Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Για την «ποιότητα» της δημοσιογραφίας - ένα σχόλιο...

Έχουμε αναφερθεί και άλλες φορές με διάφορες αφορμές στην «ποιότητα» της ειδησιογραφικής κάλυψης από τα ΜΜΕ τόσο των τοπικών όσο και της πανελλαδικής εμβέλειας.

Σήμερα διαπιστώσαμε άλλο ένα κρούσμα, λιγότερο σοβαρό από άλλα, οφείλουμε όμως να κάνουμε ένα σχόλιο.

Συγκεκριμένα αναφερόμαστε σε ανάρτηση του ειδησιογραφικού portal «Νότια Προάστια» της Πέμπτης 13/3,
http://notiapress.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=11687:2014-03-13-23-08-21&catid=31:2013-02-27-12-27-52&Itemid=32, με τίτλο:
«ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ: ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ».

Δεν γνωρίζουμε αν ο  δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης έκανε αυτή τη δήλωση. Δεν υπάρχουν και σχετικές αναφορές για το που και πότε έγινε η συγκεκριμένη δήλωση κ.ο.κ. Όμως οι δηλώσεις του δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης δεν είναι το θέμα μας - εξάλλου έχει κάνει παρόμοιες.

Καθώς όμως ο τίτλος είναι ταυτόσημος με την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Κατοίκων στα Νότια της 21/2, στην οποία αποκαλύψαμε τα σχέδια της «Ελληνικό Α.Ε.», http://prwkat.blogspot.gr/2014/02/blog-post_12.html, παρακινηθήκαμε να διαβάσουμε το σύνολο του σχετικού άρθρου.

Με κατάπληξη παρατηρήσαμε, ότι αυτό που υπονοείται ότι είναι το «κείμενο δήλωσης» του δημάρχου τελικά είναι  αυτολεξεί (!) συρραφή αποσπασμάτων της ανακοίνωσης της ΠΡΩ.ΚΑΤ. χωρίς «φυσικά» να αναφέρεται η σχετική πηγή..., ενώ επίσης πρέπει να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο portal ποτέ δεν δημοσίευσε την συγκεκριμένη μας ανακοίνωση.

Δεν τη δημοσίευσαν λοιπόν, σίγουρα όμως την υπέκλεψαν και την πετσόκοψαν για τις όποιες ανάγκες τους...