Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Ενοικιάζονται… τριάντα νησιά –φιλέτα!

Ενοικιάζονται… τριάντα νησιά –φιλέτα!
 


Νοικιάζονται όπως είναι... "επιπλωμένα" δεκάδες νησιά στην Ελλάδα. ​

Η κυβέρνηση απλά προσπαθεί να καταπολεμήσει το πρόβλημα της ... γραφειοκρατίας για να μπορέσει άμεσα να προχωρήσει στην αξιοποίηση νησιών του Δημοσίου που μπορεί να προσελκύσουν επενδύσεις και πιθανώς να ανατρέψουν το κλίμα στην χώρα μας.

Αυτό μπορεί να συμβεί με μακροχρόνια μίσθωση σε ιδιώτες από 40-50 χρόνια και πάνω αλλά για να γίνει όμως εφικτή η αξιοποίηση των νησιών θεωρείται απαραίτητο ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δέκα ομάδες νησιών στον Σαρωνικό, τον Ευβοϊκό, τις Κυκλάδες, τον Αργολικό Κόλπο, το Ιόνιο, το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πόλο έλξης για μεγάλους επενδυτές, έχουν καταλήξει οι μελέτες για την αξιοποίηση νησιών του Δημοσίου.

Τα δέκα επικρατέστερα project αφορούν σε περισσότερα από 30 μικρά νησιά και νησίδες έκτασης από 100 έως 3.100 στρέμματα.

«Φιλέτα» θεωρούνται τα νησιά που βρίσκονται στα Σύβοτα στην Θεσπρωτία, οι Στροφάδες Νήσοι στο Ιόνιο, ένα σύμπλεγμα 10 νησίδων στο Ιόνιο, η Θαλασσοπούλα στην Καβάλα, οι Νησίδες του Ευβοϊκού, οι Νησίδες του Σαρωνικού, η Τσουγκριά στην Σκιάθο, η Πρώτη στη Μεσσηνία, οι Νησίδες των Κυκλάδων και οι Νησίδες του Αργολικού Κόλπου.

Έρευνα υπήρξε για 585 νησιά και νησίδες, τα οποία εξετάστηκαν με κριτήρια εθνικής ασφάλειας, διασύνδεσης και εμπορικότητας. Από αυτά επιλέχθηκαν αρχικά 47 και έπειτα από νέο φιλτράρισμα οι ειδικοί κατέληξαν στις εν λόγω δέκα ομάδες.

Πηγή: Τα Νέα