Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ - ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ



ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
ΚΑΛΕΣΜΑ
Γλυφαδιώτες και Γλυφαδιώτισσες,
μια μικρή μειοψηφία που ελέγχει οικονομικά τον τόπο μας και τον κυβερνάει, έχει κηρύξει τον πόλεμο στη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Μας έχει καταχρεώσει για δικό της όφελος και σε συνεργασία με τους διεθνείς τοκογλύφους δανειστές, μας οδηγεί στη χρεοκοπία, την ταπείνωση και την πείνα. Οι κυβερνήσεις της χώρας, με ψέματα, απειλές, καταστολή, τρομοκρατία και ασύστολη προπαγάνδα, θέλουν να ξοφλήσουμε τα χρέη που μας φόρτωσαν. Έχουν το θράσος να παρουσιάζονται δυο χρόνια τώρα, σαν οι σωτήρες που ξέρουν τη λύση του προβλήματος που βέβαια δημιούργησαν οι ίδιοι, την ίδια στιγμή που προωθούν στο ακέραιο τις αντιλαϊκές πολιτικές της Ε.Ε. – Ο.Ν.Ε. και ΔΝΤ. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν φταίνε σε τίποτε αυτοί, αλλά υπεύθυνοι είμαστε όλοι εμείς και οι μετανάστες. Για το μόνο που πράγματι φταίμε, είναι γιατί τους ψηφίζαμε και τους ανεχθήκαμε τόσα χρόνια, γιατί ξεχάσαμε τη συλλογική διεκδίκηση και τον αγώνα και «βολευτήκαμε» αναθέτοντας σε άλλους να «υπερασπίζονται» τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας. Πολλούς από μας, μας είχαν διαποτίσει με τις ψεύτικες υποσχέσεις τους και επέβαλαν διάφορα ιδεολογήματα του στιλ «κοίτα την πάρτη σου». Τώρα πλέον, που  ο κοινωνικός ιστός διαλύθηκε βρεθήκαμε μόνοι στην επίθεση που γίνεται απ’ τη μεριά τους χωρίς κανένα όριο και χωρίς οίκτο. Το μόνο που φοβούνται τώρα είναι η ενότητά μας. Γι’ αυτό από την αρχή προσπάθησαν να σπείρουν τη διχόνοια, τις ενοχές, το μίσος και το φόβο. Για αυτό και επιτρέπουν την ανεξέλεγκτη δράση της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής και των δυνάμεων καταστολής. Ξέρουν καλά ότι αυτοί είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι για να υποτάξεις ένα λαό και να τον οδηγήσεις εκεί που θέλεις.
Ως Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας πολλοί κάτοικοι της περιοχής, ξεπερνώντας την απάθεια και τον ατομικισμό αποφασίσαμε, τα τεράστια προβλήματα που συσσωρεύονται, να τα κουβεντιάσουμε με τον διπλανό μας και να πούμε όλοι μαζί «φτάνει πια». Έτσι ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε μάχες ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές. Μάχες για να καταργηθεί το χαράτσι της ΔΕΗ και να μην μείνει κανείς χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, για τις εργατικές κατακτήσεις, αντιμετώπιση της ανεργίας και την ανακούφιση των ανέργων, για το δικαίωμα στη στέγη, για την αντιμετώπιση της φασιστικής απειλής, για όλα αυτά που τελικά αποτελούν το δικαίωμα στη ζωή και την αξιοπρέπεια.  
Η τραγική κατάσταση στην οποία μας έχουν φέρει οι βάρβαρες πολιτικές των κυβερνήσεων και της τρόικας, απαιτεί να ξαναβρούμε το νήμα με τις ξεχασμένες ισχυρές αξίες της αλληλεγγύης, της συμπαράστασης στον πληττόμενο γείτονα, στο δίκιο του αγώνα, στην ενωτική δράση μας. 
Σας καλούμε να συσπειρωθείτε στην «Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας ενάντια στο μνημόνιο και τις αντιλαϊκές πολιτικές». Η σημερινή κατάσταση απαιτεί τις ιδέες, την βοήθεια αλλά κυρίως την αγωνιστική παρουσία όσων γίνεται περισσότερων, για να αναπτύξουμε συλλογικά τις αντιστάεις μας. Μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο και να βοηθηθούμε. Μπορούμε να οργανωθούμε, να αγωνιστούμε και να νικήσουμε!

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
ΑΓΩΝΑΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΡΗΞΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας
Ενάντια στο μνημόνιο και τις αντιλαϊκές πολιτικές
http://epitropiglyfadas.blogspot.gr / epitropi@gmail.com