Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Κυριακή, 19 Αυγούστου 2012

Κάτω τα χέρια από τους ελεύθερους χώρους!

Λουκέτο στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης από τα ΜΑΤ σε συνεργασία με τον Καμίνη
Αιφνιδιασμένοι έβλεπαν τα ΜΑΤ να "προστατεύουν" το σφραγισμένο κτίριο από τους βιοκαλλιεργητές και τους κατοίκους.  

Τα ΜΑΤ σε συνεργασία με τη δημοτική αστυνομία σφράγισαν τη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης.
Με εντολή του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, η αστυνομία εισέβαλλε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, διώχνοντας τους παραγωγούς και βιοκαλλιεργητές που βρίσκονται στην Αγορά κάθε Σάββατο και βάζοντας λουκέτο στο κτίριο. 
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, παρών στο σφράγισμα της Αγοράς ήταν ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, Ανδρέας Βαρελάς, ο οποίος είπε ότι "το κτίριο κλείνει με εντολή του Δημάρχου, Γ. Καμίνη, για να ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης τη Δευτέρα".
Το μεσημέρι, κάποιοι από τους βιοκαλλιεργητές έστησαν το πάγκο τους έξω από το χώρο της Αγοράς, ενώ οι Κυψελιώτες, που κατέφθαναν στην περιοχή κάνοντας την καθιερωμένη σαββατιάτικη βόλτα τους στην Αγορά, αιφνιδιασμένοι έβλεπαν τα ΜΑΤ να "προστατεύουν" το σφραγισμένο κτίριο από τους βιοκαλλιεργητές και τους κατοίκους. 
Η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης αποτελεί έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες δημοσίους χώρους, που παρέμεινε κλειστός κι εγκαταλελειμμένος από το Δήμο,για περισσότερα από 7 χρόνια,με στόχο την κατεδάφιση του κτιρίου και τη δημιουργία στη θέση του ενός ακόμα parking. Χάρη στην πρωτοβουλία κατοίκων της περιοχής, το κτίριο διασώθηκε και χαρακτηρίστηκε διατηρητέο. Μέχρι σήμερα λειτουργεί ως αυτοδιαχειριζόμενος χώρος που στεγάζει κοινωνικά εγχειρήματα της περιοχής, δίκτυα αλληλεγγύης, μαθήματα Ελληνικών σε μετανάστες, λογοτεχνικές εκδηλώσεις, προβολές ταινιών, συλλογική κουζίνα, αγορά βιοκαλλιεργητών, ανοιχτό σχολείο, δανειστική βιβλιοθήκη και άλλες δραστηριότητες. 

πηγή: Left.gr
Δείτε επίσης:

ΚΑΜΙΝΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗ ΣΚΟΥΠΑ Ν.ΔΕΝΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Τις μέρες απουσίας κόσμου της γειτονιάς και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η πιο μαύρη επιχείρηση καταστολής με τη ρατσιστική σκούπα Ν.Δένδια και τις δολοφονικές επιθέσεις των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στο Κέντρο της Αθήνας διάλεξε ο Δήμαρχος Καμίνης για να στείλει τα ΜΑΤ στην Αγορά Κυψέλης και να βάλει λουκέτο σε ένα χώρο λειτουργίας δομών αλληλεγγύης και δράσεων τοπικών κινημάτων για πάνω από έξι χρόνια.
Ο κατασταλτικός κατήφορος του Δημάρχου Καμίνη δεν έχει όριο την ώρα που στη περιοχή παραμένουν κλειστά δημοτικά Ιατρεία, το Ξενοδοχείο των φτωχών και οι απολύσεις στους παιδικούς σταθμούς οδηγούν στο άμεσο κλείσιμο δεκάδων και τον αποκλεισμό εκατοντάδων παιδιών. Την ώρα που οι υπηρεσίες ρημάζουν εξ αιτίας της πολιτικής των Μνημονίων που απαιτούν αποπληρωμή του χρέους ο Δήμαρχος Καμίνης επιλέγει τη καταστολή των κινημάτων συμμετέχοντας στη χυδαία εκστρατεία αποπροσανατολισμού της οργής του κόσμου από μια συγκυβέρνηση που ετοιμάζει περικοπές και παίζει το χαρτί του νόμου και της τάξης αλλά και του πιο απάνθρωπου ρατσισμού.
Το κόμμα της ΔΗΜΑΡ, αντικαθιστώντας το ΛΑ.Ο.Σ στη συγκυβέρνηση με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είναι ο κατεξοχήν εμπνευστής της επίθεσης στους ελεύθερους χώρους όπως στην Αγορά της Κυψέλης. Στηρίζει ξεδιάντροπα την δολοφονική ρατσιστική εκστρατεία του Ν.Δένδια με τις επιχειρήσεις σκούπα που άνοιξαν το δρόμο στη δολοφονία του μετανάστη στην οδό Αναξαγόρα και τώρα δίνουν νέες υπηρεσίες ανοίγοντας τη πόρτα της επίθεσης στους ελεύθερους χώρους αλλά και σε κάθε κίνημα που αντιστέκεται στη συγκυβέρνηση.
Καλούμε τις δημοτικές κινήσεις, το εργατικό κίνημα, τη νεολαία, τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τα κινήματα γειτονιάς, τις λαϊκές συνελεύσεις να υπερασπίσουν τους ελεύθερους χώρους και να βάλουν φρένο στον αντιδραστικό κατήφορο του Δημάρχου Καμίνη. Δεν θα επιτρέψουμε να διαλύσουν τις ζωές μας στις γειτονιές που τη ρήμαξαν με τα μνημόνια της φτώχειας και της εξαθλίωσης και ετοιμάζονται τώρα να τα παραδώσουν στα αδίστακτα συμφέροντα των ιδιωτών.

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
http://antarsiageitoniesathinas.blogspot.gr/2012/08/blog-post.html
Αθήνα 18/08/2012