Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2007

ακυρώθηκε εκδήλωση εκτός ωραρίου στο βιβλιοπωλείο "έκφραση"!


Το απόγευμα της Παρασκευής 2 Νοέμβρη, ένα από τα βιβλιοπωλεία που επέμεναν, παρά την ειδοποίηση του Συλλόγου Εργαζομένων Βιβλίου-Χάρτου, να πραγματοποιήσουν εκδήλωση προώθησης του βιβλίου "Χάρι Πότερ" εκτός ωραρίου, και μάλιστα αργά το βράδυ, ήταν και το βιβλιοπωλείο "Έκφραση" στην Άνω Γλυφάδα απέναντι από τον Αγ.Τρύφωνα.
Το σωματείο ενημερώθηκε για τη στάση αυτή του βιβλιοπωλείου, ενημέρωσε μέλη του που δραστηριοποιούνται στην ΠΡΩτοβουλία ΚΑΤοίκων, και κατά τις 9.00, με τη λήξη του ωραρίου, είμασταν όλοι εκεί μαζί του για να ενημερώσουμε τη διεύθυνση του βιβλιοπωλείου για την παράνομη (θεσμικά και ηθικά) ενέργειά της. Η διεύθυνση παρότι δέχτηκε ότι ήταν δίκαιο το αίτημα του σωματείου αρνήθηκε να ακυρώσει την εκδήλωση με πρόσχημα το κόστος που έχει ήδη καταβάλει για τη διαφήμισή της και πως δεν θα δούλευαν εκείνο το βράδυ εργαζόμενοι παρά μόνο μέλη της οικογενείας της.
Τα επιχειρήματα αυτά δεν έγιναν δεκτά από το Σωματείο που προέβαλλε το μείζον ζήτημα της καταστρατήγησης του ωραρίου και εξήγησε πως τέτοιες εκδηλώσεις δημιουργούν κακό προηγούμενο για τον κλάδο και κατ' επέκταση για όλους τους εργαζόμενους.
Αποτέλεσμα ήταν να σταθούν τα μέλη του Σωματείου μαζί με μέλη της ΠΡΩΚΑΤ έξω από το κατάστημα για να ενημερώσουν τον κόσμο που προσερχόταν, αποτρέποντας έτσι όσους κατανοούσαν και ένιωθαν αλληλέγγυοι στο αίτημά τους. Με την παρουσία επιπλέον της επιθεώρησης εργασίας και τελικά ακόμη και της αστυνομίας, η οποία αυτεπάγγελτα μήνυσε τον καταστηματάρχη, η εκδήλωση αναβλήθηκε για το επόμενο πρωί 10.00 πμ.
Η νίκη αυτή ήταν μια πρώτη απάντηση του εργαζόμενου κόσμου της περιοχής στους τοπικούς επιχειρηματίες που ξεπερνούν τα όρια. Η ακύρωση αυτής της εκδήλωσης έδειξε ότι η συσπείρωση εργαζομένων και κατοίκων μπορεί να φέρει υλικές νίκες, καλύτερους όρους δουλειάς, σεβασμό στα κεκτημένα μας. Ο δρόμος μπροστά μας είναι μακρύς και αυτό ήταν μόνο το πρώτο βήμα. Εδώ είμαστε για να τον διαβούμε όλοι μαζί...