Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ο αγώνας ενάντια στο χαράτσι της Δ.Ε.Η. γιγαντώνει!

3η μέρα κατάληψης στο Κέντρο Διακοπών της Δ.Ε.Η.
 
Το κέντρο πληροφορικής της ΔΕΗ στο Χολαργό συμπληρώνει την τρίτη ημέρα υπό κατάληψη. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει καμία συνδιαλλαγή στα υποκαταστήματα, δίνοντας συνέχεια στο χάος που έχει ξεκινήσει με το χαράτσι. Έληξε το τελεσίγραφο που είχε δώσει ο εισαγγελέας στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ για να σταματήσουν την κατάληψη.
Σε επικοινωνία που είχε ο κ. Δραγάτσης με τον Νίκο Φωτόπουλο του ζήτησε να αποχωρήσουν, για να πάρει αρνητική απάντηση.
Ο εισαγγελέας ξεκαθάρισε πως δεν έχει άλλη επιλογή παρά να ζητήσει την παρέμβαση της αστυνομίας καθώς πλέον η υπόθεση δεν περνά από τα χέρια του. "Εσείς τη δουλειά σας κι εμείς την δική μας" φέρεται να του απάντησε ο κ.Φωτόπουλος ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να αποχωρήσουν.
Την ίδια ώρα, κλειστή είναι η λεωφορειολωρίδα στην οδό Μεσογείων.
Η παρέβαση του εισαγγελέα
Λίγη ώρα μετά τις 4, στο σημείο έφτασε και ο Εισαγγελέας έπειτα από αίτημα της ΔΕΗ για να δώσει τέλος στην κατάληψη του κέντρου διαχείρησης ρεύματος από συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ.
Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Γιάννης Δραγάτσης έμεινε στο κέντρο έκδοσης τιμολογίων στο Χολαργό για μία περίπου ώρα προσπαθώντας να εκτονώσει την κατάστασης και να αποχωρήσουν οι καταληψίες συνδικαλιστές.
Αποχωρώντας δήλωσε πως τους δίνει τρεις ώρες προθεσμία για να σταματήσουν την κατάληψη στο κτίριο της οδού Μεσογείων, διαφορετικά θα διατάξει την εκκένωση του κτιρίου.
Οι συνδικαλιστές, μπροστά στο εκβιαστικό δίλημμα του εισαγελέα, αποφάσισαν να μην σταματήσουν τον αγώνα τους. Αντίθετα, μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν στο σημείο, καλούν και άλλους συναδέλφους τους να συστρατευθούν μαζί τους και να ενισχύσουν την κατάληψη.
πηγή: http://aristeroextreme.blogspot.com/2011/11/3_22.html
 

Η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ για την κατάληψη

ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΔΟΣΗΣ  ΕΝΤΟΛΩΝ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ
ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ
ΦΤΩΧΟΥ
ΑΝΕΡΓΟΥ
ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗ
ΜΙΚΡΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ
Εργαζόμενες-οι,
Από την πρώτη ημέρα που η Κυβέρνηση του κυρίου Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι θα μετατρέψει τη ΔΕΗ από υπηρέτη του λαού σε φοροεισπράκτορα και ότι θα χρησιμοποιήσει το αγαθό της Ηλεκτρικής Ενέργειας ως μοχλό εκβιασμού απέναντι στο φτωχό και τον άνεργο με τον πλέον σαφή τρόπο καταδικάσαμε αυτή την απαράδεκτη απόφαση και με έκτακτη Συνέντευξη  Τύπου στις 16/9/2011 αναδείξαμε τις τραγικές επιπτώσεις που θα έχει αυτό το μέτρο τόσο στην κοινωνία αλλά και σε βάρος της ίδιας της ΔΕΗ.
Επειδή για εμάς ο ρόλος και η δράση του συνδικαλιστή δεν μπορεί να είναι ξεκομμένος από το τι συμβαίνει στην κοινωνία,
Επειδή για εμάς ο συνδικαλισμός είναι ιερή υπόθεση από την πρώτη στιγμή κάναμε γνωστό ότι με όλες μας τις δυνάμεις και με σύμμαχο και πρωτοπόρο την ελληνική κοινωνία αυτή την απαράδεκτη και ταυτοχρόνως εγκληματική απόφαση θα την εμποδίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Συγκεκριμένα, στη Συνέντευξη Τύπου είχαμε πει ότι με τον αγώνα μας θα παρέμβουμε σε 3 φάσεις προκειμένου να ακυρώσουμε αυτή την απαράδεκτη απόφαση.
Η πρώτη: Να εμποδίσουμε να φύγουν οι λογαριασμοί με το χαράτσι.
Η δεύτερη: εφόσον δεν τα καταφέρουμε στην πρώτη, να εμποδίσουμε να φύγουν οι εντολές διακοπής του ρεύματος σε όσους δεν θα έχουν πληρώσει το χαράτσι και
Η Τρίτη και η κυριότερη ότι με τα κορμιά μας, με τη φυσική μας παρουσία δίνοντας μάχη σώμα με σώμα στους δρόμους και τις γειτονιές όλης της χώρας θα εμποδίσουμε να κοπεί το ρεύμα στα σπίτια των φτωχών συνανθρώπων μας.
Όσον αφορά το τελευταίο σήμερα ανακοινώνουμε ότι σε εκατοντάδες πόλεις της χώρας, οι ομάδες περιφρούρησης σε συνεργασία με τα εργατικά κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Κοινωνικούς φορείς, Ενώσεις πολιτών, είναι έτοιμες και όπου ακόμα δεν έχουν συσταθεί είναι ζήτημα ημερών.
Συνεπείς με τα όσα είχαμε πει
στις 13 Οκτώβρη επιχειρήσαμε να εμποδίσουμε την αποστολή των λογαριασμών.
Τότε η διοίκηση βρήκε εναλλακτικές λύσεις.
Σήμερα 20 Νοέμβρη και παρά την λυσσαλέα επίθεση που δεχθήκαμε από τα γιουσουφάκια του συστήματος μια ημέρα πριν φύγουν οι εντολές διακοπής του ρεύματος είμαστε εδώ στο μοναδικό σημείο, στο κέντρο από όπου φεύγουν οι εντολές διακοπής για όλη την Ελλάδα.
·         Είμαστε εδώ γιατί ο ρόλος της ΔΕΗ δεν είναι ο ρόλος του φοροεισπράκτορα.
·         Είμαστε εδώ γιατί το αγαθό της Ηλεκτρικής Ενέργειας δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού.
·         Είμαστε εδώ γιατί αυτοί που ψήφισαν τον κατάπτυστο αυτό Νόμο δεν έκαναν καν τον κόπο να σκεφτούν «Μα ο άνεργος πως θα πληρώσει; Εμείς θα του κόψουμε και το ρεύμα;»
·         Είμαστε εδώ γιατί αρνούμαστε να γίνουμε απάνθρωποι και εκτελεστές μικρών παιδιών και αρρώστων.
·         Είμαστε εδώ γιατί σε εμάς δεν περισσεύει κανείς συνάνθρωπός μας.
·         Είμαστε εδώ γιατί ακόμα κυλάει αίμα στις φλέβες μας.
·         Είμαστε εδώ γιατί για εμάς οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους είναι πάνω από τις αγορές.
·         Είμαστε εδώ για να εμποδίσουμε να φύγουν οι εντολές διακοπής του αγαθού της Ηλεκτρικής Ενέργειας που χωρίς αυτό κινδυνεύουν ζωές και κανείς δεν μπορεί να ζήσει.
Τέλος,
·         Είμαστε εδώ γιατί δεν θέλουμε αύριο να ντρεπόμαστε.
Την τιμή και την αξιοπρέπεια μας δεν θα την πετάξουμε στον υπόνομο.

Ανακοίνωση της
Επιτροπής Κατοίκων Γλυφάδας
ενάντια στο μνημόνιο και τις αντιλαϊκές πολιτικές
κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα
οργανωνόμαστε στις γειτονιές
και αντιστεκόμαστε όλοι μαζί!
Παρ΄ όλη την προσπάθεια των ΜΜΕ μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ να καλλιεργήσουν ένα κλίμα αισιοδοξίας, ανακούφισης και «εθνικού καθήκοντος», οι πολίτες εξακολουθούν να είναι ανήσυχοι και να αγωνιούν για το μέλλον. H νέα κυβέρνηση των τραπεζιτών, σε αγαστή συνεργασία με ΕΕ-ΔΝΤ.,  θεωρεί μέγιστο καθήκον της να υλοποιήσει τις αποφάσεις που απορρέουν από το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα καθώς και τη συμφωνία του Οκτωβρίου. Δηλαδή, να καταργήσει κάθε έννοια κοινωνικού κράτους, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και να οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε απολύσεις και σε εφεδρεία.
Όλα αυτά τα μέτρα που υποτίθεται πως θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη, στην πραγματικότητα μας οδηγούν στην απόλυτη κοινωνική καταστροφή και στην κατάργηση κάθε είδους εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματος και κατάκτησης. Η νέα κυβέρνηση θα πάρει και νέα μέτρα εις βάρος μας γιατί πρέπει να «φροντίσει» τα συμφέροντα των δανειστών και των τραπεζών.
Την ίδια στιγμή γύρω μας υπάρχει σκηνικό χάους. Στο κέντρο της Αθήνας και σε πολλές συνοικίες άνθρωποι ψάχνουν στα σκουπίδια για να βρουν τροφή. Στέκονται σε τεράστιες ουρές για να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό. Άστεγοι άνθρωποι κοιμούνται όπου βρουν. Καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο, παρασύροντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους. Όλοι ζούμε με την αγωνία πότε θα έρθει η σειρά μας και ελπίζουμε ότι τουλάχιστον θα είμαστε υγιείς ώστε να μην χρειαστεί να καταφύγουμε στα δημόσια νοσοκομεία που καθημερινά τα απαξιώνουν όλο και πιο πολύ.
Μέσα σ' αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα έρχονται να προστεθούν και οι έκτακτοι φόροι που όλοι μας αντιλαμβανόμαστε ότι  θα επαναλαμβάνονται σε βάθος χρόνου με διαφορετική ονομασία και αιτιολογία κάθε φορά.
Αμείλικτα τα ερωτήματα που μας βασανίζουν. Τι θα γίνει μ' αυτά τα χαράτσια; Αν τα πληρώσουμε σήμερα θα έχουμε τη δυνατότητα να τα πληρώσουμε και αύριο; Αν δεν πληρώσουμε το χαράτσι των ακινήτων μέσω της ΔΕΗ θα μας κόψουν το ρεύμα όπως μας εκβιάζουν; Τι θα γίνει με τα σπίτια μας εάν τυχόν βρεθούμε άνεργοι και δεν μπορέσουμε να πληρώσουμε τα στεγαστικά δάνεια;
Δυστυχώς όλα δείχνουν πως στόχος και της νέας συναινετικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον τραπεζίτη Λ. Παπαδήμο είναι, στο όνομα μείωσης του χρέους και του δημοσίου ελλείματος, να στηριχτούν οι τράπεζες και οι ντόπιοι και ξένοι δανειστές.
Πιστεύουμε πως η ανυπακοή στα νέα χαράτσια δεν αποτελεί ζήτημα ατομικής στάσης αλλά μαζικής απάντησης. Για το λόγο αυτό, εμείς ως κάτοικοι της περιοχής και εργαζόμενοι πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Μόνο αν συσπειρωθούμε στην επιτροπή κατοίκων της περιοχής μας, αν συντονιστούμε με τις επιτροπές και τις συνελεύσεις και με τα πρωτοβάθμια σωματεία στις γειτονικές περιοχές μπορούμε να αποτρέψουμε την πληρωμή των χαρατσιών αλλά και να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές όποια «μορφή» και αν πάρουν στο μέλλον. Καλούμε, επίσης, κάθε συλλογικότητα και φορέα να συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση.
Στην κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου» και της «κοινωνικής συναίνεσης» οφείλουμε να αντιτάξουμε τους ασυμβίβαστους κοινωνικούς και εργατικούς αγώνες. Απέναντι σε κάθε απόπειρα εκτόνωσης της λαϊκής αγανάκτησης και οργής, είτε πρόκειται για τους εκβιασμούς, την τρομοκρατία και τα ψεύτικα διλήμματά τους, είτε για την επικείμενη «προσφυγή στις κάλπες» οφείλουμε να αντιτάξουμε τις διαδηλώσεις, τις απεργίες και τις καταλήψεις που θα αμφισβητούν όχι μόνο μόνο τα χαράτσια τους αλλά το σύνολο της πολιτικής τους.
Όλοι μαζί, λοιπόν, μέσα από το συλλογικό δρόμο, συντονισμένα πρέπει να οργανώσουμε τη δράση μας, για να απαντήσουμε στις απειλές της κυβέρνησης για κόψιμο του ρεύματος. Κάθε γειτονιά να γίνει ένας πυρήνας δράσης που θα ακυρώνει κάθε προσπάθεια εκβιασμού. Να αποδείξουμε στην πράξη ότι η αλληλεγγύη και η συλλογικότητα μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε αντιλαική πολιτική.
Όλοι μαζί μπορούμε!
να ανατραπεί η κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου»
να φύγουνε μνημόνια – ΕΕ – ΔΝΤ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΔΕΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ

(ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΜΕ ΔΕΚΟ)

1. Πάμε στο ΑΤΜ με το λογαριασμό ή με τον 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής.
2. Βάζουμε την κάρτα. Επιλέγουμε: α) Άλλες συναλλαγές
                                                            β) Πληρωμές ΔΕΚΟ
                                                            γ) ΔΕΗ
3. Πληκτρολογούμε τον 12ψήφιο κωδικό "ηλεκτρονικής συναλλαγής" και θα μας ζητηθεί να ορίσουμε  
    ποσό πληρωμής.
4. Αφαιρούμε από το συνολικό ποσό μόνο αυτό που αντιστοιχεί στο χαράτσι (πάνω δεξιά ΕΕΤΗΔΕ)
5. Πληκτρολογούμε το ποσό που απομένει στο μηχάνημα.
6. Φωτοτυπούμε την απόδειξη, το λογαριασμό και την ταυτότητά μας και ερχόμαστε στην επιτροπή με  
    τις φωτοτυπίες και με τα πρωτότυπα.
7. Κατάθεση εξώδικου από την επιτροπή που να αναφέρει ότι οι οφειλέτες κατέβαλαν το ποσό που
    αναλογεί στην κατανάλωση ρεύματος, δημοτικά τέλη κ.λ.π. και όχι στο χαράτσι.
    Επιπλέον:
Ø      Ειδοποιούμε  για κάθε απόπειρα διακοπής του ηλεκτρικού λόγω μη πληρωμής του χαρατσιού.
Ø      Συστήνουμε ομάδα αποκατάστασης ηλεκτροδότησης. 
ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ, ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ!

ΝΕΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
Δευτέρα 28/11, 6:30 μ.μ., Αν. Ρωμυλίας 123 & Γ. Γεννηματά

Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας
ενάντια στο μνημόνιο και τις αντιλαϊκές πολιτικές
epitropi@gmail.com - www.epitropiglyfadas.blogspot.com