Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΣΚ Ηλιούπολης: Σ' έναν πόλεμο που διεξάγεται εδώ και τώρα, τι θέση παίρνεις;

Το Σάββατο 21/9 έγινε πορεία στην Ηλιούπολη με διπλό χαρακτήρα. Ήταν μια πορεία αλληλεγγύης στους απεργούς καθηγητές αλλά και καταδίκης του φασισμού και της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Σε αυτή συμμετείχε και η ΑΣΚ Ηλιούπολης η οποία μοίρασε τα δύο κείμενα που ακολουθούν:
(πηγή: http://antigeitonies.blogspot.gr/2013/09/blog-post_24.html)

Σ' έναν πόλεμο που διεξάγεται εδώ και τώρα, τι θέση παίρνεις;


Όταν η ανεργία δεν είναι εφιάλτης αλλά αυτό που σε περιμένει, γιατί είσαι -ή θα βρεθείς- στους 2.500, στους 12.000 που απολύονται, μετατάσσονται, μπαίνουν σε διαθεσιμότητα, κινητικότητα, όπως ονομάζουν τη στέρηση του δικαιώματος σε μόνιμη και σταθερή δουλειά. Όταν, ακόμα κι αν έχεις δουλειά, ξέρεις πως ο εκβιασμός της απόλυσης και της υποταγής στον εργοδότηείναι αυτά που ρυθμίζουν το μισθό σου. Όταν νιώθεις, μέρα με τη μέρα, πως δεν μπορείς να ζήσεις από τη συνεχή φορολογική αφαίμαξη, τα χαράτσια, το φόβο της κατάσχεσης του μισθού και της σύνταξης, του πλειστηριασμού του σπιτιού σου. Αλλά ούτε καν να επιβιώσεις μπορείς, όταν δεν έχεις πρόσβαση ακόμα και στα δημόσια αγαθά, υγεία, παιδεία, μετακίνηση, ρεύμα και νερό, όταν μπορούν να σε σπρώξουν στο θάνατο επειδή δεν έχεις να πληρώσεις 1,20 για εισιτήριο. Όταν εξαγγέλονται νέα μνημόνια, νέο ασφαλιστικό, που θα επιβάλουν νέα μέτρα, θα κόψουν συντάξεις, μισθούς, ασφαλιστικά δικαιώματα. Όταν κλείνουν τα νοσοκομεία ξέρεις πως μπορεί να πεθάνεις, αν αρρωστήσεις, αφού δεν θά “χεις πρόσβαση σε δημόσια, δωρεάν περίθαλψη. Όταν καταργούν το δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν παιδεία απολύοντας τους εκπαιδευτικούς και ορθώνοντας νέους ταξικούς φραγμούς, με το νέο λύκειο, διώχνοντας από τα σχολεία την πλειοψηφία των μαθητών που δεν μπορούν ν” ανταπεξέλθουν στην ακριβοπληρωμένη παραπαιδεία. Κατά κάποιον τρόπο, είσαι, είμαστε ένα “πρωτογενές πλεόνασμα”. Περισσεύουμε από την κοινωνία που φτιάχουν, αυτή των λίγων που εκμεταλλεύονται τους πολλούς. 

Κατά κάποιον άλλον τρόπο όμως είσαι, είμαστε ο εφιάλτης τους, όταν βρούμε τη θέση μας μαζί με τους απεργούς καθηγητές και τους εργαζομένους στα νοσοκομεία, με τους αγωνιζόμενους απολυμένους στον ιδιωτικό τομέα, με την πλειοψηφία των καταπιεζόμενων ανθρώπων. Μπορούμε και πρέπει να κλιμακώσουμε τους κοινούς μας αγώνες και να μην κάνουμε βήμα πίσω. Να οργανώσουμε, να συντονίσουμε και να περιφρουρήσουμε τους κοινούς αγώνες απέναντι στους ιδεολογικούς, πολιτικούς και κατασταλτικούς μηχανισμούς της κυβέρνησης, στη λάσπη των ΜΜΕ. Με μαζική συμμετοχή, με οργάνωση της ταξικής αλληλεγγύης να τους διαφυλάξουμε από τη λογική της ανάθεσης και της εξουσιοδότησης προς… άλλους. Γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την αλλαγή των αρνητικών συσχετισμών, από τη συγκρότηση και το ξέσπασμα σκληρών, παρατεταμένων αγώνων για την ανατροπή της αντεργατικής, αντικοινωνικής, αντιλαϊκής πολιτικής. Για να επιβάλουμε το δίκιο του αγώνα.

Μην αναρωτηθείς πόσο θα αντέξουμε! Πόσο θ” αντέξεις στην ανεργία, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση;

Καλούμε κάθε Ηλιουπολίτη και Ηλιουπολίτισσα, κάθε συλλογικότητα της πόλης μας, κάθε φορέα, κάθε εργαζόμενο, γονείς και μαθητές να στηρίξουν τον αγώνα των εκπαιδευτικών και του κόσμου της εκπαίδευσης. Να στηρίξουν το σύνολο των αγώνων απέναντι στις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές. Να οργανώσουμε άμεσα στην πόλη μας ένα μαζικό κίνημα αλληλεγγύης, που θα αγκαλιάζει τους εργαζόμενους στα σχολεία και τα φροντιστήρια, στους ΟΤΑ αλλά και σε κάθε χώρο δουλειάς που πλήττονται τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Είναι ανάγκη όλοι όσοι ενδιαφερόμαστε να ενισχύσουμε τον αγώνα των εκπαιδευτικών να συμβάλουμε στην άμεση συγκρότηση «Επιτροπής Αλληλεγγύης». Μαζί και δίπλα στους εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, άνεργοι και εργαζόμενοι. Για να μη βρεθεί κανένας μαθητής και κανένας καθηγητής και δάσκαλος έξω από τα σχολεία, για να αντισταθούμε στον κοινωνικό πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, για να παλέψουμε για τη νικηφόρα προοπτική των αγώνων!

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

.......



ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΊ'ΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

Έχοντας "προπονηθεί" για καιρό πάνω στα κορμιά των μεταναστών εργατών, η φασιστική δολοφονική συμμορία της Χρυσής Αυγής, αυτών των επαγγελματιών δολοφόνων που τα κανάλια τους αποκαλούν... πολιτική δύναμη για να συνηθίσουμε την ύπαρξή τους, έσφαξε τον αντιφασίστα μουσικό και εργάτη μετάλλου Παύλο Φύσσα. Με μέδοθο και τρόπο ώστε να μη γλιτώσει. Ο Παύλος Φύσσας στοχοποιήθηκε και δολοφονήθηκε για την αντιφασιστική του δράση.
Πριν απ' αυτή τη δολοφονική επίθεση, είχε προηγηθεί άλλη μια τέτοια, ενάντια σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, όπου τα μαντρόσκυλα των εφοπλιστών και του κεφαλαίου επιτέθηκαν με καδρόνια με καρφιά σε μέλη του ΚΚΕ.
Κι ακόμα πιο πριν, πάμπολλες επιθέσεις σε στέκια και γραφεία συλλογικοτήτων γειτονιάς, οργανώσεων της αριστεράς και ενάντια σε αντιφασίστες αγωνιστές.
Καθόλου τυχαία και καθόλου χωρίς στόχευση αυτή η κλιμάκωση της φασιστικής τρομοκρατίας. Αδίστακτα, υπό την ασυλία και με τη συγκάλυψη που τους παρέχει εδώ και καιρό το σύστημα και οι μηχανισμοί του, αποθρασυμένα από τις αθωωτικές αποφάσεις και τη λεγόμενη διακριτική (!) παρουσία έως συνεργασία της αστυνομίας κατά στις επιθέσεις τους, τα τάγματα εφόδου κλιμακώνουν τη δολοφονική τους δράση σε μια στιγμή όπου οι εργαζόμενοι ξεσηκώνονται και βγαίνουν στο δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης. Η δολοφονική τους ατζέντα "αναβαθμίζεται", στοχεύοντας στο εργατικό και λαϊκό κίνημα και σε αγωνιστές του. Όταν αυτοί που τους έχουν εκθρέψει και τους έχουν οπλίσει το χέρι αμφισβητούνται από τους απεργιακούς αγώνες, όταν οι εργαζόμενοι ξεπερνούν τις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και η αντίσταση στην επίθεση παίρνει μαχητικές, μαζικές απεργιακές μορφές, οι φασιστικές συμμορίες βγάζουν τα μαχαίρια και τα ρόπαλα. Χρησιμοποιούνται για να εγκαθιδρύεται ο φόβος, για να ανασχεθούν οι αγώνες, για να διαιωνίζεται η φτώχεια, η εξαθλίωση και η υποταγή. Χρησιμοποιούνται για να τσακίζουν το λαϊκό κίνημα

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ
ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΙΚΟΙ

Όσο κι αν κάνουν τους απορημένους με την ανάπτυξη του "φαινομένου" οι εκφραστές του συστήματος, όσο κι αν προσποιούνται τους αναλυτές της βίας, ένας είναι ο αληθινός τους στόχος: Μέσω της θεωρίας των "δύο άκρων" επιχειρούν να εξισώσουν τους ταξικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες για το δικαίωμα στη δουλειά, στην υγεία, στην παιδεία, στην ασφάλιση, την οργανωμένη αντίσταση των εργαζομένων στην επίθεσή τους, με τη συμμορίτικη φασιστική δράση. Αναζητούν τα προσχήματα για να προωθείται και να διαχέεται η φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής, για να εξαπολύουν την κρατική βία και καταστολή, τις επιστρατεύσεις και τις φρονηματικές διώξεις ενάντια στον εχθρό λαό, ενάντια σ' αυτό το "άκρο" που δε λέει να πάψει ν' απεργεί, να διαδηλώνει, να αντιστέκεται. Γνωρίζουν καλά, βέβαια, πως το άκρο είναι μόνο ένα: αυτό το σάπιο σύστημα που όταν νιώθει πως απειλείται η κυριαρχία του από την πάλη και τις εξεγέρσεις των λαών γεννάει το φασισμό.
Το τσάκισμα και η απομόνωση του φασισμού είναι υπόθεση του κινήματος, των εργατών, των εργαζομένων και της νεολαίας. Καλούμε τους κατοίκους της Ηλιούπολης να βγούμε μαζικά στους δρόμους του συλλογικού και οργανωμένου από τα κάτω αγώνα, της αλληλεγγύης και της διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας ενάντια στην πολιτική του συστήματος και στη φασιστική πανούκλα. Να μην αφήσουμε να βρει έδαφος για να ριζώσει η φασιστική ιδεολογία και δράση στις γειτονιές μας.
Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολείο και σε κάθε γειτονιά να συμβάλουμε ώστε να μη βρει έδαφος η φασιστική δράση.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

πηγή: askilioupolis.espivblogs.net