Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση του "ΥΠΟΣΤΕΓΟΥ" για τα γεγονότα κατά τη μοτοπορεία της Χ.Α. στα νότια στις 18/6

Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση του χώρου αλληλεγγύης και δράσης "ΥΠΟΣΤΕΓΟ":

Λίγα λόγια για την Τρίτη 18 Ιούνη…

…το απόγευμα της Τρίτης 18 Ιουνίου οργανώθηκε φασιστική μηχανοκίνητη πορεία στην ευρύτερη περιοχή των νοτίων προαστίων τρομοκρατώντας ολόκληρη την κοινωνία. Όπως και σε παλαιότερη απόπειρά τους να πατήσουν πόδι στο Ελληνικό και την Αργυρούπολη, περιοχές με αριστερή παράδοση και προσφυγική ιστορία – οι Πόντιοι πρόσφυγες της περιοχής δεν ξεχνούν τις διώξεις που έχουν υποστεί από τους μεγαλοκτηματίες και τους ντόπιους «νοικοκύρηδες», άλλωστε ο ρατσισμός υπήρχε τότε όπως και σήμερα - έτσι και τώρα, οι φασίστες πήραν την απάντηση που τους αξίζει! Αντιφασίστες και αντιφασίστριες της περιοχής άναψαν κόκκινο φανάρι στο «καραβάνι θανάτου» τους! Για μία ακόμα φορά φάνηκε η αγαστή συνεργασία κράτους-παρακράτους καθώς ισχυρή αστυνομική δύναμη, προστατεύοντας τους νεοναζί, έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλά. Μέσα σ’ ένα όργιο αστυνομικής αυθαιρεσίας προσήγαγαν εφτά άτομα. Ύστερα από πεντάωρη παραμονή τους, πρώτα στο Τ.Α. Ελληνικού και στη συνέχεια στη Γ.Α.Δ.Α., όπου και συγκεντρώθηκε πλήθος αλληλέγγυων απ’ όλη την Αθήνα, οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Εμείς στο ΥΠΟΣΤΕΓΟ, στο άκουσμα της φασιστικής μοτοπορείας, θεωρήσαμε αναγκαίο να περιφρουρήσουμε μαζικά το χώρο μας. Όταν έγινε η συμπλοκή στη συμβολή των οδών Γούναρη και Ιασωνίδου αρκετοί πολίτες κατευθύνθηκαν προς το συγκεκριμένο σημείο. Ομάδες Δέλτα κινούμενες επί της Ιασωνίδου προσήγαγαν τέσσερα άτομα πριν ακόμα φτάσουν στο σημείο της συμπλοκής και ενώ αυτή είχε λήξει. Στη συνέχεια προσήγαγαν δικηγόρο ο οποίος πήγε να τους υπερασπιστεί και άλλα δύο άτομα επειδή « έτρεχαν» , για να προσκομίσουν ταυτότητες στους πρώτους προσαχθέντες! Το γεγονός αυτό αποδεικνύει τη γελοιότητα του συστήματος καταστολής που θέλοντας με κάθε τρόπο να δικαιολογήσει το ρόλο του, στην ουσία προσήγαγε όποιον βρέθηκε στο πέρασμά του!

Ο χώρος αλληλεγγύης και δράσης ΥΠΟΣΤΕΓΟ, με ξεκάθαρη θέση ενάντια στο φασισμό, είναι φυσικό να ενοχλεί το σύστημα και τις ναζιστικές συνιστώσες του. Κατά τη διάρκεια των γεγονότων, αλλά και τις μέρες που ακολούθησαν, η παραπληροφόρηση έφτασε στο ζενίθ της! Συστημικές φυλλάδες, ακολουθώντας το παράδειγμα των μεγάλων ελεγχόμενων Μ.Μ.Ε. που αναπαράγουν τη θεωρία των δύο άκρων, δεν έχασαν την ευκαιρία να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα με εμετικά δημοσιεύματα και τον πλέον κακοήθη τρόπο. Ο στόχος τους γνωστός : Να πλήξουν όσους έχουν σταθεί εμπόδιο στα επιχειρηματικά συμφέροντα αυτών που θέλουν να ιδιοποιηθούν την παραλία και το αεροδρόμιο του Ελληνικού. Η ενορχηστρωμένη επίθεση στο στέκι μας, αλλά και σε άλλους αγωνιστές, στρέφεται ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους και άνεργους. Είναι μία πολιτική επίθεση εξαιτίας της αγωνιστικής μας δράσης που απαιτεί τα αυτονόητα για τον άνθρωπο, επιδεικνύοντας πρώτα απ’ όλα την αλληλεγγύη μεταξύ των φτωχών και καταπιεσμένων ενάντια σ’ ένα σύστημα που καταστρέφει τη ζωή με την επιβολή του «νόμος και τάξη», των μνημονίων και της κοινωνικής καταβαράθρωσης.

Το ΥΠΟΣΤΕΓΟ είναι ανεξάρτητο πολιτικά και οικονομικά από τους θεσμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, του κράτους και της Ε.Ε. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας ενός άλλου μοντέλου ζωής μακριά από την εμπορευματοποιημένη και μαζική κουλτούρα. Στην πραγματικότητα που βιώνουμε ο μόνος δρόμος είναι η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη χωρίς εθνικά, θρησκευτικά ή φυλετικά κριτήρια. Το στέκι μας παραμένει ανοιχτό σε όλους –εκτός από φασίστες και ρατσιστές- και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται ,να διεκδικεί και να αγωνίζεται για τη ζωή που μας αξίζει. Καλούμε τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσές μας να καταδικάσουν τη φασιστική και κρατική τρομοκρατία, αλλά και με τη δική τους παρουσία και γνώμη να στηρίξουν αυτοοργανωμένα εγχειρήματα όπως το ΥΠΟΣΤΕΓΟ ώστε να συνδιαμορφώσουμε τη δράση μας.

ΧΩΡΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ “ΥΠΟΣΤΕΓΟ”
ypostego.wordpress.com