Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2007

Αλληλεγγύη στους δασκάλους


ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥΣ, ΝΙΚΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Το θερμό καλοκαίρι του φοιτητικού κινήματος ενάντια στο νέο Νόμο-Πλαίσιο (διαγραφή φοιτητών, κατάργηση του δωρεάν συγγράμματος, άρση ασύλου) και στην αναθεώρηση του άρθρου 16 (ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων), τον αποκλεισμό χιλιάδων μαθητών από τα ΑΕΙ και ΤΕΙ με την εισαγωγή της βάσης του 10 έρχεται να ακολουθήσει η μαζικότατη απεργία των δασκάλων και νηπιαγωγών.

Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας βρίσκονται στην τέταρτη εβδομάδα των απεργιακών τους κινητοποιήσεων και με τα μαζικά συλλαλητήρια διαδηλώνουν σθεναρά απέναντι στην πολιτική του κράτους, την πολιτική της λιτότητας και της ανεργίας, την πολιτική της τρομοκρατίας και των ΜΑΤ. Διεκδικούν δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, απαιτούν αυξήσεις στους μισθούς με την επιβολή του εδώ και πολύ καιρό χρωστούμενου επιδόματος των 102 ευρώ.

Παρά το τεράστιο οικονομικό κόστος (έχουν χάσει ήδη ένα μισθό) οι δάσκαλοι δηλώνουν βροντερό παρόν απέναντι στην κυβερνητική αδιαλλαξία, απέναντι στην προσπάθεια του κράτους να μας πείσει ότι τα αιτήματα τους είναι «εξωπραγματικά για τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας», ενώ παράλληλα αυξάνει τις δαπάνες για τους εξοπλισμούς και απαλλάσσει τους επιχειρηματίες από φόρους. Ο αγώνας των δασκάλων είναι δίκαιος. Ο αγώνας των δασκάλων είναι αγώνας όλου του λαού, είναι αγώνας για την αξιοπρέπεια. Αντιστέκονται στη νέα βάναυση πραγματικότητα που θέλει να επιβάλλει το υπουργείο παιδείας και η Μαργιέτα Γιαννάκου. Λένε όχι στα νέα αναλυτικά προγράμματα, τα νέα βιβλία, την αύξηση της ύλης που εντατικοποιούν ακόμη περισσότερο τις σπουδές της νεολαίας. Λένε όχι στους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση, όχι άλλο οικονομικό βάρος στις πλάτες των γονιών.

Φοιτητές, μαθητές, καθηγητές και άλλοι εργαζόμενοι βαδίζουν μαζί με τους δασκάλους στο δρόμο του αγώνα. Οι μαθητές σε πολλά σχολεία πραγματοποιούν καταλήψεις, οι καθηγητές μπαίνουν και αυτοί σε απεργιακές κινητοποιήσεις και οι φοιτητές θα μπουν δυναμικά στο επόμενο διάστημα συγκροτώντας έτσι ένα πανεκπαιδευτικό μέτωπο, ικανό να δώσει ισχυρό «χτύπημα» στις κυρίαρχες επιλογές.

Οφείλουμε όλοι-γονείς, εργαζόμενοι, οι πάντες-να στηρίξουμε πολιτικά και οικονομικά την απεργία των δασκάλων, να σταθούμε αλληλέγγυοι στον πανεκπαιδευτικό αγώνα. Η νίκη είναι επιτακτική, θα είναι νίκη όλου του λαού, θα σημάνει την αρχή ενός αγώνα για όλους τους εργαζομένους, ενός αγώνα για την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

Τα κυβερνητικά επιτελεία να γνωρίζουν ότι

το ποτάμι της οργής πίσω δε γυρνά

Καλούμε το λαό των νοτίων προαστίων στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που έχει κηρύξει η Δ.Ο.Ε. την τετάρτη 10 οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία συντάγματος.

ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΗ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ