Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Τρίτη 28 Απριλίου 2009

ανακοίνωση 27-4-09

















Συναγωνιστές-τριες,

η δράση της επιτροπής κατοίκων Γλυφάδας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Το Σάββατο 25/4, από τις 7 μέχρι τις 11, στο ποντιακό Πανούρ που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ελληνικού, μοιράστηκαν πάνω από 500 κείμενα της επιτροπής, συζητήσαμε με εκατοντάδες κόσμου της ευρύτερης περιοχής και συλλέξαμε πάνω από 100 υπογραφές. Κοινή είναι η πεποίθηση πια ότι οι θέσεις της επιτροπής αγκαλιάζονται από τη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου.

Την επόμενη μέρα Κυριακή 26/4 αποδεχόμενοι την πρόσκληση της Επιτροπής Κατοίκων Ηλιούπολης συμμετείχαμε στην πορεία-οδοιπορικό που πραγματοποιήθηκε από φορείς του Δήμου Ηλιούπολης και την Επιτροπή Κατοίκων στις πλαγιές του Υμηττού και στο μέρος που το ΥΠΕΧΩΔΕ σχεδιάζει σταθμό διοδίων. Στην παρέμβασή μας τονίσαμε ότι τα προβλήματα των περιοχών όλης της νοτιοανατολικής Αθήνας είναι κοινά και ότι οι σχεδιαζόμενοι δρόμοι εντάσσονται σε ένα συνολικότερο πλαίσιο που αφορά τις μελλοντικές χρήσεις του πρώην Αεροδρομίου αλλά και το μοντέλο ζωής και πόλης όπως διαμορφώνεται από το νέο ρυθμιστικό σχέδιο για την Αθήνα. Επίσης τονίσαμε την ανάγκη οι επιμέρους δράσεις στις γειτονιές να κλιμακωθούν, οι επιτροπές κατοίκων να πλαισιωθούν από όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο και να συντονίσουν τις δράσεις τους.

Την Κυριακή συμμετείχαμε στη Συνέλευση της Πρωτοβουλίας Αγώνα (ανοιχτή συντονιστική συνέλευση επιτροπών και αγωνιζόμενων κατοίκων) όπου αποφασίστηκε μεταξύ άλλων μια μεγάλη κινητοποίηση νοτιοανατολικής Αθήνας στις 16/5 (θα ακολουθήσει δελτίο τύπου).

Η κοροϊδία της διοίκησης του Δήμου Γλυφάδας συνεχίζεται αμείωτη. Στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29/4 στις 19.00 δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη παρ’ όλες τις προσωπικές δεσμεύσεις του δημάρχου, το θέμα των αυτοκινητοδρόμων. Το θράσος τους δεν έχει όρια. Μετά τις απαξιωτικές απόψεις του δημάρχου για την περιοχή μας και τις θέσεις της επιτροπής, μας εμπαίζουν μη συζητώντας ακόμα το θέμα κι ας έχουν περάσει εβδομάδες από τη λήξη της υποτιθέμενης διαβούλευσης. Αν και δεν τρέφουμε αυταπάτες για τις θέσεις της πλειοψηφείας του Δήμου Γλυφάδας, την Τετάρτη θα είμαστε στο δημοτικό συμβούλιο για να καταγγείλουμε τη στάση του δημάρχου και να τον προειδοποιήσουμε πως θα μας βρίσκει συνεχώς μπροστά του.

ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΠΥΚΝΩΝΟΥΝ-ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ

ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!!!


συνημμένα: φωτογραφίες από την κινητοποίηση στην Ηλιούπολη και την συνέλευση της Πρωτοβουλίας Αγώνα στην Καισαριανή


--
Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας
τηλ 6936838922
email: epitropi@gmail.com