Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

αποτελέσματα των 2 πρώτων βδομάδων δράσης της Επιτροπής Κατοίκων Γλυφάδας














Πλούσιος με δράσεις είναι τόσο ο απολογισμός όσο και ο προγραμματισμός της Επιτροπής Κατοίκων Γλυφάδας, σχετικά με τα θέματα των νέων αυτοκινητοδρόμων και του Υμηττού (νέο ΠΔ, νεκροταφείο, επεκτάσεις σχεδίου πόλεως).
Στην ιδρυτική εκδήλωση της Επιτροπής στο Μελίνα στις 29/3 είχαν τεθεί οι στόχοι της πλατιάς ενημέρωσης και συσπείρωσης των κατοίκων της περιοχής, της άσκησης πιέσεων σε φορείς, δημοτικές παρατάξεις και τη δημοτική αρχή Γλυφάδας, της εκκίνησης τοπικών και ευρύτερων κινητοποιήσεων και του συντονισμού με επιτροπές κατοίκων άλλων περιοχών.

Πράγματι, λοιπόν, από τις 29/3 και μέχρι το Πάσχα έγιναν τα εξής:
1. παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας και δέσμευση του δημάρχου για συζήτηση του θέματος σε ειδικό ΔΣ αμέσως μετά το Πάσχα
2. πρόσκληση για καθαρισμό του πάρκου στο τριεθνές και αποδοχή της πρότασης από το Δήμο Ελληνικού με αποτέλεσμα τον καθαρισμό του πάρκου που βρίσκεται εντός των ορίων του.
3. συγγραφή 4σέλιδου κειμένου και σχεδιασμός αφίσας
4. συγκέντρωση στο τριεθνές (πάρκο Κύπρου-Γεννηματά-Γούναρη) και μοίρασμα πάνω από 500 κειμένων συνοδεία μικροφωνικής εγκατάστασης.
5. εγγραφή νέων μελών στην επιτροπή και συλλογή νέων υπογραφών. Οι υπογραφές πλέον ξεπερνούν τις 500 και πάμε για χιλιάδες!!!
6. καταχώρηση των αιτημάτων και της δράσης μας σε τοπικές και κεντρικές εφημερίδες (βλ Ελευθεροτυπία 13/4/09 http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&id=34964)

Στη συνέλευση της Επιτροπής στις 11/4 αποφασίστηκαν τα εξής:
1. μαζική και δυναμική παρέμβαση στην ειδική συνεδρίαση του ΔΣ Γλυφάδας για τους νέους αυτοκινητόδρομους και τον Υμηττό
2. συγγραφή μονοσέλιδου κειμένου για εξόρμηση στις γειτονιές πέριξ του πάρκου
3. εξορμήσεις ενημέρωσης με το 4σέλιδο κείμενο της Επιτροπής
4. συλλογή νέων υπογραφών
5. πρόσκληση σε τοπικούς συλλόγους για έκδοση ψηφισμάτων υπέρ των αιτημάτων μας
6. συσπείρωση και άλλων κατοίκων γύρω από την Επιτροπή
7. απεύθυνση στους κατοίκους του Ελληνικού και της Αργυρούπολης για να μετατρέψουμε το πάρκο στο τριεθνές σε τοπικό κέντρο αγώνα (δημιουργία κοινού περιπτέρου ενημέρωσης).
8. συντονισμός με επιτροπές κατοίκων άλλων δήμων για την πραγματοποίηση κεντρικών κινητοποιήσεων. Συμμετοχή στη συνέλευση των επιτροπών και αγωνιζόμενων κατοίκων στις 26/4 σε τόπο που θα ανακοινωθεί
9. νέα συνέλευση της Επιτροπής μετά το Πάσχα

Καλούμε κάθε κάτοικο της Γλυφάδας να στηρίξει έμπρακτα την Επιτροπή, να βάλει και αυτός το λιθαράκι που χρειάζεται για να ορθώσουμε ένα αδιαπέραστο τείχος αντίστασης ενάντια στους νέους αυτοκινητόδρομους και τις πολιτικές ΥΠΕΧΩΔΕ-Δήμου Γλυφάδας για τον Υμηττό.


Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας
Τηλ επικοινωνίας 6936838922, email: epitropi@gmail.com