Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2008

ΔΕ ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΣΣΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ!

Την Κυριακή 23/03/08 δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» στη στήλη του «ΙΟΥ» έγγραφα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής που αποδεικνύουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο μια πρωτοφανή επιχείρηση παρακολούθησης και τρομοκράτησης πολιτικών και κοινωνικών χώρων, η οποία ξεπερνά κάθε όριο «νομιμότητας», παραπέμπει στις πιο σκοτεινές περιόδους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και προσβάλλει με τον πλέον βάναυσο τρόπο τις κατακτημένες δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα του ελληνικού λαού.

Αυτή η αποκάλυψη έρχεται να συμπληρώσει το σκηνικό της εντεινόμενης κρατικής βίας και τρομοκρατίας της τελευταίας περιόδου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τέτοια φαινόμενα δεν υπήρχαν και παλιότερα. Μετά τη σειρά εμπρηστικών επιθέσεων περασμένων ετών σε αυτοοργανωμένους χώρους όπως πχ στο Ελευθεριακό Στέκι Πικροδάφνη, ένα νέο μπαράζ επιθέσεων ξεκίνησε την περίοδο των Χριστουγέννων που περιλαμβάνει ήδη διάρρηξη στα γραφεία των 4ων πρωτοβάθμιων εργατικών σωματείων, απόπειρα εμπρησμού στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Θερσίτη, επίθεση με βόμβα μολότοφ στον πολιτικό-πολιτιστικό χώρο «Λέσχη Υπογείως στην Καλλιδρομίου 94», εμπρησμό στο στέκι μας, εμπρησμό στα γραφεία της δημοτικής κίνησης «Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου», επίθεση στον εξωραϊστικό Σύλλογο «Ο Ιλισός», διάρρηξη του γραφείου της δικηγόρου υπεράσπισης των κατηγορούμενων φοιτητών του περσινού κινήματος, συνεργασία ΜΑΤ και ακροδεξιών εναντίον αντιφασιστών, χρήση πλαστικών σφαιρών στην πορεία ενάντια στο ασφαλιστικό και εμπρησμό στο «κτήμα Πραποπούλου» στις 25/3, ενώ στην επαρχία καταγγέλλονται ακόμα μεγαλύτερες βαναυσότητες όπως ξυλοδαρμοί και απαγωγές αγωνιστών. Οι επιθέσεις αυτές είναι πυκνές και μεθοδευμένες αποδεικνύοντας μια συντονισμένη επιχείρηση προληπτικής τρομοκράτησης και καταστολής πολιτικών χώρων και αγωνιστικών συλλογικοτήτων εργαζομένων, κατοίκων και νεολαίας, που συμβάλλουν στη συγκρότηση πολιτικών και κοινωνικών αντιστάσεων. Συγχρόνως με την πολιτική τρομοκρατία, έξαρση παρουσιάζουν και οι επιθέσεις σε μετανάστες από ακροδεξιά στοιχεία, οι οποίες γίνονται απόλυτα ανεκτές από την αστυνομία, αν δεν ενθαρρύνονται κιόλας.

Σε μια περίοδο όπου η κοινωνική δυσαρέσκεια οξύνεται και οι κοινωνικοί αγώνες κλιμακώνονται, αμφισβητώντας όλο και περισσότερο τις πολιτικές των δύο κυβερνήσεων, η μόνη απάντηση που απομένει από τη μεριά του κράτους είναι η βία, η καταστολή και η ενεργοποίηση κάθε είδους μηχανισμού τρομοκράτησης, ως συμπλήρωμα στην άσκηση της επίσημης πολιτικής. Η επιλογή από τη μεριά της κυβέρνησης τέτοιας κλίμακας έντασης της καταστολής, δημιουργεί το πεδίο και τις προϋποθέσεις ώστε να απελευθερωθούν και να λειτουργήσουν παράλληλα και συμπληρωματικά διάφορες «παρακρατικές δυνάμεις», καθώς μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι απροκάλυπτα πια φασιστικές συμμορίες δρουν ταυτόχρονα ή σε συνεργασία με τους «επίσημους» μηχανισμούς καταστολής.

Η συλλογικότητά μας –μια ανεξάρτητη συλλογικότητα κατοίκων που ιδρύθηκε και λειτουργεί με δημόσιες και ανοιχτές διαδικασίες– το τελευταίο διάστημα έχει βρεθεί στο στόχαστρο τέτοιου είδους επιθέσεων. Ο λόγος είναι προφανής. Η μόνη και διαρκής μας επιδίωξη να προασπίσουμε τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας (εργαζομένων, νεολαίας, ανέργων) απέναντι στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς του κράτους και του κεφαλαίου τόσο για το ζήτημα του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και των σχεδιαζόμενων νέων λεωφόρων, όσο και για τα ζητήματα των νέων εργασιακών σχέσεων, της κοινωνικής ασφάλισης, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού κλπ, παράλληλα με την επιμονή μας για τη συγκρότηση επιτροπών κατοίκων και λαϊκών συνελεύσεων και την προσπάθειά μας για πραγματικό συντονισμό δράσεων και συλλογικοτήτων, τόσο στην περιοχή μας όσο και ευρύτερα, αποτελεί την πραγματική αιτία του εμπρησμού του στεκιού μας, της παρακολούθησης της λειτουργίας και της δράσης μας.

Στην Πρωτοβουλία Κατοίκων στα Νότια όμως ούτε εκπλησσόμαστε ούτε τρομοκρατούμαστε!

Δεν εκπλησσόμαστε, γιατί από τις πρώτες μας ανοιχτές συνελεύσεις σε πλατείες της περιοχής μέχρι πρόσφατες πεζοπορίες στον Υμηττό και ποδηλατοπορίες στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, η αστυνομία ήταν παρούσα με περισσότερο ή λιγότερο εμφανή τρόπο και μόνος της στόχος ήταν η καταγραφή, η επιτήρηση και το σαμποτάρισμα της δράσης μας.

Δεν τρομοκρατούμαστε, γιατί η δημόσια και εξωστρεφής δράση μας φαίνεται πως αγγίζει τους κατοίκους της περιοχής γιατί αφορά τα προβλήματά τους. Δύναμη μας είναι η γειτονιά και κοινή μας αγωνία είναι να προασπίσουμε τα δικαιώματα μας και να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας στην πόλη μας.

Η μόνη απάντηση, έτσι, από την πλευρά μας είναι η κλιμάκωση της δράσης και της συμβολή μας στην ένταση των λαϊκών και κοινωνικών αγώνων και διεκδικήσεων.

Αυτοί που νομίζουν ότι μας φοβίζουν το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας εξοργίζουν!

Ενάντια στους νέους δρόμους, τα επιχειρηματικά σχέδια για το πρώην αεροδρόμιο και την παραλία, τα αντεργατικά μέτρα και την περιστολή δημοκρατικών κατακτήσεων και ελευθεριών, εμείς συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατά. Καλούμε κάθε δημοκρατικό φορέα και πολίτη να καταδικάσει τις πρακτικές αυτές του κράτους και να συστρατευτεί μαζί μας για την απόκρουση κάθε αντιλαϊκής επίθεσης που θα επιχειρηθεί στο μέλλον, αλλά και κάθε είδους κρυφής ή φανερής ενέργειας τρομοκράτησης, με ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς που όλοι πια γνωρίζουμε.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ!

ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ


Άνω Γλυφάδα, 27 Μαρτίου 2008