Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

IKEA: Πρώτα απολύσεις, μετά φροντίδα για τους άστεγους!

Άλλη μια πρόκληση από τον Όμιλο Φουρλή που έχει στην ιδιοκτησία του τα ΙΚΕΑ. Πριν από λίγες ημέρες η διοίκηση της εταιρείας γνωστοποίησε σε όσους εργαζόμενους δεν υπέγραψαν μειώσεις στους μισθούς τους (της τάξης του 11%) την απόλυσή τους. Το μήνυμα επισήμως ήταν “δεν μπορούμε να έχουμε εργαζόμενους δύο ταχυτήτων”, στην πραγματικότητα όμως είπαν “απαγορεύονται οι απεργίες και οι διεκδικήσεις”.
Για να “καθαρίσει” το κηλιδωμένο όνομά της  η εταιρεία που μέσα σε λίγα 24ωρα έγινε συνώνυμο μια αρπαχτικής εργοδοσίας, που επιβάλλει μειώσεις σε μισθούς μόλις δει τον δείκτη κερδών να πέφτει ελάχιστα, διοργανώνει φιέστα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για αστέγους. Οι ίδιοι που με την πολιτική τους (εκμεταλλευόμενοι βεβαίως το νομικό οπλοστάσιο με το οποίο τους προίκισαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις) μπορεί να έστειλαν στο πεζοδρόμιο ανθρώπους, τώρα έρχονται να διαφημίσουν ότι προσέφεραν έπιπλα στο Κέντρο Στήριξης Αστέγων και στον Ξενώνα Φιλοξενίας που έχει στην ευθύνη της η ΜΚΟ Κλίμακα!
Με το θράσος αυτό, καλούν σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη δίνοντας τίτλο στην εκδήλωση “μαζί για μια καλύτερη ζωή”. Στο προσωπικό του πάντως ο εργοδότης είπε “χώρια για μια καλύτερη ζωή μου”.
update 12/12: Το γραφείο Τύπου του Ομίλου Φουρλής και του ΙΚΕΑ επικοινώνησε με το mao.gr επισημαίνοντας ότι η προσφορά στην ΜΚΟ “Κλίμακα” ήταν προγραμματισμένη από τον Ιούλιο του 2012 και δεν έχει καμία σχέση με τις διαπραγματεύσεις με τους εργαζόμενους και τις απολύσεις των υπαλλήλων που δεν δέχτηκαν τις μειώσεις στο μισθό τους. Επίσης σημείωσε ότι η λύση που επέλεξε η διοίκηση για τις μειώσεις μισθών ήταν το ευνοϊκότερο για τους εργαζόμενους σενάριο από αυτά που εξετάζονταν. 

πηγή: http://mao.gr/ikea-klimaka/