Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Καταγγελία για την επίθεση στο στέκι της ΜΑΡΙΔΑΣ Δάφνης - Υμηττού

Το βράδυ της Κυριακής 1 Σεπτεμβρίου το στέκι της δημοτικής κίνησης ΜΑΡΙΔΑ Δάφνης - Υμηττού δέχτηκε θρασύδειλη επίθεση από νεοναζί. Είχε προηγηθεί αναγραφή φασιστικών συνθημάτων, συμβόλων και αυτοκόλλητων. Στο χώρο βρέθηκε μπουκάλι μπύρας που έριξανμέσα από τα σπασμένα τζάμια, χωρίς να υπάρχει ανάφλεξη.

Ο χρόνος της επίθεσης δεν είναι τυχαίος. Έγινε δύο μέρες μετά τον αποτυχημένο τραμπουκισμό (τελικά της “έφαγε” ο φασιστάκος) μιας κοπέλας στην κεντρική πλατεία της Δάφνης και δύο μέρες πριν από τη δίκη του γενικού γραμματέα του ΕΕΚ Σάββα Μιχαήλ, ύστερα από μήνυση της Χρυσής Αυγής, που έχει ξεσηκώσει κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης σε όλο τον κόσμο. Ούτε είναι τυχαίο ότι εκπρόσωπος της ΜΑΡΙΔΑ στο Δημοτικό συμβούλιο είναι ο Γιωρ. Μητροβγένης μάρτυρας στην δίκη γνωστό στέλεχος του ΕΕΚ

Οι φασίστες ως γνήσιοι συνοδοιπόροι της κυβέρνησης έρχονται να συμμαζέψουν τα συντρίμμια που αφήνει το καπιταλιστικό σύστημα και η κρίση του και όσους παλεύουν ενάντια στα αφεντικά, τις κυβερνήσεις τους και τους τραπεζίτες τους.

Από τη μια μεριά η κυβέρνηση του Σαμαρά θέλει να συμμετέχει σε πόλεμο στη Συρία και από την άλλη οι φασίστες της ΧΑ δολοφονούν μετανάστες που έρχονται εδώ λόγω της καταστροφής των χωρών τους.

Ένα πράγμα έχουμε να πούμε σε όλους αυτούς. Η δεκαετία του τριάντα δε μπορεί να επαναληφθεί, θα στείλουμε στη χωματερή της ιστορίας όλους τους νοσταλγούς του Άουσβιτς μαζί με το σύστημα που τους θρέφει.

ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Δάφνης-Υμηττού (ΜΑΡΙΔΑ)