Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Επιχείρηση "Ξένιος Ζευς": Βαρβαρότητα φασιστικής έμπνευσης

Ανακοίνωση - Καταγγελία
Το Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων στις Κυκλάδες καταγγέλλει την προσπάθεια εκμετάλλευσης από την Χρυσή Αυγή του τραγικού γεγονότος, της κακοποίησης της άτυχης 15χρονης στην Πάρο, προκειμένου να προωθήσει και στη Σύρο τα ρατσιστικά της μηνύματα και τις φασιστικές της πρακτικές.
Χαρακτηριστική των προθέσεών τους είναι η χθεσινή οργανωμένη επίθεση, με την ανοχή των λιμενικών, στο πλοίο, στον Πειραιά, κατά τη διακομιδή του κατηγορούμενου 21χρονου Πακιστανού στις φυλακές Αυλώνα.
Με θεωρίες και μεθόδους, όπως ότι το έγκλημα έχει φυλετικά χαρακτηριστικά και η τιμωρία πρέπει να είναι συλλογική, προσπαθούν να φορτώσουν την ευθύνη σε όλους του Πακιστανούς και γενικότερα σε όλους τους μετανάστες που ζουν και δουλεύουν στην Ελλάδα. Σε ένα δράμα ενός κοριτσιού πάνε να γεννήσουν χιλιάδες άλλα δράματα, προτρέποντας τους Έλληνες σε συλλογική βία ενάντια σε όποιον μετανάστη βρεθεί μπροστά τους.
Το προ τετραετίας θανατηφόρο συμβάν στη Μύκονο, με τον άτυχο νεαρό Αυστραλό Ντουζόν Ζαμίτ, που έπεσε νεκρός από κτηνώδη μπράβο, δεν τους δίδαξε τίποτα, ότι δηλαδή το έγκλημα δεν έχει φυλετικά χαρακτηριστικά και ότι δεν στεκόμαστε επιλεκτικά στην ανθρώπινη δυστυχία. Παραθέτουμε τις δηλώσεις του πατέρα του άτυχου Αυστραλού, Όλιβερ Zαμίτ : Για μένα αυτό που ζω είναι μια τραγωδία. Δεν μου φταίει όμως ούτε η Ελλάδα, ούτε οι Έλληνες. Δεν μου φταίνε ούτε η χώρα ούτε ο λαός για τις πράξεις κάποιων ανεγκέφαλων. Οι δηλώσεις αυτές είναι διαποτισμένες από αξιοπρέπεια και διεθνισμό, χαρακτηριστικά που δεν θα τα βρεις στην Χρυσή Αυγή.
Η Σύρος πρόσφατα θρήνησε ένα 42χρονο που έπεσε από τις σφαίρες ενός Έλληνα, ενώ μια ματιά στον τοπικό τύπο δείχνει πως σε πολλά εγκλήματα πρωταγωνιστούν Έλληνες, αυτό όμως δεν μας καθιστά όλους τους Έλληνες εγκληματίες!
Καλούμε τους Συριανούς και τις Συριανές
να καταδικάσουν Γκαιμπελίστικες απόψεις και πρακτικές, που προβάλλονται σήμερα και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως σύγχρονες και δημοκρατικές (συνθήκη Σέγκεν, τείχος στον Έβρο) και να τις περιθωριοποιήσουν ως επικίνδυνες και αντιδραστικές. Στόχο έχουν να διχάσουν και να αποδυναμώσουν το κοινωνικό μέτωπο των εργατών και γενικότερα του κόσμου της εργασίας, που μάχεται σήμερα για τα στοιχειώδη μέσα επιβίωσης, κόντρα στην πολιτική Συγκυβέρνησης-διεθνοποιημένης Ε.Ε.-ΔΝΤ, που καταπιέζει ξεχωριστά και όλους μαζί τους εργαζόμενους, ντόπιους και ξένους, στα πλαίσια της ανταγωνιστικότητας και της κινεζοποίησης των μισθών, κόντρα σε μια πολιτική που οδηγεί στην απόλυτη εξαθλίωση την πλειοψηφία του πληθυσμού, κόντρα σε μια πολιτική που ξεπουλά-χαρίζει κομμάτι κομμάτι την περιουσία του ελληνικού λαού, αρχίζοντας από την Αγροτική Τράπεζα, στο ξεπούλημα της οποίας η Χρυσή Αυγή όχι μόνο δεν εναντιώθηκε αλλά και μπλόκαρε, μαζί με τα τρία κόμματα της μνημονιακής Συγκυβέρνησης, τη διαδικασία σύγκλησης της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής προκειμένου να ελεγχθεί ημεταβίβασητης ΑΤΕ στους τραπεζίτες της Τράπεζας Πειραιώς.
Σύρος, 8-8-2012
http://sidonistiko.blogspot.gr/2012/08/blog-post_8.html#more
Δείτε επίσης:
«Ξένιος Δίας» ή «η αντιστροφή των εννοιών»
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2012/08/blog-post_1691.html

Ο "ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ" ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ!
http://konserbokoyti.blogspot.gr/2012/08/blog-post_3434.html

Ξένοι...
http://giorgossarris.blogspot.gr/2012/08/blog-post_9.htm