Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

Δάσος τώρα η Αεροπορία!






ΔΑΣΟΣ τώρα η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

όχι νέοι ΔΡΟΜΟΙ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ

Γείτονοι-ισσες,

με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι τον τελευταίο καιρό η δημοτική αρχή Γλυφάδας έχει πάρει αποφάσεις να μεταφέρει στο χώρο του Στρατοπέδου της Αεροπορίας στην Τερψιθέα το Νεκροταφείο Γλυφάδας και το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου, ενώ σχεδιάζει ακόμα να κατασκευάσει εκεί ένα πολυαθλητικό κέντρο και διάφορους δρόμους πρόσβασης.

Επίσης, από καιρό πριν έχουμε ενημερώσει και προειδοποιήσει τη δημοτική αρχή ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ σχεδιάζει να επεκτείνει την Αττική Οδό μέχρι την Τερψιθέα και να κατασκευάσει δύο Σήραγγες και διόδια στο βουνό στο ύψος της Αεροπορίας οι οποίες θα διαμελίσουν τις γειτονιές μας και θα υποβαθμίσουν σημαντικά τον Υμηττό προκαλώντας τουλάχιστον 20 σοβαρές επιπτώσεις στην περιοχή, όπως αναφέρουν οι δικές τους μελέτες.

Δεν φτάνει δηλαδή που όλες οι δημοτικές αρχές της Γλυφάδας τα προηγούμενα χρόνια καταδίκασαν την περιοχή μας στην υποβάθμιση με την ανοχή που έδειξαν στην καρκινογόνα χωματερή της Αεροπορίας και την απαξίωση του συνόλου της Άνω Γλυφάδας με το κυκλοφοριακό, την αποχέτευση, την έλλειψη κοινωνικών υποδομών και ελεύθερων χώρων, αλλά έρχονται όλες τους πάλι σήμερα με αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου να την επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο και να βάλουν ταφόπλακα στο αίτημα των κατοίκων για αναδάσωση του βουνού και δημιουργία δάσους αναψυχής στο χώρο της αεροπορίας.

Ειδικότερα, η σημερινή δημοτική αρχή Γλυφάδας επικροτεί τα σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ για κατασκευή νέων λεωφόρων στη γειτονιά μας και ζήτησε την παραχώρηση 72 στρεμμάτων της αεροπορίας για νεκροταφείο, ενώ προωθεί εκεί και την μετεγκατάσταση της μεταφόρτωσης απορριμμάτων από το γκολφ. Θυμόμαστε όλοι εξάλλου την «ύποπτη» πυρκαïά το καλοκαίρι στη μεταφόρτωση που έθεσε εκβιαστικά το ζήτημα της μετεγκατάστασης, λες και το βουνό δεν κινδυνεύει από τη φωτιά, ειδικά στο συγκεκριμένο σημείο που είναι ακόμα κατάφυτο.

Αυτό που εμείς ως κάτοικοι της περιοχής απαιτούμε είναι ο χώρος της αεροπορίας να γίνει ένα αισθητικό δάσος αναψυχής φυσικού πρασίνου, με χώρους για πικ-νικ και διαδρομές περιπάτου και ποδηλάτου.

Ο μόνος τρόπος για να το πετύχουμε είναι να ξεκινήσουμε το γρηγορότερο δυνατόν έναν αγώνα μαζικό και αποφασιστικό που θα φτάσει μέχρι τη νίκη με την υλοποίηση των αιτημάτων μας.

Αυτά είναι:

- Να απομακρυνθεί άμεσα το στρατόπεδο της αεροπορίας

- Καμία νέα λεωφόρος στην περιοχή

- Όχι στη μεταφορά του νεκροταφείου και του χώρου μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο βουνό

- Ο χώρος της Αεροπορίας να γίνει δάσος αναψυχής φυσικού πρασίνου

- Περιφρούρηση, πυροπροστασία και δενδροφύτευση του βουνού



ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ Σάββατο 31 Μαΐου, 6.00 μμ στην πλ. Καραϊσκάκη