Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Πέμπτη 6/11: Πανεκπαιδευτική πορεία 12:00 (προπύλαια) - Συγκέντρωση 18:00 (πεζόδρομος Κοραή)



ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΤΡΟΙΚΑ!

Τα σχέδια των κυβερνητικών επιτελείων και των υπαλλήλων τους στα πανεπιστήμια μια ζωή θα μένουν στα χαρτιά. Μια ζωή θα βρίσκουν απέναντί τους το φοιτητικό κίνημα, τους εργαζόμενους στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ και όλο τον αγωνιζόμενο λαό. Οι διαρκής κινητοποίηση στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ από φοιτητικούς συλλόγους και εργαζόμενους συνεχίζει και στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Οι σχολές πάντα θα είναι ανοιχτές σε κάθε φωνή αντίστασης και ανατροπής της κοινωνικής καταστροφής που συντελείται σήμερα. Θα κλείσουν όμως για τα μέτρα της κυβέρνησης και τις επιταγές της Ε.Ε, για τις διαγραφές, τις απολύσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας και δωρεάν παιδείας μια και καλή!

Φάνηκε πως η καταστολή και η σιδερένια πειθαρχία δεν είναι ικανά μέσα για να λυγίσουν τα δίκαια αιτήματα και τον αγώνα που δίνεται μέσα και έξω από την Πρυτανεία. Οι απειλές για εισαγγελείς και οι εντολές του πρύτανη Φορτσάκη έπεσαν στο κενό. Ο αγώνας όμως δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ. Θα συνεχιστεί μέχρι να υλοποιηθούν τα αιτήματα των φοιτητικών συλλόγων και των εργαζόμενων του ΕΚΠΑ. Η πρυτανική αρχή πρέπει άμεσα να συγκαλέσει σύγκλητο ανοιχτή στους φοιτητικούς συλλόγους και τις αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων, να παραδεχτεί την ήττα και τη ντροπή και να παραιτηθεί τώρα!

Είναι ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται να πιστέψουμε πλέον καμία υπόσχεση από αυτούς. Είναι εντεταλμένοι της κυβέρνησης! Διαλύουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση και μάλιστα ρίχνουν το βάρος της ευθύνης στους ίδιους τους φοιτητές, στις “μειοψηφίες” όπως τις αποκαλούν. Έχουν το θράσος να αποκαλούν έτσι τις Γενικές μας Συνελεύσεις, τις συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες που είναι πραγματικά ανοιχτές, σε αντίθεση με τα “λοκαουτ” και τα ΜΑΤ που εκείνοι διαλέγουν.

Κυβέρνηση και ΕΕ θέλουν πανεπιστήμιο που θα πετάει τους φοιτητές του έξω (διαγραφές), με αντιδραστικό πλαίσιο λειτουργίας (οργανισμοί), που θα κάνει δύσκολη τη φοίτηση εντός αυτού και την εργασιακή προοπτική (διάλυση της φοιτητικής μέριμνας, αλλαγές στα προγράμματα σπουδών – εντατικοποίηση, διάλυση πτυχίων) και που θα αντιμετωπίζει τους αγώνες με τον πιο σκληρό κατασταλτικό τρόπο (συγκρότηση σώματος security – μπράβων, κλήση των ΜΑΤ να καταστείλουν τις κινητοποιήσεις των φοιτητών). Δεν είναι μια τυχαία πολιτική για το πανεπιστήμιο. Έρχεται σε πλήρη σύμπλευση με τη λογική του «νόμος και τάξη» που εφαρμόζεται στο σύνολο της κοινωνίας, με τρανταχτά παραδείγματα την απαγόρευση των πορειών, την επιστράτευση των απεργιών και την αστυνομοκρατία στους δρόμους, προσπαθώντας να σπείρει την ηττοπάθεια, ώστε κυβέρνηση και τρόικα να εντείνουν την επίθεση τους προς το λαό και τη νεολαία, καταστρατηγώντας πλήρως κάθε έννοια δικαιώματος και ελευθερίας. Η αυταρχική αυτή γραμμή διαπερνά όλη τη ζωή μας, από το πως σπουδάζουμε, στο πως αναγκαζόμαστε να δουλέψουμε χωρίς εργασιακά δικαιώματα στο φόντο της τεράστιας ανεργίας, υπό το φόβο της απόλυσης, μέχρι τέλους για να μην μπορούμε να αγωνιζόμαστε και να κερδίσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια.

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ «ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΗ» ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ...
ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΟΜΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!

Με αγώνες μαζικούς, ριζοσπαστικούς, έξω από τα «όρια νομιμότητας» που χαράζουν κράτος και πρυτανικές αρχές. Με αγώνες πλάι στους εργαζόμενους, όπως έγινε στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ από φοιτητές – εργαζόμενους. Με αγώνες πλάι με τους μαθητές όπως έγινε στο Υπ.Παιδείας στις 18-10-14 ενάντια στο Νέο Λύκειο και την Τράπεζα θεμάτων, πλάι στους άνεργους και τους ελαστικά εργαζόμενος στη μάχη για δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρέπεια για όλους! Καλούμε όλους τους φοιτητές, τους μαθητές, τους εργαζόμενους, τους άνεργους και όλο το λαό που αγωνίζεται ενάντια στη βάρβαρη πολιτική, τους συλλογικούς φορείς μέσα και έξω από τις σχολές σε κοινό συντονισμό, να στηρίξουν το κοινό αγώνα που δίνουμε. Να οργανώσουμε από κοινού τη συνέχεια της πάλης μας με στόχο όλες οι δυνάμεις να πέσουν σε ένα μαζικό πανεκπαιδευτικό πανελλαδικό συλλαλητήριο, ενάντια στην αντιδραστική αναδιάρθρωση στην εκπαίδευση και για τα δικαιώματα μας σε αυτή. Στις 6 Νοέμβρη, όλοι στη μάχη ενάντια στην επίθεση στην εκπαίδευση, όλοι ενάντια στην κυβέρνηση, την Τρόικα και την πολιτική τους!

Όλοι στις κινητοποίησης στις 6 Νοέμβρη!

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ Ο ΦΟΒΟΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ!

Φοιτητικοί Σύλλογοι - Συνελεύσεις Μαθητών -
Σωματεία στο Χώρο της Εκπαίδευσης

----------------------------------------------------------------------

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Αττικής ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική

Πέμπτη 6/11, 18:00 - Πεζόδρομος Κοραή