Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Σωματείο WIND: Παρέμβαση στο κατάστημα της WIND στην Αργυρούπολη, Παρασκευή 6/2, 7:00μ.μ.


Ανακοίνωση του σωματείου της WIND

Ο ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΓΟ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ WIND

Συνάδελφοι,

στις 4/2, έπειτα από συνεχείς αναβολές πραγματοποιήθηκε μια ακόμη συνάντηση με το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας για να συζητηθεί εκ νέου η υπογραφή της συλλογικής σύμβασης.

Η εταιρεία επιμένει στο παράλογο και άδικο αίτημα για μείωση μισθού στους νεοπροσλαμβανόμενους, ισχυριζόμενη πως η WIND αυτή την στιγμή έχει το υψηλότερο μισθολογικό κλιμάκιο εισόδου σε όλο τον κλάδο, γεγονός που αποτελεί (προφανώς) ανυπέρβλητο εμπόδιο για την ανάπτυξή της. Είναι μεγάλη κοροϊδία να μας λέει τέτοια ψέματα την στιγμή που ετοιμάζονται για την εξαγορά της FORTHNET και ο CEO της εταιρείας στέλνει μηνύματα ότι η WIND είναι κερδοφόρα σύμφωνα με την ανακοίνωση που έστειλε προς τους εργαζομένους στις 17 Δεκεμβρίου του 2014 και την ομιλία του στο 16ο συνέδριο Infocom World 2014.

Το Σωματείο μας τοποθετήθηκε σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Το κατώτατο σημείο διαπραγμάτευσης είναι η προηγούμενη συλλογική σύμβαση, δηλαδή δεν δεχόμαστε καμία μείωση σε μισθούς, επιδόματα και ρεπό. Οτιδήποτε εκτός αυτής δεν είναι αποδεκτό.

Η Διοίκηση ισχυρίστηκε ότι αντιλαμβάνεται τους προβληματισμούς μας και επικαλέστηκε τη βεβαρημένη οικονομική περίοδο που υφίσταται όλος ο κλάδος και το πάγωμα των επενδύσεων λόγω της πολιτικής αστάθειας της χώρας. Ζήτησε πίστωση χρόνου, δηλαδή να «παγώσουν» οι συζητήσεις για διάστημα δύο μηνών έως ότου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση και τότε ίσως κάνουμε μια προσπάθεια να συγκλίνουν οι απόψεις μας... Για να διασφαλίσουμε την διαφάνεια της συγκεκριμένης συζήτησης ζητήσαμε να τηρηθούν πρακτικά.

Είναι φανερό πως η Διοίκηση της WIND επιχειρεί να μεταθέσει στις καλένδες το θέμα της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης. Θέλει να κερδίσει χρόνο ώστε να προχωρήσει στην εξαγορά της FORTHNEΤ, να συνεχίσει τις απολύσεις, να καλύπτει θέσεις εργασίας με εργαζόμενους μέσω Voucher, την ανάθεση εργασιών σε εργολάβους (πχ Teleperformance, Icap κ.α) και να ξεκινήσει τις ατομικές συμβάσεις εργασίας. Επιδιώκει να κάμψει τον αγώνα μας και να περάσει την αντίληψη ότι μπορούμε και χωρίς συλλογική σύμβαση εργασίας.

Εμείς δεν θα ανταποκριθούμε στο πάγωμα των δικαιωμάτων μας αλλά & στην επιβολή ατομικών συμβάσεων που επιθυμεί η Διοίκηση της εταιρίας. Προχωράμε στην οργάνωση της 48ωρης απεργίας που έχει ήδη αποφασίσει η Γενική Συνέλευση και παράλληλα είμαστε διατεθειμένοι να προβούμε σε πολυποίκιλες και δυναμικές ενέργειες, μέχρι την υπογραφή της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Σύμφωνα με το παραπάνω πλαίσιο, το Σωματείο μας έχει αναλάβει την πρωτοβουλία για κάλεσμα-συνάντηση προς τα Σωματεία του κλάδου των τηλεπικοινωνιών και συζητάμε ήδη για κοινές και συλλογικές κινητοποιήσεις.

Συμπληρωματικά, οι παρεμβάσεις προς το καταναλωτικό κοινό θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες και είναι σημαντική η στήριξη από τους συναδέλφους, ώστε να ενδυναμώσουμε τον αγώνα μας για τη διεκδίκηση νέας σύμβασης. Πιο συγκεκριμένα:

  • Πέμπτη 5/2, ώρα 6μμ, παρέμβαση στο καταναλωτικό κοινό έξω από το κατάστημα της WIND στην πλατεία Βικτωρίας, διεύθυνση Πλ. Βικτωρίας 2.
  • Παρασκευή 6/2, ώρα 7μμ, παρέμβαση στο καταναλωτικό κοινό έξω από το κατάστημα της WIND στην Αργυρούπολη, διεύθυνση Κύπρου 110.
  • Πέμπτη 12/2, ώρα 7μμ. παρέμβαση στο καταναλωτικό κοινό έξω από τα καταστήματα της WIND στο Ζωγράφου και στα Ιλίσια, διευθύνσεις Λ. Αλ. Παπάγου 75 & Γρ. Αυξεντίου 52-54 αντίστοιχα.
  • Παρασκευή 13/2, ώρα 7μμ παρέμβαση στο καταναλωτικό κοινό έξω από τα καταστήματα της WIND στο Περιστέρι, διεύθυνση Π. Τσαλδάρη 61 & Π. Τσαλδάρη 33.

Δεν δεχόμαστε:
  • Να μας διαχωρίσουν σε παλιούς και νέους για να μας μειώσουν τους μισθούς και να μας στείλουν στην ανεργία. – Κανένας εργαζόμενος με ατομική σύμβαση εργασίας.
  • Να μας νοικιάζουν σαν σκλάβους του μεσαίωνα, όπως είναι τα Voucher, και να μας στέλνουν σε εργολάβους με μισθούς πείνας και αδιαφορώντας για τις συνθήκες εργασίας.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
και
ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Το Διοικητικό Συμβούλιο ΠΑ.Σ.Ε.ΤΙΜ (Wind)