Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Οι ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

με την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής


1. Η κρίση και η επίθεση στα λαϊκά συμφέροντα

Οι επικείμενες δημοτικές-περιφερειακές εκλογές το Μάιο του 2014 πραγματοποιούνται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη χρονική στιγμή για το λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Το κοινωνικό έγκλημα των τεσσάρων μνημονίων, η δράση των φασιστών και της χρυσής αυγής (δολοφονία Παύλου Φύσσα) σε μια χώρα τόπο εξόντωσης μεταναστών προδιαγράφουν ένα ζοφερότατο παρόν και μέλλον για το λαό μας. Παράλληλα η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση εξελίσσεται όλο και περισσότερο φέρνοντας σύννεφα πολέμου και επαναχάραξη συνόρων σε Μέση Ανατολή και ανατολική Ευρώπη.

Η κοινωνική και πολιτική κρίση βαθαίνει, ενώ το χυδαίο success story της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου έχει καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος, με την ανεργία να καταγράφεται επίσημα στο 27%, την υγεία, την παιδεία και ασφάλιση να διαλύονται και το δημόσιο πλούτο να ξεπουλιέται στους απανταχού επενδυτές. Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τα εκάστοτε δεξιά και “αριστερά” δεκανίκια βαδίζουν πιστά και απαρέγκλιτα το δρόμο των μνημονίων φέρνοντας συνεχώς νέα πακέτα μέτρων, όπως πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, ακόμα μεγαλύτερη φοροληστεία, πλήρης διάλυση της πρωτοβάθμιας δημόσιας υγείας, απολύσεις στο δημόσιο τομέα κλπ. Ακολουθώντας κατά γράμμα τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ υλοποιούν σχέδιο φυσικής εξόντωσης του λαού με σκοπό να διατηρήσουν και να αυξήσουν την κερδοφορία του κεφαλαίου και να σώσουν τις τράπεζες με αφορμή την αποπληρωμή του χρέους.

Σε αυτή λοιπόν την κρίσιμη στιγμή η Αριστερά και το λαϊκό κίνημα πρέπει να σταθούν στο ύψος των προκλήσεων της εποχής. Η αξιοπρέπεια που δίδαξε το κίνημα των πλατειών, οι απεργοί της Χαλυβουργίας, οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ και της ΕΡΤ, ο αγώνας των κατοίκων στις Σκουριές είναι ο δικός μας δρόμος. Αυτή τη στιγμή το δίλημμα είναι σαφές. Είτε ο αντίπαλος θα συνεχίσει να διαπράττει το μεγάλο αυτό κοινωνικό έγκλημα ισοπεδώνοντάς μας οριστικά, είτε εμείς θα επιλέξουμε τη δυνατότητα να χαράξουμε από κοινού το νικηφόρο μονοπάτι της διαρκούς σύγκρουσης με τις πολιτικές της κυβέρνησης, της ΕΕ, της ΟΝΕ και του ΔΝΤ επιβάλλοντας εκείνες τις τομές που θα φέρουν το λαό και τα συμφέροντά του στο προσκήνιο. 

Θέλουμε η Αριστερά να γίνει δύναμη από το λαό για το λαό, ώστε όλοι εμείς να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας και να ορίζουμε το παρόν και μέλλον μας. Θέλουμε ένα εργατικό-λαϊκό κίνημα διαχωρισμένο από τις λογικές της υποταγής του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού τύπου ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ικανό να διαμορφώσει ένα ισχυρό μέτωπο αποφασιστικού και συντονισμένου αγώνα διάρκειας για την ανατροπή των βάρβαρων πολιτικών.
...

διαβάστε αναλυτικά τις θέσεις στο:
http://aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr/2014/04/blog-post_21.html