Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Ανακοίνωση για τον άδικο χαμό του 19χρονου στο Περιστέρι

Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση της "Αριστερής Κίνησης Περιστερίου":


Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αθανάσιου Καναούτη, που έχασε άδικα την ζωή του σε έλεγχο εισιτηρίων στο Περιστέρι.

‘‘Είμαι άνεργος, κι εγώ και η οικογένειά μου. Δεν έχω χρήματα, ούτε για το εισιτήριο, ούτε για το πρόστιμο.’’

Το χέρι που έσπρωξε τον Θανάση από το τρόλεϊ, είναι το χέρι ενός απάνθρωπου συστήματος που οδηγεί σε απόγνωση έναν ολόκληρο λαό. Ολόκληρη κυβέρνηση έχει διαλύσει οποιαδήποτε κοινωνική παροχή, έχει εξαθλιώσει είτε με το τσάκισμα μισθών και μεροκάματων, είτε αφήνοντας απλήρωτους για μήνες υπαλλήλους της, είτε με την ανεργία και την μετανάστευση, είτε με φόρους και χαράτσια όλους τους εργαζομένους, έχει ξεπουλήσει ότι μπορεί να ξεπουλήσει. Όμως, όταν ένας νέος κι άνεργος χρησιμοποιεί τα Μέσα Μαζικής Μετακίνησης χωρίς εισιτήριο, φταίει και πρέπει να πληρώσει!

Από κοντά σε αυτό το παιχνίδι του παραλόγου κάποιοι ασυνείδητοι πρώην «συνάδελφοι» που έχουν μετατραπεί σε κυνηγούς κεφαλών, οι 230 ελεγκτές, που μπροστά στο έξτρα μπόνους που παίρνουν από κάθε πρόστιμο που κόβουν, δεν διστάζουν να τραμπουκίσουν και ουσιαστικά να οδηγήσουν στη βουτιά στο κενό τον 19χρονο. Μεταλλαγμένοι σε πιστά σκυλιά του συστήματος, δείχνουν πλήρη αδιαφορία στα τρομακτικά προβλήματα του καθενός και στα δικαιώματα όλων μας, χωρίς ίχνος αλληλεγγύης, αρκεί να γράψουν ένα ακόμα πρόστιμο.

Όταν ο νόμος σου επιβάλλει να πληρώνεις αλλά η ανεργία σου το απαγορεύει, πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα Μέσο Μετακίνησης, που ενώ πρέπει να είναι δωρεάν, δεν είναι;

Μαζικά και αποφασιστικά, πρέπει να βγούμε στο δρόμο του αγώνα και να πάρουμε πίσω τις ζωές και τα όνειρά μας.

Διεκδικούμε:

Δημόσιες και Δωρεάν συγκοινωνίες.

Κανένας Ελεγκτής στα ΜΜΜ.

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου