Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

"Για τα φροντιστήρια ΑΝΕΛΙΞΗ" - ανακοίνωση του συντονισμού σωματείων

O Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα που δίνουν οι καθηγητές των φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης «Ανέλιξη» στην Ηλιούπολη και ο ΣΕΦΚ ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία.

Η εργοδοσία των φροντιστηρίων απέλυσε διαδοχικά πέρυσι και φέτος το καλοκαίρι καθηγητές που μέχρι και οκτώ χρόνια απασχολούσε στην επιχείρηση με συνεχείς ανανεώσεις των ορισμένου χρόνου συμβάσεών τους, ενώ δηλαδή αυτοί κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της επιχείρησης με αναγνωρισμένο επιστημονικό και εκπαιδευτικό έργο.

Όλοι οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν είναι ενεργά μέλη του Συλλόγου Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) (ο ένας μάλιστα είναι μέλος του ΔΣ του ΣΕΦΚ) και είχαν συγκροτήσει τα προηγούμενα χρόνια Γενική Συνέλευση (ΓΣ) εργαζομένων που επέβαλλε στην επιχείρηση την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) του κλάδου και είχαν συνολικότερη δράση στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα.

Τα μνημόνια εξαθλίωσης του εργαζόμενου λαού που κατάργησαν ΣΣΕ και κατακτήσεις δεκαετιών του εργατικού και λαϊκού κινήματος έδωσαν μοναδική ευκαιρία στους ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων να μετατρέψουν «νόμιμα» τους χώρους εργασίας σε σύγχρονα κάτεργα με ωρομίσθια πείνας και όρους δουλοπαροικίας. Έτσι λοιπόν και η εργοδοσία της «Ανέλιξης» προσπάθησε να επιβάλει στους εργαζομένους 20% μειώσεις στα ωρομίσθιά τους. Όσοι αρνήθηκαν να δεχτούν και απαίτησαν συλλογικά την εφαρμογή της ΣΣΕ του κλάδου απολύθηκαν και η εργοδοσία προσέλαβε νέους καθηγητές στην θέση τους, θεωρώντας ότι ξεμπερδεύει μια και καλή με τους «ενοχλητικούς» εργαζομένους.

Επίσης, τα φροντιστήρια «Ανέλιξη» λειτουργούσαν παραβαίνοντας το άρθρο 9 παράγραφος 2 της ΣΣΕ του κλάδου το οποίο ορίζει ως διδακτική ώρα τα 45΄. Αν και η ΣΣΕ κηρυσσόταν υποχρεωτική, με ισχύ νόμου για όλους τους εργοδότες, στα φροντιστήρια «Ανέλιξη» η διδακτική ώρα ήταν 50΄λεπτά. Η εργοδοσία αρνείται να καταβάλει 23.000 Ευρώ δεδουλευμένα.

Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, για να μην εμπεδωθεί η αντίληψη στην κοινωνία ότι όποιοι εργαζόμενοι διεκδικούν οργανωμένα, μέσα από τα σωματεία τους και τις ΓΣ στους χώρους δουλειάς καταχτημένα εργασιακά δικαιώματά και ελευθερίες θα απολύονται με συνοπτικές διαδικασίες. Δεν θα επιτρέψουμε στο καθεστώς των μνημονίων, της φτώχειας και της υποδούλωσης του λαού, να επιβάλει συνθήκες κανιβαλισμού στους χώρους δουλειάς και τον εκφασισμό της κοινωνίας. Δεν θα επιτρέψουμε να τεθεί στην παρανομία –όπως επιδιώκουν συγκυβερνήσεις και τρόικες - η συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων, η συλλογική δράση των αγωνιζόμενων ανθρώπων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

- ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ «ΑΝΕΛΙΞΗ»
- ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα

πηγή: http://syntonismos.blogspot.gr/2013/07/blog-post.html