Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ των ΕΛΜΕ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ & ΕΛΜΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ – ΜΟΣΧΑΤΟΥ



ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Οι προσπάθειες της διοίκησης να προχωρήσει σε παράνομες συμπτύξεις τμημάτων έπεσαν στο κενό. Με το συντονισμένο αγώνα των ΕΛΜΕ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ και ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ – ΜΟΣΧΑΤΟΥ και την αποφασιστικότητα του μετώπου εκπαιδευτικών–γονιών–μαθητών τα σχέδια ματαιώθηκαν.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, η απομονωμένη διοίκηση (Διευθύντρια μέσης εκπαίδευσης Δ' Αθήνας κ. Ιατρίδου) και οι δύο διορισμένοι εκπρόσωποι της (Χρίστου Λ. – Καρακατσάνης Σ.) προχώρησαν σε νέα αυταρχική, κατάφωρη παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων εκπαιδευτικών, ανατρέποντας ταυτόχρονα τη λειτουργία πολλών σχολείων.
Αντί να απαιτήσουν προσλήψεις συναδέλφων αναπληρωτών για την κάλυψη των κενών, μετακινούν καθηγητές με πλήρες ωράριο από σχολεία με κανονική λειτουργία για να κλείσουν κενά ωρών σε άλλα σχολεία, δημιουργώντας λειτουργικό χάος σε περισσότερα σχολεία, αναστατώνοντας τη ζωή πολλών συναδέλφων, μαθητών και γονιών.
Οι ΕΛΜΕ καλούν άμεσα τους καθηγητές να κάνουν ενστάσεις κατά των παράνομων μετακινήσεων. Καλούν τους συναδέλφους σε συνάντηση τη Δευτέρα 10/12 στις 7:30μμ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας (Πάτμου κ' Δωδεκανήσου, Άλιμος) για τις παραπέρα ενέργειες.
Καλούμε τα σχολεία να οργανώσουν τη συμμετοχή τους (γονείς–μαθητές–εκπαιδευτικοί) στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι ΕΛΜΕ του λεκανοπεδίου την Τρίτη 11/12 στη 1μμ στα Προπύλαια, κηρύσσοντας στάση εργασίας (διευκόλυνσης) 12 το μεσημέρι – 2μμ για:
Να ανακληθούν οι παράνομες μετακινήσεις.
Άμεση πρόσληψη αναπληρωτών καθηγητών για την κάλυψη των κενών.
Άμεση χρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης για την ουσιαστική λειτουργία των σχολείων.
Να σταματήσουν άμεσα τα πειθαρχικά του εκφοβισμού και οι συνδικαλιστικές διώξεις.
Τα Δ.Σ. των
ΕΛΜΕ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΕΛΜΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ – ΜΟΣΧΑΤΟΥ
9/12/2012