Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

απολογισμός εκδήλωσης για τους αυτοκινητόδρομους και τον Υμηττό

Την Κυριακή 29/3 11.00 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη η μεγάλη ενωτική εκδήλωση της ανοιχτής οργανωτικής επιτροπής κατοίκων για τους νέους αυτοκινητόδρομους και τον Υμηττό.

Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε τα 100 άτομα και οι υπογραφές ενάντια στα σχέδια ΥΠΕΧΩΔΕ-Δήμου Γλυφάδας για τον Υμηττό αγγίζουν πλέον τις 500 και πάμε για χιλιάδες!

Οι παρουσιάσεις των επιστημόνων γειτόνων μας για τα προαναφερόμενα ζητήματα κράτησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου, που με καταιγισμό ερωτήσεων και τοποθετήσεων έδωσε ένα συνελευσιακό χαρακτήρα στην εκδήλωση και συνέβαλε αποφασιστικά στην οριστική μαζική συγκρότηση της Επιτροπής Κατοίκων Γλυφάδας (ενάντια στους νέους αυτοκινητόδρομους/για την προστασία του Υμηττού).

Συμμετοχές και παρεμβάσεις υπήρξαν από κατοίκους της περιοχής, μέλη τοπικών φορέων (αθλητικοί σύλλογοι, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, σύλλογοι εκπαιδευτικών, σύλλογοι εργαζομένων, φυσιολατρικοί σύλλογοι, κινήσεις κατοίκων, ομάδες νεολαίας, καλλιτέχνες, επιστήμονες κτλ), όπως και από κατοίκους και κινήσεις άλλων περιοχών (Ελληνικό, Αργυρούπολη, Άλιμος, Ηλιούπολη, Ζωγράφου, Καρέας, Βύρωνας, Καισαριανή) οι οποίοι δήλωσαν αλληλέγγυοι στα αιτήματά μας και πως και οι ίδιοι στις περιοχές τους παλεύουν αυτή την περίοδο για τα ίδια ακριβώς ζητήματα, θέτοντας έτσι το ζήτημα του συντονισμού των αγωνιστικών κινητοποιήσεων ως ανάγκη και προϋπόθεση για τη νίκη όλων μας.

Η οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης έκανε τις παρακάτω προτάσεις, οι οποίες εγκρίθηκαν ομόφωνα από το κοινό:

- Τετάρτη 1/4 8.00 μμ: ανοιχτή σύσκεψη της Επιτροπής Κατοίκων Γλυφάδας στο πρώην καφενείο «καρυδιές» (Ήβης 79, Άνω Γλυφάδα)

- Κυριακή 5/4 7.00 μμ: εκδήλωση ενημέρωσης και συντονισμού όλων των αγωνιζόμενων κατοίκων, επιτροπών και κινήσεων από το σύνολο των Δήμων της νοτιοανατολικής Αθήνας και των περιοχών του Υμηττού, στο Δημοτικό Θέατρο Λουίζα του Βύρωνα (Νέας Ελβετίας 34 και Καισαρείας)

- Παρέμβαση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γλυφάδας για κάλεσμα σε συζήτηση «προ ημερησίας διατάξεως» πάνω στα θέματα του Υμηττού (αυτοκινητόδρομοι, νέο ΠΔ, νεκροταφείο, νέες επεκτάσεις σχεδίου πόλεως)

- Σάββατο 11/4 (η ώρα θα ανακοινωθεί): συγκέντρωση διαμαρτυρίας και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κόσμου της περιοχής στο πάρκο στο τριεθνές (Κύπρου-Γούναρη-Γεννηματά). Απευθύνεται πρόσκληση για συνδιοργάνωση και στους κατοίκους των όμορων Δήμων Ελληνικού και Αργυρούπολης.

- Μετά το Πάσχα: συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικό σημείο της νότιας Αθήνας ή του κέντρου όλων των αγωνιζόμενων επιτροπών και κατοίκων της νοτιοανατολικής Αθήνας και των περιοχών του Υμηττού για τα θέματα του Υμηττού και των νέων αυτοκινητοδρόμων.

Καλούμε κάθε κάτοικο της περιοχής να στηρίξει με τις δυνάμεις του την μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε για την υπεράσπιση της πόλης μας, του φυσικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής μας, για να μπορέσουμε να αφήσουμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο μέλλον από αυτό που παραλάβαμε.

Τα αιτήματά μας είναι:

1) αδιαπραγμάτευτη αντίθεση στους νέους αυτοκινητόδρομους. Καμία αντιπρόταση εναλλακτικών οδικών έργων – καμία διαβούλευση επί των σχεδίων. Αντιπρότασή μας η εκτεταμένη εξάπλωση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς έτσι ώστε να ικανοποιούνται πλήρως οι μετακινήσεις των κατοίκων που οι συγκεκριμένοι αυτοκινητόδρομοι υποτίθεται ότι έρχονται να εξυπηρετήσουν

2) απόσυρση της πρότασης τροποποίησης του ΠΔ «προστασίας» του Υμηττού και κατοχύρωση της απόλυτης προστασίας από το σχέδιο πόλεως μέχρι την κορυφή του. Αποκατάσταση-Αναδάσωση-Πυροπροστασία του Υμηττού με απομάκρυνση όλων των ασύμβατων χρήσεων.

3) αναίρεση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας για μεταφορά του νεκροταφείου στον Υμηττό και διαμόρφωση αισθητικού δάσους αναψυχής στο χώρο της αεροπορίας με την απομάκρυνση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

4) καμία περαιτέρω οικιστική ανάπτυξη, καμία νέα εγκατάσταση στον Υμηττό, ιδιωτική ή δημόσια.


--
Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας
τηλ 6936838922 email: epitropi@gmail.com