Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Η πρώτη αντικυβερνητική διαδήλωση την Πέμπτη 21/7

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε την Πέμπτη στην πλατεία Κοραή με πορεία στο υπουργείο οικονομικών και τη Βουλή, από την επιτροπής 3ΔΕΝ και συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται ενάντια στα χαράτσια, στα διόδια και στα αντιλαϊκά μέτρα. Συμμετείχαν συλλογικότητες από τις περιοχές, 6ου διαμερίσματος, Σεπολίων, Βύρωνα, Γλυφάδας, Κηφισιάς, Ν. Ιωνίας, Ιλίου, Ωρωπού, Περάματος, Χαλανδρίου και αγωνιστές από άλλες συλλογικότητες, ενώ στο υπ. Οικονομικών η πορεία συναντήθηκε με το Δίκτυο κατοίκων Εξαρχείων και τις συνελεύσεις Χολαργού-Παπάγου και Αγίας Παρασκευής οποίες είχαν αποφασίσει και αυτές συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ώρα.

Είναι η πρώτη πορεία-διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε έπειτα από την εκλογή της νέας κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ,  η οποία από τις πρώτες κιόλας μέρες έδειξε με ξεκάθαρο τρόπο ότι θα συνεχίσει-πάντα σε συνεργασία με την τρόικα-την ίδια πολιτική με τις προηγούμενες και μάλιστα με ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Όπως τόνισαν οι διοργανωτές, “ήδη τα δημοσιεύματα στον Τύπο καθιστούν σαφές ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη από τη νέα κυβέρνηση για κατάργηση του χαρατσιού της ΔΕΗ, ενώ μπαίνουμε σε νέο γύρο φοροληστρικής επίθεσης με τις περισσότερες οικογένειες να αδυνατούν αν ανταπεξέλθουν στα αυξημένα ποσά που καλούνται να πληρώσουν και μέσω των φορολογικών δηλώσεων και μέσω της ΔΕΗ”.
 
Το κίνημα “Δεν χρωστάμε – δεν πουλάμε – δεν πληρώνουμε” τονίζει ότι η χτεσινή κινητοποίηση “είναι μια πρώτη απάντηση από την πλευρά μας ότι δεν σταματάμε, δεν εφησυχαζόμαστε. Ο αγώνας ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ, με τη μαζική συλλογική άρνηση πληρωμής του και με την συλλογική διασφάλιση ότι κανένα σπίτι δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα πρέπει να συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση”.

Όλο το προηγούμενο διάστημα οι συλλογικότητες στις γειτονιές είχαν τοπικές παρεμβάσεις και διάφορες δράσεις, ενώ για το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται νέες κινήσεις. Η επόμενη συνάντηση της Επιτροπής θα γίνει την Τρίτη 11/9 και θα προετοιμαστεί από τις συλλογικότητες Ιλίου και Γλυφάδας.

πηγή: http://mao.gr/2012/07/20/3den-poreia/