Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Ένα κοράκι λιγότερο... Αποσύρθηκε το Κατάρ από την ιδιωτικοποίηση του «Ελληνικού»



Αποσύρθηκε το Κατάρ από την ιδιωτικοποίηση του «Ελληνικού»
Προσεχώς δεσμευτικές προτάσεις για ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ
 Χωρίς τη συμμετοχή του κρατικού Fund του Κατάρ Qatari Diar συνεχίζεται η αποκρατικοποίηση του «Ελληνικού» καθώς το Εμιράτο αποχώρησε από τη διαγωνιστική διαδικασία. Στην προηγούμενη φάση του διαγωνισμού είχε αποσυρθεί ο αμερικανός μεγιστάνας των ακινήτων Ντόναλντ Τραμπ.
Την απαραίτητη συμφωνία εμπιστευτικότητας υπέγραψαν τελικά τρεις εταιρείες, οι Elbit Cochin Ltd, London & Regional Properties και Lamda Development, στις οποίες θα μοιραστούν τα τεύχη του διαγωνισμού, καθώς και οι λεπτομέρειες για την πρόσβαση στα τεχνικά και νομικά στοιχεία του έργου για τη διενέργεια των αναγκαίων ελέγχων.
Οπως ανακοίνωσε την Τρίτη το βράδυ το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), στο πλαίσιο της β΄ φάσης του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του «Ελληνικού», στους χώρους του πρώην αεροδρομίου θα πραγματοποιηθούν, την επόμενη εβδομάδα, συναντήσεις παρουσιάσεων και επισκέψεων από τους τρεις ενδιαφερόμενους επενδυτές. Η υποβολή των τεχνικών προσφορών αναμένεται τον Ιούλιο.
Σημειώνεται ότι το Δημόσιο συμμετέχει με ποσοστό 30% στην κερδοφορία από την αξιοποίηση της περιοχής καθόλη τη διάρκεια της σύμβασης που θα υπογραφεί.
Ερχονται δεσμευτικές προσφορές για τη ΔΕΠΑ
Στην τελική φάση μπαίνει η πώληση του ομίλου της ΔΕΠΑ καθώς το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να ανάψει την Τετάρτη το πράσινο φως στις ενδιαφερόμενες εταιρείες και κοινοπραξίες να υποβάλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές. Στόχος είναι ο διαγωνισμός να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος Μαρτίου.
Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται ότι θα εγκρίνει τα τεύχη προκήρυξης της σύμβασης πώλησης των ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ. Αμέσως μετά ξεκινά η δεύτερη και τελευταία φάση, με τους διεκδικητές να αποκτούν πρόσβαση στα δεδομένα του ομίλου και να υποβάλλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές ώστε ο διαγωνισμός να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του Μαρτίου.
Οι πέντε υποψήφιοι για τον όμιλο ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ είναι οι ρωσικές εταιρείες Gazprom και Negusneft (όμιλος Sintez), η αζερική Socar, η κοινοπραξία Μ+Μ των ομίλων Μυτιληναίου - Βαρδινογιάννη και η κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ - PPF (τσεχικό fund).
πηγή: http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=493316&h1=true#commentForm