Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Να κλείσει το κολαστήριο του Ελληνικού! - Πορεία 28/2, 11:00π.μ.

Ανακοίνωση της «Αριστερής Πρωτοβουλίας Γλυφάδας» για το κέντρο κράτησης Ελληνικού:


Να κλείσει το κολαστήριο του Ελληνικού!

Το κέντρο κράτησης μεταναστών στο Ελληνικό αποτελεί έναν ακόμα σταθμό της όξυνσης των ρατσιστικών και φασιστικών φαινομένων και πρακτικών την περίοδο της κρίσης και σημαντική πλευρά των μνημονιακών πολιτικών τα τελευταία 5 χρόνια. 

Αυτά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, με αποκορύφωμα την «Αμυγδαλέζα» είναι χώροι όπου συντελλείται ένα διαρκές έγκλημα απέναντι σε πρόσφυγες που πληρώνουν το βαρύ τίμημα τωμ ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στις χώρες τους, με συνεχείς μαρτυρίες βασανισμών και εξευτελισμού, οδηγώντας πολλές φορές σε εξεγέρσεις των μεταναστών απέναντι στις συνθήκες κράτησης.

Αυτή η εικόνα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Πρόκειται για κομμάτι της συνολικότερης πολιτικής της ΕΕ που, απέναντι στην κρίση και τις αντιστάσεις, προσπαθεί να χτίσει μια Ευρώπη φρούριο κλιμακώνοντας παντού τη ρατσιστική πολιτική. Οι διώξεις των Ρομά σε όλη την Ευρώπη, η υπηρεσία της FRONTEX που καιροφυλακτεί στα σύνορα αναποδογυρίζοντας βάρκες, η παύση εδώ και χρόνια της διαδικασίας νομιμοποίησης μεταναστών, η μη απόδοση ασύλου σε πολιτικούς πρόσφυγες (όπως στους Σύριους και στους Αφγανούς) οδηγούν σε εγκλήματα όπως η Λαμπεντούζα και το Φαρμακονήσι, οδηγούν σε πογκρόμ και συλλήψεις ενάντια σε μετανάστες σε όλη την Αθήνα, οδηγούν στην ενίσχυση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής που τρομοκρατούσε στο πλευρό της αστυνομίας, όλη την προηγούμενη περίοδο.

Η αντίληψη του διαχωρισμού εργαζόμενου από εργαζόμενο βόλευε πάντα στην προσπάθεια επιβολής πολιτικών λιτότητας, σαν αυτές που βιώνουμε όλο αυτό το διάστημα με τα μνημόνια, το ΔΝΤ και την ΕΕ. Η λογική του αποδιοπομπαίου τράγου που μπορεί να ξεκινάει από τους μετανάστες, να συνεχίζει με τους ομοφυλόφιλους και τους αριστερούς και να καταλήγει στην επίθεση στις αντιστάσεις ενός ολόκληρου κόσμου και σε κάθε συλλογική διεκδίκηση, είναι το φίδι το οποίο γεννά και δυναμώνει νενοναζιστικές αντιλήψεις που φτάνουν και σε δολοφονίες, με αποκορύφωμα αυτές του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα.

Σήμερα στο κέντρο κράτησης Ελληνικού, όπου το 2011 μετά από δολοφονική αμέλεια των αστυνομικών στο Α.Τ. Ελληνικού πέθανε ένας μετανάστης κρατούμενος, στοιβάζονται περίπου 80 κρατούμενες. Θεωρούμε απαραίτητο να αναπτυχθεί ένας πλατύς αγώνας για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Η νέα κυβέρνηση οφείλει να κλείσει τα κέντρα κράτησης και να ικανοποιήσει τα αιτήματα των μεταναστών, αν και ο πρόσφατος ξυλοδαρμός διαδηλωτών έξω από το κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Το εργατικό και αντιφασιστικό κίνημα είναι αυτό που πρέπει να κάνει υπόθεσή του το κλείσιμο τόσο αυτού όσο και κάθε άλλου κολαστηρίου. Καλούμε στην:

πορεία προς το κέντρο κράτησης του Ελληνικού 
κεντρική πλατεία Ελληνικού - Σάββατο 28/2, 11:00 π.μ.

Διεκδικούμε:
  • Να σταματήσει η λειτουργία του κολαστηρίου «φιλοξενίας – δολοφονίας» μεταναστών στο ανατολικό αεροδρόμιο.
  • Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και πλήρη δικαιώματα, ιθαγένεια για όλα τα παιδιά.
  • Παροχή ασύλου στους πρόσφυγες, να διαλυθεί η FRONTEX. Αγώνας για την κατάργηση των συνθηκών Δουβλίνο I και ΙΙ. Όχι στις επαναπροωθήσεις.
  • Απόκρουση της κρατικής καταστολής, της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και της φασιστικής και νεοναζιστικής τρομοκρατίας.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
με την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής

πηγή: http://aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr/2015/02/282-1100_26.html