Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ: ΠΕΜΠΤΗ 3/10, 10:00μ.μ. στα Προπύλαια - Κλείνουμε τα σχολεία μας! Όλοι στο δρόμο!


Κλείνουμε τα σχολεία μας! Όλοι στο δρόμο!


Λίγες μέρες πριν η απεργία των καθηγητών μας, έφτασε σε ένα προσωρινό αδιέξοδο. Οι δύσκολες κοινωνικές συνθήκες και η σκληρή επίθεση στα δικαιώματά μας, ανάγκασαν ένα μεγάλο αγωνιζόμενο κομμάτι να μην μπορεί να συνεχίσει. Η κυβέρνηση επιτέθηκε με κάθε τρόπο στον αγώνα που δίνεται, στο δρόμο και πολιτικά με στόχο να τον τσακίσει πριν γίνει επικίνδυνος. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, ακόμη και της επίσημης αριστεράς, επέλεξαν να καθίσουν ήσυχα τώρα που το έδαφος φαίνεται «καυτό». Το δημοκρατικό και συνταγματικό τόξο που λέει η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως έπιασε τόπο, έσπειρε το φόβο σε αυτούς που θα έπρεπε να είναι τώρα ατρόμητοι. Η κοινωνική πλειοψηφία, χωρίς να το θέλει έστρεψε τα μάτια της αλλού, στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τη δράση της φασιστικής Χρυσής Αυγής. Το παιχνίδι του κεφαλαίου φαίνεται ξεκάθαρο, με τις «δήθεν» συλλήψεις στελεχών της Χ.Α. Το ίδιο το σύστημα, η αστυνομία, οι δικαστές, τα ΜΜΕ και οι κυβερνήσεις θα αναλάβουν τώρα το έργο των ναζιστών. Θα πατάξουν κάθε παράνομη πράξη, όπως λένε και θα συνεχίσουν την ίδια πολιτική με οποιοδήποτε κόστος. Ο αγωνιζόμενος λαός πλέον θα είναι ο εχθρός, όταν θα ξεσηκώνεται για τα δικαιώματά του. Οι εργαζόμενοι θα είναι απειλή όταν θα κάνουν απεργία, όπως και οι κάτοικοι των Σκουριών που μπήκαν φυλακή για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης, επειδή δεν ήθελαν μια εταιρία χρυσού να διαλύσει τα σπίτια και τα μέρη που ζουν. Οι μαθητές που τώρα κάνουν καταλήψεις θα γίνουν και αυτοί εμπόδια και εγκληματικά στοιχεία. Γιατί ενοχλούν και είναι αποφασισμένοι να νικήσουν.

Εμείς δεν τρομοκρατούμαστε και δε θα κάνουμε βήμα πίσω. Οι εισαγγελείς και η αστυνομία θα βρουν πίσω από τα σχολικά κάγκελα, μαθητές οργανωμένους σαν ασπίδα, ικανούς να υπερασπιστούν με κάθε τρόπο τον αγώνα. Δε μπορούν έτσι απλά να τα βάλουν μαζί μας και το έχουμε αποδείξει στο παρελθόν. Δε θα διαπραγματευτούμε το μέλλον μας με κανέναν και θα παλέψουμε μέχρι τέλους. Θα συνεχίσουμε τις καταλήψεις σε όλα τα σχολεία και θα συντονίσουμε τον αγώνα μας. Θα βρεθούν όλοι οι μαθητές σε κάθε γωνιά της χώρας στο δρόμο με ψηλά το κεφάλι και τις γροθιές, με κοινά αιτήματα και στόχο. Δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξει έστω και ένα σχολείο εάν δεν πάρουν πίσω το νόμο για το «νέο λύκειο». Δε θα δεχτούμε να δουλέψουμε σα δούλοι από τα 16, τσάμπα για να πλουτίζουν οι πολυεθνικές. Το δικαίωμα στη μόρφωση είναι αναφαίρετο και αυτονόητο για όλους. Κανένας μαθητής και καθηγητής δε θα πεταχτεί έξω από τα σχολεία. Δε λέμε ότι μας κάνει αυτό που υπήρχε τόσα χρόνια. Σίγουρα όμως δεν μπορούμε να φανταστούμε τους εαυτούς μας και τις επόμενες γενιές μαθητών να δίνουν επί τρία χρόνια εξετάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα, λες και το σχολείο είναι κάτεργο. Τα λεφτά για φροντιστήρια, οι γονείς μας που θα τα βρούν, όταν δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι και την εφορία; Μάλλον αυτό όχι απλά δε νοιάζει το υπουργείο παιδείας και την κυβέρνηση, αλλά είναι και βασικός τους στόχος. Να μην υπάρχει καν δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Να μην μπορούν να μορφωθούν τα παιδιά που κυκλοφορούν με άδειες τσέπες και δεν ξέρουν από φτηνό και δήθεν lifestyle. Τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών και των λαϊκών γειτονιών, που μόνο όπλο έχουν τη φωνή και το μεράκι τους.

Ελπίζουμε να ακουστούμε παντού και δυνατά. Ότι και να κάνετε εμείς δε σταματάμε. Έχουμε χρέος να συνεχίσουμε τον αγώνα των καθηγητών μας. Απέναντι σε αυτούς, στους εαυτούς μας αλλά και απέναντι σε ολόκληρη την κοινωνία. Θα γίνουμε η φωνή των ανέργων, των φτωχών και όλων όσων πολεμούν κάθε μέρα την πολιτική της εξαθλίωσης και τον αυταρχισμό του συστήματος. Οι χρυσαυγίτες και οι λοιποί μπράβοι, οι και καλά αγανακτισμένοι γονείς και πολίτες και όποιος άλλος επιχειρήσει να περάσει από τα σχολεία θα φάει πόρτα.

Η κυβέρνηση και όλα τα επιτελεία των επιχειρηματικών συμφερόντων από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το ΔΝΤ πρέπει επιτέλους να πάρουν απαντήσεις. Δε θα ανεχτούμε ένα μέλλον που θα είμαστε τσιράκια των αφεντικών μας. Που θα σκύβουμε κεφάλι στην αστυνομία και το κράτος όποτε μας μαλώνει επειδή είμαστε άτακτοι. Είμαστε περήφανοι που είμαστε άτακτοι και ατίθασοι. Είμαστε γεμάτοι πείσμα, θάρρος και αισιοδοξία. Για αυτό και θα νικήσουμε πανηγυρικά ρίχνοντας χαστούκι σε αυτούς που μας αμφισβητούν τώρα. Θα γυρίσει ο τροχός θα πούμε κλείνοντας, θυμηθείτε το!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑ! ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ!

Κυβερνήση-Αστυνομία-Διευθυντάδες-Εισαγγελείς δεν μπορούν να καταστείλλουν τον δίκαιο αγώνα μας!