Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στις 5:00μ.μ. έξω από τα φροντιστήρια «ΑΝΕΛΙΞΗ», Φαρμακίδου 2 στην Ηλιούπολη

Ο αγώνας για την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων στα φροντιστήρια «Ανέλιξη» και την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλουν οι εργοδότες συνεχίζεται μέχρι τη νίκη:

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης καλεί την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στις 5.00μμ εργαζομένους, ανέργους, γονείς, μαθητές, συναδέλφους, συλλογικότητες σε συγκέντρωση έξω από τα φροντιστήρια «ΑΝΕΛΙΞΗ» Φαρμακίδου 2 στην Ηλιούπολη (πρόσβαση με το Μετρό: στάση Αγ. Δημήτριος και στη συνέχεια επιβίβαση στο λεωφορείο Α4 και αποβίβαση στάση πλατεία 25ης Μαρτίου, αλλά και με το λεωφορείο 140). Στην κινητοποίηση καλεί με ομόφωνη απόφασή της και η Γενική Συνέλευση του σωματείου "Βύρωνας" (ΠΑΜΕ-Ενωτική Πρωτοβουλία).


Κάλεσμα της Επιτροπής Αλληλεγγύης

Ο αγώνας για την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων στα φροντιστήρια «Ανέλιξη» και την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλουν οι εργοδότες Α. Τσαρπαλής-Γ.Πρέσβης συνεχίζεται…

Οι μαζικές δυναμικές κινητοποιήσεις σωματείων, εργατικών και τοπικών συλλογικοτήτων, εργαζομένων, ανέργων, μαθητών, έξω από τα φροντιστήρια «Ανέλιξη» έκαναν σαφές προς όλους ότι αυτή η υπόθεση εργοδοτικής αυθαιρεσίας και επίθεσης στα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων δεν θα περάσει. Η προσφυγή της εργοδοσίας στους μηχανισμούς καταστολής για “προστασία” από τις κινητοποιήσεις και η προσπάθεια να εμφανίσει ως “απόφαση γενικής συνέλευσης των εργαζομένων” μια κατάπτυστη ανακοίνωση ταύτισης με τα συμφέροντα των αφεντικών – μνημείο εργοδοτικού συνδικαλισμού – αποδεικνύουν ότι οι απολύσεις, αποτελούν μέσο γενικότερης επίθεσης στον κλάδο των εργαζομένων στα φροντιστήρια και στον ΣΕΦΚ.

Η εργοδοσία, με τη στήριξη κάποιων “προθύμων” της υποταγής στη νέα «νομιμότητα», επιχειρεί να απαλλαγεί από τους “ενοχλητικούς” εργαζομένους που 8 χρόνια είχαν καταφέρει με την αγωνιστική τους δράση να εδραιώσουν τα εργατικά δικαιώματα και την παρουσία του σωματείου στο φροντιστήριο, αλλά και να δράσει “πιλοτικά” για ολόκληρο τον κλάδο ξεχερσώνοντας το εργασιακό τοπίο από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ).

Ωστόσο, η πολιτική λεηλασίας των εργατικών δικαιωμάτων, που σαρώνει αυτή τη στιγμή όλους τους κλάδους των εργαζομένων, δεν μπορεί να ανακόψει τη μαχητική αντίσταση των ίδιων των εργαζομένων και την αποφασιστική αλληλεγγύη στον αγώνα που δίνουμε. Αν και είναι γνωστό και από τα διαφημιστικά της ίδιας της επιχείρησης «Ανέλιξη» ότι έχει 2 παραρτήματα (Φαρμακίδου 2 και Γράμμου 24), τα οποία ανήκουν στους ίδιους εργοδότες και στα οποία εργάζονται οι ίδιοι καθηγητές, η εργοδοσία, ακολουθώντας αντιφατική παρελκυστική τακτική και απειλώντας με μηνύσεις και αγωγές, επιμένει ψευδώς ότι τα 2 φροντιστήρια «Ανέλιξη» είναι διαφορετικές επιχειρήσεις και «δεν έχουν κανένα οικονομικό και νομικό δεσμό». Δηλώνει προκλητικά ότι μόνο οι 2 από τους 5 απολυμένους που διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους, από τους 10 συνολικά που απολύθηκαν, θα επαναπροσληφθούν, εφόσον, βεβαίως, αποδεχθούν να εργαστούν για 6 ώρες τη βδομάδα με μείωση του μισθού τους κατά 21% κάτω από το προβλεπόμενο ωρομίσθιο από τη ΣΣΕ. Ζητούν, δηλαδή, να αποδεχθούν να σπάσουν τη ΣΣΕ με ατομικές συμβάσεις κάτω ακόμα και από το κατώτατο ωρομίσθιο για νέους έγγαμους εργαζομένους χωρίς προϋπηρεσία. Οι συνάδελφοι αρνήθηκαν να αποδεχτούν τη διάσπαση του αγώνα και επέμειναν σε επαναπρόσληψη και των 5. Η εργοδοσία απάντησε ότι θα καταθέσει αγωγές και μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης καλεί την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στις 5.00μμ εργαζομένους, ανέργους, γονείς, μαθητές, συναδέλφους, συλλογικότητες σε συγκέντρωση έξω από τα φροντιστήρια «ΑΝΕΛΙΞΗ» Φαρμακίδου 2 στην Ηλιούπολη (πρόσβαση με το Μετρό: στάση Αγ. Δημήτριος και στη συνέχεια επιβίβαση στο λεωφορείο Α4 και αποβίβαση στάση πλατεία 25ης Μαρτίου, αλλά και με το λεωφορείο 140).

Να επαναπροσληφθούν οι 5 απολυμένοι.

Επιτροπή αλληλεγγύης στους απολυμένους καθηγητές από τα φροντιστήρια «Ανέλιξη»

πηγή:
http://www.sefk.gr/
http://askilioupolis.espivblogs.net/2013/09/15/%CF%84%CE%B5%CF%84-189-5%CE%BC%CE%BC-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%BB/#more-2000