Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΑΕΔ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ Εθν. Αντιστάσεως 8, ΤΡΙΤΗ 18/3 Προσυγκέντρωση 11.45 στο μετρό Αλίμου


Στις 27/2 150 άνεργοι/ες, «κοινωφελείς» και εργαζόμενοι/ες πραγματοποιήσαμε δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ΟΑΕΔ στον Άλιμο. Όλοι μαζί συναντηθήκαμε με τον γραμματέα της Διοίκησης του οργανισμού Γκούνη Σ. και απαιτήσαμε άμεση απάντηση στα αιτήματα μας:
 • Απόσυρση της ρύθμισης περί διαγραφής ανέργων που αρνούνται θέση κοινωφελούς εργασίας
 • Άμεση αποπληρωμή δεδουλευμένων – σταθερή μηνιαία καταβολή μισθού
 • Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα – απόσυρση της διάταξης που εξαιρεί τους εργαζόμενους στα κοινωφελή προγράμματα από τις συλλογικές συμβάσεις.
 • Όχι στην κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα μέσω των κοινωφελών προγραμμάτων και των Voucher
 • Αυξήσεις στους μισθούς και τα επιδόματα ανεργίας,
 • Επίδομα ανεργίας που να καλύπτει όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις
 • Κατάργηση των κοινωφελών προγραμμάτων και των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ που αναφέρονται σε «ωφελούμενους»
Ο γραμματέας της Διοίκησης δεσμεύτηκε ενυπόγραφα να απαντήσει εντός 10 ημερών. Γι’ αυτό συγκεντρωνόμαστε εκ νέου την Τρίτη 18 Μαρτίου 12:00 στα κεντρικά του ΟΑΕΔ (Εθν. Αντιστάσεως 8, Άλιμος) για να παραλάβουμε τα εξής έγγραφα με την σφραγίδα του ΟΑΕΔ:

1. Νέα σαφή εγκύκλιο με την οποία να ακυρώνεται η ρύθμιση της εγκυκλίου ΒΛΓΨ4691Ω2-ΠΙΚ, 13/12/2013 περί διαγραφής από τα μητρώα του ΟΑΕΔ των ανέργων που αρνούνται θέση κοινωφελούς εργασίας.

2. Επίσημο έγγραφο απάντησης από τον ΟΑΕΔ στα υπόλοιπα αιτήματα μας.

Συνέλευση ανέργων/εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία και στα προγράμματα ΟΑΕΔ/ΕΣΠΑ, Σωματεία, συνελεύσεις εργαζομένων-ανέργων, συνελεύσεις γειτονιών

πηγή: http://synekox.espivblogs.net/2014/03/17/%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BF%CE%B1%CE%B5%CE%B4-%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%81%CE%AF/


Δείτε επίσης:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

Σε συνέχεια της κινητοποίησης που διοργανώθηκε την Πέμπτη 27/2/2014 στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στον Άλιμο και της δέσμευσης που αποσπάστηκε από το γραμματέα του ΟΑΕΔ για απάντηση σε σειρά ζητημάτων εντός 10 εργάσιμων ημερών, το ΣΜΤ μαζί με τις συλλογικότητες που συμμετείχαν και στην προηγούμενη κινητοποίηση θα ξαναβρεθούν στα κεντρικά του ΟΑΕΔ στον Άλιμο, προκειμένου να λάβουν αυτές τις απαντήσεις τη Τρίτη 18/3.

Τα ζητήματα που τέθηκαν στις 27/2 ήταν τα εξής:
 1. Η μη διαγραφή των «ωφελούμενων» από τα μητρώα του ΟΑΕΔ, σε περίπτωση άρνησης από μέρους του ωφελούμενου της θέσης στην οποία τοποθετείται. Στηλιτεύθηκε η στάση πολλών Δήμων και υπηρεσιών του Δημοσίου να αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους στα προγράμματα του ΟΑΕΔ ως εργαζόμενους για όλες τις δουλειές, που καλούνται να καλύψουν τα κενά που αφήνει στις κοινωνικές υπηρεσίες αυτών των φορέων η αντεργατική πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου, μέσω των διαθεσιμοτήτων. Καθώς και σειρά αυθαιρεσιών / παραβιάσεις ακόμα και αυτού άθλιου νομικού πλαισίου με το οποίο δημιουργήθηκαν τα προγράμματα.
 2. Να σταματήσουν οι καθυστερήσεις στις πληρωμές, να πληρώνονται οι εργαζόμενοι με μηνιαίο μισθό και όχι με επιδόματα, να πληρώνονται οι αργίες, να δικαιούνται άδειες και να ασφαλίζονται κανονικά.
 3. Αναγνώριση του δικαιώματος στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση, του δικαιώματος στην απεργία και γενικά να σταματήσει / ανατραπεί κάθε είδους πρακτική που διαχωρίζει και διασπά τους εργαζόμενους.
 4. Το ΣΜΤ έθεσε το ζήτημα της ασφάλισης των «ωφελούμενων» εργαζόμενων μηχανικών στο ασφαλιστικό τους ταμείο και όχι στο ΙΚΑ.
Ο εκπρόσωπος του ΟΑΕΔ φανερά αμήχανος μπροστά στη μαζικότητα και τη μαχητικότητα των εργαζόμενων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, αλλά και στη συνεχή ανάδειξη των ευθυνών που και ο ίδιος φέρει για την εφαρμογή της πολιτικής κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ, που θέλει τους «ωφελούμενους» σύγχρονους δούλους, διαρκώς πετούσε το μπαλάκι πότε στο υπουργείο και πότε στους δήμους και τις λοιπές υπηρεσίες που υλοποιούν τα προγράμματα.

Κανείς, ούτε η κυβέρνηση, ούτε οι διοικήσεις Δήμων και υπηρεσιών του δημοσίου, ούτε ο ΟΑΕΔ δε θα μείνει στο απυρόβλητο. Στον ιδιωτικό τομέα καλά θα κάνει η εργοδοσία, τα ΚΕΚ αλλά και η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ που έσπευσε να συγκροτήσει και αυτή προγράμματα για να πάρει ζεστό χρήμα από το ΕΣΠΑ, να προετοιμάζονται για ανάλογες κινητοποιήσεις.

Ο αγώνας αυτός θα είναι μακρύς. Μέσα σε αυτό τον αγώνα θα πρέπει να σφυρηλατηθεί μια πανίσχυρη ενότητα των εργαζόμενων ανεξαρτήτως εργασιακού καθεστώτος, με τους εργαζόμενους στα προγράμματα ισότιμα μέλη των σωματείων.

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών θα συμβάλλει έτσι ώστε οι διάσπαρτες αντιστάσεις των εργαζόμενων με αυτές τις εργασιακές σχέσεις να συνενωθούν με τους υπόλοιπους εργαζόμενους σε ένα πολιτικό εργατικό κίνημα που θα στοχεύσει στην ανατροπή του εργασιακού μεσαίωνα που επιβάλλουν κεφάλαιο και ΕΕ. Να παλέψουνε από κοινού για την κατάργηση των προγραμμάτων διαιώνισης της ανεργίας και όλων των αντεργατικών νόμων, για την απαγόρευση των απολύσεων και τη λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης για τους ανέργους, για αξιοπρεπείς μισθούς και ωράρια, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην ασφάλιση και τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.

Δείτε επίσης: http://www.pandiera.gr/%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CF%86%CE%B5%CE%BB%CE%AE-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AD/