Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ



ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
Την Τετάρτη 9 Γενάρη 2013, στις 7.00 μμ. στο ΚΑΠΗ του Αγίου Τρύφωνα
(Αρχιπελάγους και Κ. Αθανάτου)
Γλυφαδιώτες και Γλυφαδιώτισσες.
Και με το νέο χρόνο συνεχίζεται και εντείνεται από τη μεριά της τρικομματικής συγκυβέρνησης η επιβολή - χωρίς την παραμικρή αντίδραση στις απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών μας & των εργοδοτών - σειράς βάναυσων μέτρων κάνοντας αφόρητη την κατάσταση για τα λαϊκά στρώματα. Τα χαράτσια, το νέο φορολογικό (με 3 δις € επί πλέον φόρους) που επιδιώκουν να ψηφισθεί μέχρι τις 11 Γενάρη, οι συνεχείς απολύσεις, οι νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, τα τραγικά αποτελέσματα μέσα στο καταχείμωνο από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου, οι περικοπές στην υγεία, παιδεία κ.λ.π. μας πνίγουν και μας οδηγούν στην απόγνωση. Η μονομέρεια των μέτρων κατά του κόσμου της εργασίας και υπέρ του μεγάλου κεφάλαιου είναι τόσο απόλυτη και εμφανής, που κάνει ακόμα και το Stern να τη σχολιάζει.
 Οι πολιτικές αυτές πρέπει άμεσα να ανατραπούν.
Είναι απαραίτητο, λοιπόν, με την καινούρια χρονιά να κορυφώσουμε τις αντιδράσεις μας, που όμως απαιτούν ενωτική δράση και συσπείρωση στα πλαίσια της Επιτροπής Κατοίκων Γλυφάδας όσο γίνεται περισσότερων συμπολιτών μας. Και δράσεις στοχευμένες σε κρίσιμα αιτήματα που, για να είναι αποτελεσματικές, πρέπει να είναι καλά συντονισμένες και κυρίως καλά οργανωμένες. Είναι ακόμη άμεση η ανάγκη ανάπτυξης δομών αλληλεγγύης μεταξύ μας.
Πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση αποτελεί η αναλυτική συζήτηση σε μαζική Ανοιχτή Συνέλευση την Τετάρτη 9/1/2013, στις 7.00μμ, στο ΚΑΠΗ του Αγίου Τρύφωνα (Αρχιπελάγους & Κ. Αθανάτου) για να πάρουμε συγκεκριμένες αποφάσεις, ενταγμένες σε ένα ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο χρονοδιάγραμμα. Βασικά μας θέματα προτείνουμε να είναι:
·   Η συμμετοχή μας στις παναθηναϊκές λαϊκές αντιδράσεις κατά της ψήφισης του απαράδεκτου νέου φορομπηχτικού φορολογικού νομοσχεδίου.
·       Η οργανωμένη και μαζική παρέμβαση προς το Δήμο Γλυφάδας με κύρια αιτήματα:
 Α. Την ουσιαστική μείωση (τουλάχιστο κατά 20%) των δημοτικών τελών.
Β. Την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και των συνεισφορών για άλλες κοινωνικές παροχές (δίδακτρα σε ωδεία, παιδικούς σταθμούς κ.λ.π.) των ανέργων και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Γ. Την αναστολή - τουλάχιστο για τα τρία προσεχή χρόνια - της είσπραξης του «πρασινόσημου» ώστε να ανακουφισθούν οι πολίτες.
Δ. Την άμεση διάθεση των απαραίτητων κονδυλίων για την αγορά πετρελαίου που να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των σχολείων της Γλυφάδας.
·       Η συντονισμένη, με τις ανάλογες Επιτροπές-Λαϊκές συνελεύσεις-Πρωτοβουλίες της Αττικής, αντίδρασή μας στις εξαγγελμένες νέες απαράδεκτες αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος.
·       Η οργανωμένη συνέχιση της άρνησής μας να πληρώνουμε το χαράτσι της ΔΕΗ και η συλλογική αντιμετώπιση των ειδοποιητηρίων για την πληρωμή της περσινής οφειλής μας για το χαράτσι του 2011, στη ΔΟΥ.
·  Η ανάπτυξη μορφών αλληλεγγύης τόσο στα πλαίσια της επιτροπής όσο και γενικότερα στην Γλυφάδα.
·  Η οργάνωση της αναγκαίας αντιφασιστικής δράσης και αντιμετώπιση των ρατσιστικών φαινομένων στην περιοχή μας, σε συντονισμό με σωματεία και φορείς.
 ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας
Ενάντια στο μνημόνιο και τις αντιλαϊκές πολιτικές
http://epitropiglyfadas.blogspot.gr/ - epitropi@gmail.com