Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Κωνσταντίνα δεν είσαι μόνη

Το βράδυ της 22ας Δεκέμβρη 2008, η Κωνσταντίνα Κούνεβα, γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ), επιστρέφοντας από τη δουλειά της δέχτηκε δολοφονική επίθεση από τραμπούκους που της έριξαν βιτριόλι στο πρόσωπο και της άνοιξαν το στόμα ρίχνοντάς το μέσα.Ένα μήνα μετά η Κωνσταντίνα συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική του Ευαγγελισμού.Έχει υποστεί σοβαρές βλάβες στο πρόσωπο και μόνιμες αναπηρίες σε ζωτικά όργανα, ενώ έχει ήδη χάσει την όρασή της από το ένα μάτι.
Η Κωνσταντίνα είναι γυναίκα, μητέρα ανήλικου παιδιού, εργαζόμενη και μετανάστρια. Κάποιοι δεν μπορούσαν να ανεχτούν να έχει και φωνή. Όμως εκείνη θέλει και επιμένει να παλεύει για τα εργατικά δικαιώματα, τα δικά της και όλων των συναδέλφων της.
Σήμερα κινδυνεύει η ίδια η ζωή της…
Η Κωνσταντίνα και η ΠΕΚΟΠ εδώ και χρόνια αποκαλύπτουν όσα κρύβονται πίσω από τις εργολαβίες και ιδιαίτερα στις δημόσιες υπηρεσίες όπου οι διοικήσεις των οργανισμών, των νοσοκομείων και η συνδικαλιστική γραφειοκρατία στηρίζουν το δουλεμπόριο που γίνεται από τους εργολάβους. Καταγγέλλουν ότι καταπατούνται όλα τα εργατικά δικαιώματα: το κράτος δίνει διπλάσια και τριπλάσια χρήματα στους εργολάβους, αυτοί όμως δηλώνουν πλασματικές ώρες και δεν πληρώνουν τις ώρες που εργάζονται, υποχρεώνουν τις καθαρίστριες να υπογράφουν λευκά χαρτιά με αποδοχές που ποτέ δεν είδαν στα χέρια τους, δεν πληρώνουν τις υπερωρίες. Υποχρεώνουν τις καθαρίστριες να υπογράφουν μαζί με το έντυπο της πρόσληψής τους και το αντίστοιχο της οικειοθελούς αποχώρησης, δεν βάζουν ένσημα, δεν κολλούν τα βαρέα. Καθημερινά ασκούν ψυχολογική βία, εκβιάζοντας με απολύσεις και μαύρες λίστες.
Η δολοφονική επίθεση σε βάρος της ήρθε μετά από πλήθος εξώδικων, διώξεις, πιέσεις και απειλές που έχει δεχθεί στο παρελθόν για την αγωνιστική της στάση.
Η επίθεση στη συγκεκριμένη εργαζόμενη δεν είναι τυχαία. Δεν αποτελεί άλλο ένα «μεμονωμένο περιστατικό». Αποτελεί μέρος μιας συνολικής επίθεσης απέναντι σε οποιονδήποτε εργαζόμενο τολμά να σηκώσει κεφάλι απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Τα όσα συμβαίνουν στο χώρο των εταιρειών καθαρισμού είναι μία μόνο από τις περιπτώσεις του σύγχρονου δουλεμπορίου. Είναι μέρος της συνολικότερης επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων, της αναίρεσης των κατακτήσεων, της αμφισβήτησης του δικαιώματος στη συνδικαλιστική δράση. Δείχνει πού θέλουν οι εργοδότες και η πολιτική της κυβέρνησης να πάνε τα πράγματα για όλους μας.
Γι’ αυτό και η υπόθεση αυτή μας αφορά ΟΛΟΥΣ.
Να αποκαλυφθούν τώρα και να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονικής επίθεσης στην Κωνσταντίνα.
Πλήρη οικονομική εξασφάλιση από το κράτος στην Κων.Κούνεβα και στην οικογένεια της εφ΄ όρου ζωής
Να φύγουν οι σύγχρονοι δουλέμποροι από τους χώρους εργασίας
Να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς της ενοικίασης εργαζομένων που όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών έχουν θεσμοθετήσει και νομιμοποιήσει

Ο λογαριασμός για την οικονομική ενίσχυση της Κωνσταντίνας είναι:
Τράπεζα Πειραιώς
DECHEVA ELENA KUNEVA KOSTADINKA NIKOLOVA
5012 019021 277