Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2008

Μεγάλη επιτυχία στην ποδηλατοπορεία στο Ελληνικό!

















Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή 20-1-08 η ποδηλατοπορεία των ΠΟΔΗΛΑΤισσΩΝ, μετά από πρόσκληση της ΠΡΩτοβουλίας ΚΑΤοίκων στα ΝΟΤΙΑ και τοπική στήριξη από την ίδια και τους ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ Νοτίων Προαστίων.
Πάνω από 200 ποδηλάτες και ποδηλάτισσες, όλων των ηλικιών και ποδηλατικών προτιμήσεων, με αφετηρία την πλατεία Συντάγματος, διήνυσαν την Λ.Βουλιαγμένης και εφόρμησαν στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, το οποίο διέσχισαν κατά μήκος με μια μικρή παράκαμψη από τη Λεωφόρο Ποσειδώνος για να καταλήξουν στους διαδρόμους προσγείωσης/απογείωσης και στη δενδροφύτευση που πραγματοποιούταν την ίδια ώρα από φορείς και κατοίκους της περιοχής.
Κεντρικό αίτημα της ποδηλατοπορείας ήταν η αντίθεση σε κάθε σχέδιο οικιστικής και επιχειρηματικής εκμετάλλευσης του πρώην αεροδρομίου και η μετατροπή του σε πάρκο υψηλού πρασίνου, ανοιχτό και δωρεάν σε όλη του την έκταση σε ποδηλάτες και πεζούς. Οι ποδηλάτες-κάτοικοι της Αθήνας έστειλαν έτσι, με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, ένα ηχηρό μήνυμα στο υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, βάζοντας έμπρακτα το δικό τους όραμα για το μητροπολιτικό πάρκο του Ελληνικού και τους ελεύθερους χώρους της Αθήνας.
Η επίμονη προσπάθεια της πρωτοβουλίας μας για ουσιαστικό συντονισμό με ανεξάρτητες κινήσεις και απλούς κατοίκους των δικών μας και άλλων περιοχών της Αθήνας, με στόχο την έμπρακτη υλοποίηση των αιτημάτων μας, έφερε πλέον θεαματικά αποτελέσματα που δημιουργούν μια πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον, αλλά και έναν «οδηγό» για το πως πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.
Νιώθουμε δικαιωμένοι που δεν υποταχθήκαμε στους σχεδιασμούς των δημοτικών αρχών, οι οποίες εκτός του ότι δεν μας εκφράζουν με τα λόγια και τις πράξεις τους, εχθρεύονται τις δικές μας πρωτοβουλίες, τις πρωτοβουλίες των δημοτών τους.
Δεν λυγίσαμε ούτε στα χτυπήματα του κράτους, του παρακράτους και των οικονομικών συμφερόντων που αποπειράθηκαν να κάψουν το στέκι μας μέσα στις γιορτές, για να τερματίσουν έτσι τη δράση μας.
Δείξαμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι παρά τις μικρές μας δυνάμεις, με μοναδικό μας όπλο την ανάπτυξη πραγματικών και ειλικρινών σχέσεων με τον κόσμο της περιοχής και την ισότιμη συνεργασία με άλλες συλλογικότητες, μπορούμε να φέρουμε αποτελέσματα ικανοποιητικής κλίμακας και απήχησης.
Για μας, ο στόχος «να πάρουν οι κάτοικοι τον αγώνα στα χέρια τους» παραμένει περισσότερο επίκαιρος και αναγκαίος από ποτέ, γιατί μόνο τότε μπορεί να είναι νικηφόρος και να αφήσει στην περιοχή μας, εκτός από άπλετο πράσινο, τις απαραίτητες εκείνες κοινωνικές σχέσεις και δομές αυτοοργάνωσης των αγωνιζόμενων κατοίκων, που μπορούν να φέρουν την πραγματική αναβάθμιση της ζωής μας σε όλα τα επίπεδα στο μέλλον.Η ποδηλατοπορεία της Κυριακής ήταν μόνο η αρχή. Ο αγώνας συνεχίζεται!

για βίντεο της ποδηλατοπορείας βλ.
http://www.youtube.com/watch?v=2pLgf8YoI3c
http://www.youtube.com/watch?v=aDExgw-GcOY
http://www.youtube.com/watch?v=mKmfqVTgJek
http://www.youtube.com/watch?v=r73_p9uQasY



Περιεργα Δημοσιευματα της "Ελευθεροτυπίας" για την ποδήλατοΠΟΡΕΙΑ στο Ελληνικό
Περίεργα δημοσιεύματα της «Ελευθεροτυπίας»
Μια μέρα μόλις πριν την ποδηλατοπορεία που οργάνωναν οι ποδηλάτ-ισσ-ες μετά από κάλεσμα της ΠΡΩτοβουλίας ΚΑΤοίκων στα Νότια και ενώ το κάλεσμα της ΠΡΩΚΑΤ για συγκέντρωση σε Αγ Τρύφωνα προς Αγ Τριάδα Αργυρούπολης, όπου θα συναντιόταν με τους ποδηλάτες από Αθήνα είχε γίνει γνωστό και σταλεί στην "Ελευθεροτυπία" αρκετές μέρες πριν χωρίς να δημοσιευτεί, με έκπληξη είδαμε το εξής δημοσίευμα:
«Όχι στις μπετονιέρες του ΠΕΧΩΔΕ, το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού ανήκει στους πολίτες του», το σύνθημα-καταγγελία από τις ομάδες «Μαύρο και Κόκκινο» - νότια της Αθήνας και «Ελευθεριακή Κίνηση Κορινθίας», που συμμετέχουν στην ποδηλατοπορία διαμαρτυρίας της Κυριακής για να σταματήσουν τα σχέδια τσιμεντοποίησης.«Ο αγώνας ενάντια στην καταπάτηση, εμπορευματοποίηση και μόλυνση της φύσης είναι αγώνας για ένα διαφορετικό κόσμο, για μια αυτοδιαχειριζόμενη κοινωνία» επισημαίνουν οι ομάδες και απευθύνουν κάλεσμα σε όλους για συμμετοχή. Η συγκέντρωσή τους θα γίνει στις 10 το πρωί στον Αγ. Τρύφωνα Τερψιθέας στη Γλυφάδα, ενώ η προσυγκέντρωση ποδηλατών - ποδηλατισσών έχει προγραμματιστεί στις 9 π.μ. στην είσοδο της πλαζ του Αλίμου.[…]
Δεν ξέρουμε αν η ομάδα "Μαύρο - Κόκκινο" πράγματι έστειλε τέτοιο δελτίο τύπου, όπως είπαν δημοσιογράφοι της "Ελευθεροτυπίας", αυτό που ξέρουμε είναι ότι στο blog της ΠΡΩΚΑΤ έγραψαν:
«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους της ΠΡΩΚΑΤ στα Νότια σχετικά με τη φασιστική εμπρηστική επίθεση πού έγινε στα γραφεία τους στις 4 Γενάρη και συμμετέχουμε στην ποδηλατοπορεία πού διοργανώνουν στις 20 /1 κάτω από το λαϊκό αίτημα να γίνει οικολογικό πάρκο το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού και όχι μια ακόμη τσιμεντούπολη».
Η επιλογή αυτή της εφημερίδας να δημοσιεύσει τη μισή αλήθεια διαστρεβλωμένα, προσπαθώντας αφενός να δημιουργήσει τριγμούς ανάμεσα σε συλλογικότητες, αφετέρου να αποκρύψει τη διοργάνωση της ποδηλατοπορείας από τους ΠΟΔΗΛΑΤ-ισσ-ΕΣ (νοτίων και Αθηνών) και την ΠΡΩτοβουλία ΚΑΤοίκων στα Νότια επιβεβαιώνεται και από τη μη ανασκευή του δημοσιεύματος τις επόμενες μέρες, αλλά και από το δημοσίευμα της Δευτέρας ότι «Το δικό τους χρώμα έδωσαν περίπου διακόσιοι ποδηλάτες που έφτασαν στο αεροδρόμιο αργότερα [..]» γενικά και αόριστα χωρίς να αναφέρεται η προέλευση της πρωτοβουλίας και της διοργάνωσης της ποδηλατοπορείας.Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα θα χαρακτηριζόντουσαν ως ύποπτα και από τον πιο αφελή αναγνώστη, πόσο μάλλον όταν τις τελευταίες μέρες πριν την ποδηλατοπορεία δεχόμαστε επίθεση στην προσπάθεια μας να προπαγανδίσουμε τη δράση μας αυτή, με κατέβασμα πανό και αφισών λίγες βδομάδες μετά τον εμπρησμό στο στέκι μας (που ούτε για αυτό η "Ελευθεροτυπία" έγραψε κάτι).
Ευτυχώς η συμμετοχή του κόσμου της περιοχής μας στην ποδηλατοπορεία αλλά και από όλη την Αθήνα έδωσε μια σαφή απάντηση σε όλους όσους ενοχλούνται από τη δράση μας, σε όλους όσους προσπαθούν να μας φιμώσουν, σε όσους παραπληροφορούν και σε όσους θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις.Υποσχόμαστε ότι οι δράσεις μας θα ενταθούν στην κατεύθυνση που κινούνται τα τελευταία 2 χρόνια δραστηριοποίησής μας:

Αγώνας Στα Χέρια Των Κατοίκων
Κανένας Νέος Δρόμος Στον Υμηττό
Πάρκο Φυσικού Πρασίνου Στο Ελληνικό
Πρωτοβουλία Κατοίκων Στα Νότια
22/1/2008