Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΑΓΡΙΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΟΛΟ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ



Ένα 27χρονο παλικάρι από το Πακιστάν, ξεκινά να πάει να δουλέψει στο φούρνο. Η άγρια εκμετάλλευση είναι το ατίτιμο που πρέπει να καταβάλλει για να εξασφαλίσει την επιβίωση του ίδιου, αλλά και των τόσων άλλων, δικών του ανθρώπων, πίσω στη πατρίδα. Η μοίρα του μετανάστη...
Για κακή του τύχη θα πέσει πάνω σε ένα Περίπολο Θανάτου της Χρυσής Αυγής. Αποτελείται από έναν 25χρονο, άνεργο, σεσημασμένο για ληστείες και έναν 29χρονο πυροσβέστη. Αφού τον χτυπήσουν βάρβαρα και απάνθρωπα, θα τον μαχαιρώσουν, στοχεύοντας την καρδιά του.
Από την πρώτη στιγμή η ΕΛ.ΑΣ. του Ν.Δένδια επιχειρεί να αποκρύψει το ρατσιστικό χαρακτήρα του εγκλήματος. Όμως γρήγορα έρχονται στο φως αποκαλυπτικά στοιχεία. Οι συλληφθέντες επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, την πινακίδα κυκλοφορίας της οποίας είχαν κρύψει κάτω από τη σέλα και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια τύπου πεταλούδας. Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
Tρία μαχαίρια τύπου πεταλούδα.
Ένας σουγιάς.
Μία μαύρη λεπίδα με ειδική λαβή.
Ένα αεροβόλο πιστόλι.
Μία σιδερογροθιά.
Πλήθος μεταλλικών σφαιριδίων.
Δύο σφαίρες πολεμικού τυφεκίου.
Δύο ξύλινα ρόπαλα.
Μία σφεντόνα.
Στην οικία επίσης του 25χρονου βρέθηκαν 50 προεκλογικά φυλλάδια της Νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής.
Ο φόνος του Πακιστανού εργάτη είναι η κορυφή του παγόβουνου του ρατσιστικού παροξυσμού που έχει ως βασικούς πρωταγωνιστές την ίδια την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και την νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, ενώ ιδιαίτερο ρόλο διεκδίκησαν ΛΑΟΣ και Καμμένος. Η αγαστή συνεργασία των κατασταλτικών μηχανισμών με τις δολοφονικές συμμορίες στο πλαίσιο της επιχείρησης ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ και των πογκρόμ, η ασυλία της αστικής δικαιοσύνης στα τρομερά καθημερινά τους εγκλήματα, η διαμονοποίηση των μεταναστών από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, η πολιτική της Ε.Ε. για την Ευρώπη Φρούριο, έθρεψαν το αυγό του φιδιού. Τόσο η κυβέρνηση Καραμανλή, όσο και αυτή του Γ.Παπανδρέου, για να βρουν αργότερα άξιους συνεχιστές, σε κάθε δύσκολη πολιτική στιγμή στρέφονταν κατά των μεταναστών, το πιο ευάλωτο τμήμα της εργατικής τάξης, για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο της εργασίας από τα τρομερά αδιέξοδα που του προκαλούσαν. Δίχασαν και διχάζουν τους εργαζόμενους, απαιτώντας από όλους υποταγή στην κοινή τους αστική πολιτική, στα Μνημόνια, στον εργασιακό και κοινωνικό Μεσαίωνα.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΙΣ 19 ΓΕΝΑΡΗ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ, ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ
ΣΤΙΣ 19 ΓΕΝΑΡΗ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ
ΣΤΟΝ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΤΗΝ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΗΝ ΕΕ
ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ
Στις 19 Γενάρη θα μιλήσουν αυτοί που δεν έχουν φωνή, αυτοί που φιμώνονται και λοιδωρούνται στα δελτία ειδήσεων, αυτοί που η γνώμη τους, η αξιοπρέπεια και η ζωή τους δεν μετράει παρά σαν καύσιμη ύλη για τους δείκτες προσαρμογής της χώρας στις απαιτήσεις των δανειστών και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Θα μιλήσουν για να ενώσουν τη φωνή τους με το πιο πληττόμενο κομμάτι της τάξης τους, τους μετανάστες, που έφυγαν από χώρες ρημαγμένες από τη φτώχεια, τις δικτατορίες, τους πολέμους και την κλιματική αλλαγή - αποτέλεσμα δύο αιώνων καπιταλισμού, ιμπεριαλισμού και αποικιοκρατίας – ελπίζοντας σε μια καλύτερη ζωή στην “πολιτισμένη Ευρώπη”. Αντί αυτού βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα που οι ευρωπαϊκές συνθήκες για τη μετανάστευση (Δουβλίνο Ι και ΙΙ) έχουν μετατρέψει σε μια ανοιχτή φυλακή.
Στην Ελλάδα που η στρατιωτικοποιημένη αστυνομία, με ιππικό (ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ), τεθωρακισμένα (θωρακισμένα οχήματα, υδραντλίες), ειδικές δυνάμεις (ΜΑΤ) και πολεμικού τύπου στολές και οπλοστάσιο, δρα ως στρατός-δύναμη καταστολής του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, μιας κυβέρνησης έτοιμης να ικανοποιήσει κάθε απαίτηση του κεφαλαίου και των δανειστών, από κοινού με τους σύγχρονους Ταγματασφαλίτες της Χρυσής Αυγής και τα ιδεολογικά τανκς των καθεστωτικών ΜΜΕ. Στόχος τους είναι να καθυποτάξουν την εργατική τάξη, στόχος τους είμαστε όλοι εμείς.
Μόνο η ανυποχώρητη, μαζική, κοινή πάλη των εργαζομένων, ανεξάρτητα από καταγωγή, χρώμα, θρήσκευμα, μπορεί να σταθεί εμπόδιο και να ανατρέψει τα σχεδιά τους να γυρίσουν το ρολόι της ιστορίας αιώνες πίσω και να μας μετατρέψουν σε σκλάβους, τη στιγμή που μοναδικό εμπόδιο στο να απολαύσουν όλοι οι άνθρωποι στη γη μια ζωή χωρίς στερήσεις, κρύο, πείνα, αγραμματοσύνη είναι η ιδιοποίηση του μόχθου μας από μια ελάχιστη μειοψηφία καπιταλιστών.
Τις ανακοινώσεις του υπουργού του μίσους Δένδια και της κυβέρνησης συνολικά,  για το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης που θέτει ως «εθνικό στόχο» την σωτηρία των τραπεζών και του κεφαλαίου, χαράσσοντας το νέο γύρο καπιταλιστικής κερδοφορίας,  θέτοντας εκτός «εθνικού κορμού» όποιον τους εναντιώνεται, έρχονται να υλοποιήσουν και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής. Πριν ακόμα και από την τρομοκρατική και δολοφονική τους δράση, το πρώτιστο μέλημα τους είναι να πείσουν τους εργαζόμενους αυτής της χώρας να απαρνηθούν την τάξη τους και να υποταχθούν στους εφοπλιστές, τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες και τους κάθε λογής “πατριώτες με σημαία ευκαιρίας”, τους οποίους υπηρετούν με τη δράση τους μέσα και έξω από τη βουλή. Γιατί η Χρυσή Αυγή το μόνο που έχει σήμερα να προτείνει στον εργαζόμενο είναι το ίδιο μνημόνιο, οι ίδιες διαλυμένες εργασιακές σχέσεις, η απαγόρευση των απεργιών και η κατάργηση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, τα συσσίτια και η υποχρεωτική στράτευση στα 18 για άντρες και γυναίκες.
Η φωνή που θα βγεί στις 19 Γενάρη θα είναι σαφής: Οι έλληνες και οι μετανάστες εργάτες ενωμένοι θα ανατρέψουμε τον κοινωνικό μεσαίωνα, θα σαρώσουμε την κυβέρνηση, την ΕΕ και τις ναζιστικές τους συμμορίες.
Συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός σύγχρονου εργατικού αντικαπιταλιστικού ανατρεπτικού κινήματος.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
http://diktiospartakos.blogspot.gr/2013/01/blog-post_18.html