Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Οι κοινωνικές ανάγκες θα παραμείνουν στο προσκήνιο

«Αφιέρωμα στην Ψυχική Υγεία» είχε το πρόγραμμα εκδηλώσεων της ΠΡΩτοβουλίας ΚΑΤοίκων στα ΝΟΤΙΑ για το απόγευμα του Σαββάτου 10/5 στο στέκι της συλλογικότητας. Και πράγματι, έγινε μια πολύ πετυχημένη εκδήλωση με ομιλία του Δ/ντη Ψυχιατρικού Τμήματος του Δαφνίου Θ. Μεγαλοοικονόμου που προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολύ κόσμου της περιοχής, κράτησε πάνω από τρεις ώρες και ακολούθησε κουβέντα, ποτό και φαΐ μέχρι το πρωί.

Εκείνες τις πρώτες πρωινές ώρες ήταν που η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής επέλεξε να επιχειρήσει άλλη μια από τις περιβόητες πλέον «επιτηρήσεις» του χώρου μας και των ατόμων που δραστηριοποιούνται σε αυτόν. Δεν έφτανε ο εμπρησμός του στεκιού μας και τόσων άλλων κοινωνικών και πολιτικών χώρων από «αγνώστους», ούτε το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας που αποκάλυψε τη σκοτεινή δράση της αστυνομίας εις βάρος συλλογικοτήτων της νότιας Αθήνας, ούτε οι 23 υπογραφές πολιτικών κινήσεων από όλη την Ελλάδα που καταγγέλλουν απερίφραστα τα γεγονότα αυτά, ούτε ακόμα και οι πορείες που έγιναν σε γειτονιές της Αθήνας. Αφού δεν μπόρεσαν να αντιπαρατεθούν κοινωνικά και πολιτικά με το λαϊκό κίνημα, αποφάσισαν ότι πρέπει να εντείνουν τις πρακτικές ατομικού εκφοβισμού. Συγκεκριμένα, γνωστό αυτοκίνητο με πολιτικές πινακίδες της εν λόγω υπηρεσίας, αφού «επιτηρούσε» για πολλές ώρες την εκδήλωσή μας περνώντας με μεγάλη ταχύτητα μπροστά από το στέκι μας και γύρω από αυτό, σταμάτησε μέλος της συλλογικότητάς μας στο δρόμο προς το σπίτι του, προσαγάγοντάς τον στην υπηρεσία με πρόσχημα δύο μαχαίρια σερβίτσιου και ένα σπρέι που είχε στο αυτοκίνητό του, ενώ δε δίστασαν να ζητήσουν και τιμολόγιο για το φορητό υπολογιστή του! Μετά την κράτησή του για περίπου 2 ώρες και την παράσταση μελών της κίνησής μας έξω από την υπηρεσία τους, ο προσαχθέντας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς καμία κατηγορία, χωρίς όμως και καμία απολογία από την πλευρά τους για την ταλαιπωρία και τον εξευτελισμό που υπέστη.

Αναγκαζόμαστε, έτσι, για πολλοστή φορά να τονίσουμε ότι αυτές οι πρακτικές δεν είναι πλέον ανεκτές. Η κοινωνική οργή για όλα τα ζητήματα της ζωής έχει ξεχειλίσει και στρέφεται εναντίον τους. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που πρέπει να απολογηθούμε για κάτι. Αντίθετα το κράτος, οι διωκτικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί του πρέπει να απολογηθούν για πολλά.

Για αυτό καλούμε κάθε κοινωνική, εργατική και πολιτική συλλογικότητα και κάθε εργαζόμενο-κάτοικο να καταδικάσει τις πρακτικές αυτές και να συστρατευτεί μαζί μας για την απόκρουση κάθε είδους κρυφής ή φανερής ενέργειας τρομοκράτησης, με ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς που όλοι πια γνωρίζουμε.

Η υπογραφή της καταγγελίας που έχουμε δημοσιεύσει μαζί με άλλες συλλογικότητες είναι ένα πρώτο ενωτικό βήμα στον αγώνα αυτό, που θα έχει και συνέχεια.

Τερψιθέα, 11-05-08
ΠΡΩτοβουλία ΚΑΤοίκων στα ΝΟΤΙΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Την τελευταία περίοδο βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια γενικευμένη επιχείρηση τρομοκράτησης κοινωνικών, συνδικαλιστικών και πολιτικών χώρων. Μετά τη σειρά εμπρηστικών επιθέσεων περασμένων ετών σε αυτοοργανωμένους χώρους και την πρωτοφανή ένταση της καταστολής απέναντι στο φοιτητικό κίνημα τα τελευταία δύο χρόνια, ένα νέο μπαράζ επιθέσεων ξεκίνησε την περίοδο των Χριστουγέννων και περιλαμβάνει ήδη διάρρηξη στα γραφεία των 4ων πρωτοβάθμιων εργατικών σωματείων, απόπειρα εμπρησμού στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο «Θερσίτη», επίθεση στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Περιστερίου, επίθεση με βόμβα μολότοφ στον πολιτικό-πολιτιστικό χώρο «Λέσχη Υπογείως στην Καλλιδρομίου 94», εμπρησμό στο στέκι της «Πρωτοβουλίας Κατοίκων στα Νότια», εμπρησμό στα γραφεία της δημοτικής κίνησης «Κίνημα στην πόλη του Ζωγράφου», επίθεση στον εξωραϊστικό σύλλογο ο «Ιλισός», διάρρηξη του γραφείου της δικηγόρου υπεράσπισης των κατηγορούμενων φοιτητών του περσινού κινήματος, συνεργασία ΜΑΤ και ακροδεξιών εναντίον αντιφασιστών, χρήση πλαστικών σφαιρών στην πορεία ενάντια στο ασφαλιστικό και εμπρησμό στο «κτήμα Πραποπούλου», ενώ στην επαρχία καταγγέλλονται ακόμα μεγαλύτερες βαναυσότητες, όπως ξυλοδαρμοί και απαγωγές αγωνιστών.

Το σκηνικό της εντεινόμενης κρατικής βίας και τρομοκρατίας της τελευταίας περιόδου, συμπληρώθηκε από την πρόσφατη δημοσίευση στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» στη στήλη του «Ιού» εγγράφων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής που αποδεικνύουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο μια πρωτοφανή επιχείρηση παρακολούθησης και τρομοκράτησης, η οποία ξεπερνά κάθε όριο «νομιμότητας», παραπέμπει στις πιο σκοτεινές περιόδους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και προσβάλλει με τον πλέον βάναυσο τρόπο τις κατακτημένες ελευθερίες και δικαιώματα του ελληνικού λαού.

Οι επιθέσεις αυτές είναι πυκνές και μεθοδευμένες αποδεικνύοντας μια συντονισμένη επιχείρηση προληπτικής τρομοκράτησης και καταστολής πολιτικών χώρων και αγωνιστικών συλλογικοτήτων εργαζομένων, κατοίκων και νεολαίας, που συμβάλλουν στη συγκρότηση πολιτικών και κοινωνικών αντιστάσεων. Συγχρόνως με την πολιτική τρομοκρατία, έξαρση παρουσιάζουν και οι επιθέσεις σε μετανάστες από ακροδεξιά στοιχεία, οι οποίες γίνονται απόλυτα ανεκτές από την αστυνομία, αν δεν ενθαρρύνονται κιόλας.

Σε μια περίοδο όπου η κοινωνική δυσαρέσκεια οξύνεται και οι κοινωνικοί αγώνες κλιμακώνονται, αμφισβητώντας όλο και περισσότερο την πολιτική των κυβερνήσεων, η μόνη απάντηση που απομένει από την πλευρά του κράτους είναι η βία, η καταστολή και η ενεργοποίηση κάθε είδους μηχανισμού τρομοκράτησης, ως συμπλήρωμα στην άσκηση της επίσημης πολιτικής. Η επιλογή από την κυβέρνηση τέτοιας κλίμακας έντασης της καταστολής, δημιουργεί το πεδίο και τις προϋποθέσεις ώστε να απελευθερωθούν και να λειτουργήσουν παράλληλα και συμπληρωματικά διάφορες «παρακρατικές δυνάμεις», καθώς μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι απροκάλυπτα πια φασιστικές συμμορίες δρουν ταυτόχρονα ή σε συνεργασία με τους «επίσημους» μηχανισμούς καταστολής.

Ειδικότερα τα τελευταία χρόνια, η οικοδόμηση στις γειτονιές και τους χώρους εργασίας (κρίσιμους χώρους για το κεφάλαιο), συλλογικοτήτων, παρεμβάσεων κλπ. εξηγεί τον πραγματικό λόγο των επιθέσεων. Η προάσπιση των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας (εργαζομένων, νεολαίας, ανέργων) απέναντι στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς του κράτους και του κεφαλαίου, τόσο σε σχέση με την καπιταλιστική αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος και των ελεύθερων χώρων και τις αντιδραστικές αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση, όσο και για τα ζητήματα των νέων εργασιακών σχέσεων, της κοινωνικής ασφάλισης, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού κλπ., προφανώς και ενοχλεί!

Η μόνη ικανή απάντηση είναι η κλιμάκωση της δράσης και της συμβολής μας στην ένταση των λαϊκών αγώνων και διεκδικήσεων. Με την επιμονή στις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, την «από τα κάτω» παρέμβαση, τη συγκρότηση επιτροπών κατοίκων και λαϊκών συνελεύσεων, για να ξανατεθούν οι κοινωνικές ανάγκες στο προσκήνιο!

Καλούμε κάθε σύλλογο εργαζομένων και σωματείο, κάθε κοινωνική και πολιτική συλλογικότητα και κάθε εργαζόμενο-κάτοικο να καταδικάσει τις πρακτικές αυτές και να συστρατευτεί μαζί μας για την απόκρουση κάθε αντιλαϊκής επίθεσης που θα επιχειρηθεί στο μέλλον, αλλά και κάθε είδους κρυφής ή φανερής ενέργειας τρομοκράτησης, με ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς που όλοι πια γνωρίζουμε.


Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ

ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Υπογράφουν οι:

  1. Αγωνιστική Πρωτοβουλία Εξαρχείων
  2. Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση - Εργαζόμενοι Μηχανικοί
  3. ΑΝεξάρτητη Αριστερή Συσπείρωση Αιγάλεω
  4. Αριστερή Κίνηση Περιστερίου
  5. Αριστερή Κίνηση Ιλίου-Πετρούπολης-Καματερού
  6. Αριστερή Παρέμβαση Καλλιθέας
  7. Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα
  8. Αριστερή Παρέμβαση στους Δρόμους της πόλης (Ν. Σμύρνη)
  9. Αριστερό Σχήμα Ιλίου
  10. Αριστερό Σχήμα Νίκαιας
  11. Αυτόνομη Αριστερή Συσπείρωση Χαλανδρίου
  12. Αυτόνομη Πρωτοβουλία Ηλιούπολης
  13. Αυτόνομη Πρωτοβουλία Νάξου
  14. Αυτόνομο Στέκι (Εξάρχεια)
  15. Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Ν. Ιωνία
  16. Κατάληψη ROSA NERA (Χανιά)
  17. Κίνημα στην πόλη του Ζωγράφου
  18. Λέσχη Υπογείως στην Καλλιδρομίου 94 (Εξάρχεια)
  19. Μαχόμενη Αριστερή Δάφνη
  20. Παρεμβάσεις – Κινήσεις – Συσπειρώσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
  21. Πολιτικό Καφενείο
  22. Πρωτοβουλία Κατοίκων Καισαριανής
  23. Πρωτοβουλία Κατοίκων Καρέα
  24. ΠΡΩτοβουλία ΚΑΤοίκων στα ΝΟΤΙΑ (Άνω Γλυφάδα-Ελληνικό)
  25. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Υμηττού
  26. Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Αμαρουσίου - Εκτός των τειχών
  27. Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών
  28. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Ο Αριστοτέλης"
  29. Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Ν.Αττικής
  30. Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών