Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Νίκη της Αλληλεγγύης και του Αγώνα!



Νίκη της Αλληλεγγύης και του Αγώνα!
Αλληλεγγύης και Αγώνα που συνεχίζονται μέχρι την αθώωση και των 16 διωκόμενων φοιτητών στις 19 Δεκέμβρη.
Πριν από λίγες ώρες και μετά από πολύωρη ακροαματική διαδικασία, ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου: ΑΘΩΟΙ και οι τρεις κατηγορούμενοι για κάθε μια από τις τρεις κατηγορίες.
Κατηγορούμενοι ήταν τρεις εργαζόμενοι: Ο δάσκαλος Θανάσης Αγαπητός, μέλος Δ.Σ. του Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και οι εργαζόμενοι στους Δήμους Ευόσμου και Κορδελιού Σαράντης Αρβανίτης και Θωμάς Κυρατζόπουλος.
Είχαν συλληφθεί στις 16 Νοέμβρη, την επόμενη μέρα της επίσκεψης του γκαουλάιτερ-τοποτηρητή της τρόικας Γερμανού υφυπουργού Εργασίας Χανς Γιοακίμ Φούχτελ και της  παρουσίας τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε συνέδριο στο χώρο της ΔΕΘ όπου παραβρισκόταν ο Γερμανός Πρόξενος.
Ο δάσκαλος Θ. Αγαπητός μάλιστα, είχε απαχθεί με γκαγκστερικό τρόπο από ασφαλίτες βγαίνοντας από το προαύλιο του σχολείου του μετά τη γιορτή του Πολυτεχνείου.
Τους κράτησαν προφυλακισμένους τη νύκτα της Παρασκευής 16/11 και τους οδήγησαν στο αυτόφωρο στις 17/11. Λόγω απουσίας μαρτύρων κατηγορίας τη Δευτέρα 19/11, όπου ο εισαγγελέας επέβαλε να γίνει η δίκη κεκλεισμένων των θυρών, αυτή αναβλήθηκε για σήμερα 28/11.
Τους βάραιναν οι κατηγορίες της παράνομης βίας, διατάραξης κοινής ειρήνης και της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Αργά το απόγευμα, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων για τις 2 από τις 3 κατηγορίες, ενώ η 3η, η πιο βαριά, κατέπεσε στο δικαστήριο.  
Ο Θανάσης Αγαπητός, που απαλλάχθηκε και από την κατηγορία της απείθειας καθώς είχε αρνηθεί να “υποβληθεί σε εγκληματολογική σήμανση», κλείνοντας την απολογία του δήλωσε μέσα σε αυθόρμητα χειροκροτήματα από το ακροατήριο: «Δεν πρόκειται να κάτσω σπίτι μου. Δε θα παρακολουθώ από την τηλεόραση αυτούς που μας οδηγούν στη φτώχεια…»
Λυσσάξανε τις προηγούμενες μέρες οι πρετεντέρηδες κάθε είδους σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Λυσσάξαν γιατί ξέρουνε ότι η λαϊκή οργή συμπυκνώνεται και σε λίγο θα ξεσπάσει σαν λάβα ηφαιστείου.
Προσπάθησαν να αποσπάσουν δηλώσεις μετανοίας –ύψιστη ασέβεια και ύβρις σ’ αυτόν τον τόπο. Δεν έλειψαν κι αυτοί που έτρεξαν να υποβάλουν δηλώσεις υποταγής στον Φούχτελ και τους ομοίους του.
Οι περιφερειάρχες της ΕΝ.Π.Ε., επίσημοι προσκεκλημένοι του Γερμανικού κράτους, αφού συνέφαγαν με τον Φούχτελ και τους ομοτράπεζούς του, έσπευσαν να καταδικάσουν τους τρεις αγωνιστές και μάλιστα επί γερμανικού εδάφους.
Ο περιφερειάρχης Αττικής Σγουρός, αφού προσκάλεσε την Μέρκελ να επισκεφθεί και πάλι την Ελλάδα, «…για να δει από κοντά τη δουλειά που γίνεται στις 13 αιρετές Περιφέρειες της χώρας», δηλαδή την πείνα, τη φτώχεια, την ανεργία και τη διάλυση της κοινωνίας, δήλωσε πως «και οι δύο πλευρές καταδικάσαμε τα επεισόδια που έγιναν κατά την τελευταία επίσκεψη του κου Φούχτελ στη Θεσσαλονίκη».
Το δυσάρεστο είναι ότι στο πλαίσιο της πολιτικής του ‘ώριμου φρούτου’ και εν αναμονή της ανάληψης κυβερνητικών ευθυνών, έσπευσε να δώσει διαπιστευτήρια καταδικάζοντας τους τρεις διωκόμενους και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ προσωπικά, καταδικάζουμε ανεπιφύλακτα κάθε είδους βία, γιατί η βία δεν είναι μέσα στην κουλτούρα της Αριστεράς και δεν οφείλει να είναι στην κουλτούρα καμιάς ευρωπαϊκής χώρας», δήλωσε η υπεύθυνη Ευρωπαϊκής Πολιτικής, ΚΕΑ-Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Διεθνών Σχέσεων και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού.
Αντιπαρερχόμαστε τα προφανή, πως άλλη είναι η βία των ισραηλινών τανκς και άλλη αυτή της παλαιστινιακής σφεντόνας. Δεν φανταζόμαστε ότι η ευρωπαϊκή κουλτούρα της υπεύθυνης Διεθνών Σχέσεων μπορεί να τα χωρέσει.
Περιοριζόμαστε στα τετριμμένα της αστικής κουλτούρας περί των ίσων αποστάσεων: «Φυσικά και είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο. Απαγορεύεται το ίδιο, τόσο στους πλούσιους όσο και στους φτωχούς, να κοιμούνται κάτω από τις γέφυρες, να ζητιανεύουν και να κλέβουν ψωμί», του Ανατόλ Φρανς καθώς και το αριστοτελικό: «Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων».
Όμως, κυρία Δούρου, όταν δηλώνεις κάτι τέτοιο εν όψει μιας κρίσιμης για τα δημοκρατικά δικαιώματα δίκης, δεν σέβεσαι …την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης! Πώς προεξοφλείς ότι ήταν ‘βία’ η δίκαιη διαμαρτυρία των εργαζομένων που τους κλέβουν τη ζωή; Ιδού που το δικαστήριο σε διαψεύδει σήμερα… Σου λέμε το πιο λάιτ που μπορούμε, με την ελπίδα ότι ίσως την επόμενη φορά το σκεφτείς ωριμότερα πριν σπεύσεις να πάρεις θέση στα έδρανα των μαρτύρων κατηγορίας.
Από την άλλη μεριά βέβαια, υπάρχει το κείμενο υπεράσπισης των 3+16=19 διωκόμενων της Θεσσαλονίκης που πρώτοι υπέγραψαν οι Μανώλης Γλέζος, Ευτύχης Μπιτσάκης, Γιώργος Ρούσης, Δημήτρης Καλτσώνης, Νίκος Βούτσης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Αλέκος Αλαβάνος, Δημήτρης Δεσύλλας και Άγγελος Χάγιος.
Οι αγωνιστές από όλους τους χώρους της αριστεράς και του εργατικού κινήματος συνεχίζουν να εκδηλώνουν την αλληλεγγύη τους μεταξύ άλλων και με τις υπογραφές στήριξης (που μπορεί κανείς να βρει στο μπλογκ μας πάνω δεξιά).
Ήταν ακριβώς αυτό το εντυπωσιακό και συγκινητικό κύμα αλληλεγγύης με τις δυο μεγάλες συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη, τα εκατοντάδες ψηφίσματα σωματείων και συλλογικοτήτων, την κινητοποίηση του κόσμου της εργασίας, τα άρθρα των διανοούμενων που ‘στέκονται πάντα στη σωστή πλευρά’ και φέρουν επάξια τον τίτλο τους, την αρθογραφία στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις μοτοπορείες και τη διεθνή συμπαράσταση, την απεργία και τις στάσεις εργασίας, που έφερε αυτό το αποτέλεσμα.
ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ!




πηγή: http://vathikokkino.com/2012/11/%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB/