Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα φροντιστήρια "Ένεκα Παιδείας"

Όλοι την Πέμπτη 14 Ιούνη στις 6.00μμ
στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα φροντιστήρια "Ένεκα Παιδείας"
στη Γλυφάδα, Γούναρη 197

Να ανακληθεί η απόφαση της εργοδοσίας να κλείσει τα φροντιστήρια «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» στην Ηλιούπολη, τη Δάφνη και τον Άλιμο, με πρόσχημα την άρνηση των εργαζομένων να αποδεχθούν μειώσεις μισθών.

Να ανακληθούν οι εκδικητικές απολύσεις, για τη συμμετοχή τους στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, των 2 συναδέλφων που εργάζονταν στα παραρτήματα της Γλυφάδας.

Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

Να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.

Καμιά βλαπτική μεταβολή στις συνθήκες εργασίας.
 
 στα φροντιστήρια «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» και του ΣΕΦΚ
http://www.sefk.gr/selides/agonastonergazomenonstaenekapaideias.htm 

Στην τελική συνάντηση (1η Ιούνη) εργαζομένων με Μπαντέλη και Πήλιουρα, παρουσία των σωματείων, δεν αλλάζει τίποτα, αφού και οι δύο μένουν αδιάλλακτοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ ήταν παρόντες σε όλες τις προηγούμενες συναντήσεις, σε αυτήν απουσιάζουν προκλητικά οι δύο υπεύθυνοι σπουδών Φραγκής και Ζιαμπάρας, και οι δύο μέτοχοι αρνούνται ότι γνωρίζουν οτιδήποτε για την τύχη των δύο κυρίων.
Στις 6 Ιούνη οι εργαζόμενοι ανακάλυψαν στο ΠΥΣΔΕ Α΄ Αθήνας ότι από τα μέσα Μάη ο Φραγκής είχε κάνει αίτηση άδειας ιδρύσεως φροντιστηρίου στην περιοχή της Ηλιούπολης.
Στο Υπουργείο Εργασίας στις 8 Ιούνη, κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης, στην οποία οι εργαζόμενοι και ο ΣΕΦΚ κάλεσαν την εργοδοσία και στην οποία προεδρεύει ο υπουργός κ. Α. Ρουπακιώτης, ο Π.Πήλιουρας (ο Αρ. Μπαντέλης ήταν προκλητικά απών) αποδέχτηκε ότι τα δεδουλευμένα που χρωστάει φτάνουν τα 300.000 ευρώ, ενώ ομολόγησε ότι όχι μόνο γνώριζε για την νέα επιχείρηση που στήνουν οι στενοί του συνεργάτες Φραγκής και Ζιαμπάρας αλλά και ότι τους έχει δώσει και την υλικοτεχνική υποδομή από το ξήλωμα του 2ου ορόφου της Δάφνης και του 1ου ορόφου της  Ηλιούπολης, επειδή ‘’τους τα χρωστούσε’’.
Στις 9 και 10 Ιούνη ο Αρ. Μπαντέλης ανακοίνωσε μέσω της γραμματείας των παραρτημάτων της Γλυφάδας ότι απολύει τους δύο μοναδικούς καθηγητές στα παραρτήματα αυτά που συμμετείχαν στην Γ.Σ των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι των ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ο ΣΕΦΚ δηλώνουν ότι θα δώσουν τη μάχη μέχρι το τέλος, για να παραμείνουν τα φροντιστήρια σε λειτουργία κόντρα στη μεθόδευση του ‘’lock out’’ της εργοδοσίας.
Θα μπλοκάρουν την αδειοδότηση και τη λειτουργία της νέας επιχείρησης που στήνουν οι Πήλιουρας, Φραγκής και Ζιαμπάρας στις πλάτες των αγωνιζόμενων καθηγητών των «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ», για να ξεμπερδεύουν με την ενοχλητική Γ.Σ., ώστε ανενόχλητοι να κυνηγούν το μέγιστο κέρδος, θεωρώντας τους γονείς και τους μαθητές ως άβουλα όντα που μπορούν να μετακινούνται από το ένα φροντιστήριο στο άλλο, επειδή έτσι αποφάσισαν οι ‘’υπεύθυνοι σπουδών’’.
Θα απαιτήσουν  την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων και την ανάκληση των εκδικητικών απολύσεων των δύο συναδέλφων από τα παραρτήματα της Γλυφάδας.
Σε αυτόν τον μεγάλο και δύσκολο αγώνα καλούμε το εργατικό και εκπαιδευτικό κίνημα αλλά και τους γονείς των μαθητών μας και τους ίδιους τους μαθητές μας, να στηρίξουν και να δυναμώσουν την προσπάθεια των εργαζόμενων εκπαιδευτικών των φροντιστηρίων «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ», που όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν υποχώρησαν στην εύκολη λύση της υποταγής και της συναίνεσης στην εξαθλίωσή τους, υλικής και ηθικής, δεν έσκυψαν το κεφάλι στα αφεντικά, αλλά ακολούθησαν τον δύσκολο δρόμο της αλληλεγγύης, του αγώνα για την αξιοπρέπεια και την υπεράσπιση της αλήθειας και προς τους συναδέλφους τους και προς τους μαθητές τους.

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» στην Ηλιούπολη, τη Δάφνη και τον Άλιμο, με πρόσχημα την άρνηση των εργαζομένων να αποδεχθούν μειώσεις μισθών.  

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΤΩΝ 2 ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΣΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ
ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΑΜΙΑ ΒΛΑΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ