόρ των πολυτελών lifestyle εγκαταστάσεων. Πρόκειται για τη χαριστική βολή στο λεκανοπέδιο. Γι’ αυτό η τύχη του Ελληνικού είναι υπόθεση όλου του λαού της Αθήνας.

Η χρόνια εγκατάλειψη και ερήμωση του χώρου του αεροδρομίου είναι μια συνειδητή επιλογή των προηγούμενων κυβερνήσεων και μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων με στόχο να λειτουργήσει αποτελεσματικά το πλαστό δίλλημα «απ’ το να ρηµάζει, καλύτερα να ιδιωτικοποιηθεί». Δεν θα πιαστούμε σε αυτή τη φάκα.

Οι κάτοικοι των γύρω περιοχών και όλης της Αττικής μπορούμε να επιβάλουμε να μετατραπεί το Ελληνικό σε πάρκο υψηλού πρασίνου, µε ελεύθερη πρόσβαση, χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα. Σε ένα χώρο που θα εξυπηρετεί τις δικές μας κοινωνικές ανάγκες, σε ένα χώρο που θα ανήκει σε όλους! 

Μπορούμε να σταματήσουμε και να ακυρώσουμε τη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης-καταστροφής. Το λαϊκό κίνημα, όταν βγαίνει στο προσκήνιο, σταματάει μπουλντόζες, σκίζει συμφωνίες και επιβάλλει τους δικούς του όρους. Το έδειξε η Κερατέα, το δείχνουν οι Σκουριές. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Άμεση ακύρωση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού. 
Καμία οικοπεδοποίηση-τσιµεντοποίηση-τεμαχισμός του χώρου.
Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα σε βάρος της ζωής και της ελευθερίας µας.
Δημιουργία πάρκου υψηλού πρασίνου με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους πολίτες.

Υμηττός 29/4/2015

πηγή: http://aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr/2015/04/blog-post_29.html