Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Τι γυρεύει ο Σαμαράς στο Κατάρ;



Την ίδια στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς ταξιδεύει στο Κατάρ με τον ΣΕΒ και μια ντουζίνα μεγαλοεπιχειρηματίες, στέλνει στον κάμπο της Θεσσαλίας τα ΜΑΤ για να «πατάξουν την ανομία» δηλαδή τους αγρότες που διαμαρτύρονται. Γεγονότα άσχετα θα πει κανείς. Και όμως δεν είναι καθόλου έτσι.
Τι ζητάει στο Κατάρ ο Σαμαράς; Επενδύσεις. Και θα επιχειρήσει να πείσει τους εμίρηδες να επενδύσουν με το επιχείρημα ότι η Ελλάδα αποτελεί μια χώρα «ασφαλή για επενδύσεις». Τι σημαίνει αυτό στα απλά ελληνικά;
Πρώτον, ότι η Ελλάδα αποτελεί μια χώρα, όπου κάνοντας επενδύσεις θα βγάλουν πολλά, πολλά κέρδη. Τι τους υπόσχεται δηλαδή; Πρώτα απ’ όλα φτηνούς εργάτες. Μισθούς στα τάρταρα και εργασιακά δικαιώματα ανύπαρκτα, παροχές για ασφάλιση, υγεία κ.λπ. μόνο συμβολικές. Και ας μην αναφερθούμε σε προνόμια φορολογικά και άλλα που θα τους εξασφαλίσει.
Το δεύτερο που τους υπόσχεται, χρησιμοποιώντας μάλιστα και ως επιχείρημα το ότι η ΕΕ μίλησε θετικά για την Ελλάδα, είναι «σταθερότητα». Δηλαδή, για να λέμε τα πράγματα καθαρά, ότι η βαρβαρότητα που αντιμετωπίζει ο λαός θα συνεχίζεται απρόσκοπτα. Δια πυρός και σιδήρου. Και όποιος τολμήσει να σηκώσει κεφάλι, θα βρίσκει απέναντί του τα ΜΑΤ, τα δικαστήρια που θα κηρύσσουν τις απεργίες παράνομες, τις επιτάξεις κ.ο.κ.
Χέρι, χέρι λοιπόν θα πηγαίνουν οι «επενδύσεις» με το τσάκισμα των δικαιωμάτων και με την καταστολή.
Και ένα τελευταίο: Ας μην μας πουν κάποιοι ότι για τους ξένους, εμίρηδες, Κινέζους ή όποιους άλλους, η κυβέρνηση θυσιάζει τα δικαιώματα των εργαζομένων και επιτίθεται στις κινητοποιήσεις τους. Γιατί τότε τι τους θέλει μαζί του ο Σαμαράς τόσους Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες; Και ο πιο άπειρος μπορεί να απαντήσει: Για συμπράξεις. Και για δικά τους επίσης κέρδη…
πηγή: http://www.902.gr/eidisi/apopseissholia/8073/ti-gyreyei-o-samaras-sto-katar