Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Ανοιχτή Συζήτηση την Κυριακή 11 Ιουλίου στις 19.00 στο θεατράκι της πλατείας Καραισκάκη

ΟΥΤΕ Δ.Ν.Τ. ΟΥΤΕ ΚΑΙ Ε.Ε. ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΛΑΕ

Στην εποχή που η παραγωγή των αγαθών γίνεται με λιγότερο κόστος λόγω χαμηλότερων ημερομισθίων και λόγω του σύγχρονου τρόπου παραγωγής, η μία κρίση διαδέχεται την άλλη. Η σύγχρονη υπερεκμετάλλευση και καταστροφή της φύσης πάει μαζί με την εξόντωση των εργαζομένων μέσα από την εντατικοποίηση της δουλειάς, την περιστασιακή δουλειά, την μακροχρόνια ανεργία, την εργασία μέχρι τα 70. Οι μαζικές απολύσεις πάνε μαζί με την αύξηση των έμμεσων φόρων (Φ.Π.Α.23%). Ο Καλλικράτης πάει μαζί με το κλείσιμο των δημοτικών επιχειρήσεων –με απολύσεις, με περισσότερους φόρους, με λιγότερες και χαμηλότερης ποιότητας προσφερόμενες υπηρεσίες. Το νομοσχέδιο για την παιδεία πάει μαζί με την μείωση των αποδοχών των εκπαιδευτικών, μαζί με την αύξηση των δαπανών στην κάθε οικογένεια που θέλει τα παιδιά της να σπουδάσουν (φροντιστήρια). Οι νόμοι για το περιβάλλον πάνε μαζί με την καταλήστευση και ιδιωτικοποίηση των τελευταίων ελεύθερων χώρων (αεροδρόμιο Ελληνικού) και μαζί με το χαράτσι για τους ημιυπαίθριους. Η τρομοκρατία αυτή περνάει από το μυαλό στην καρδιά και καταλήγει και στην τσέπη του καθένα από εμάς, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων-της Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. αλλά και της “ανεπάρκειας” των θεσμών που επαγγέλλονται τη συλλογική αντίσταση και καλυτέρευση της ζωής μας (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ).

Είναι ανάγκη όλων μας να σταματήσουμε αυτή την τρομοκρατία.

Ο μόνος μονόδρομος που αναγνωρίζουμε είναι η αλληλεγγύη μεταξύ μας και ο αγώνας για τη νίκη μέσα από δημοκρατικές και συλλογικές αποφάσεις.

Νέοι και εργαζόμενοι, άνεργοι γυναίκες και άντρες πρέπει να προσπαθήσουν να ανοίξουν μια νέα σελίδα κοινής προσπάθειας στην περιοχής μας για να παρθούν αυτά τα μέτρα πίσω και να μειώσουμε τις επιπτώσεις από αυτά αλλά και άλλα μέτρα που ετοιμάζουν στο άμεσο μέλλον.

Πρέπει να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε ένα ΜΕΤΩΠΟ νίκης με άλλες επιτροπές και σε συντονισμό με πρωτοβάθμια σωματεία.

Πρέπει να νομιμοποιήσουμε τη λογική για τις σύγχρονες ανάγκες και δικαιώματα των εργαζόμενων και των νέων παίρνοντας υπόψη τις δυνατότητες της εποχής μας και όχι την κερδοφορία των λίγων.

Να απαιτήσουμε:

*Να πάρουν πίσω όλα τα αντεργατικά μέτρα, το «μηχανισμό στήριξης» και το Πρόγραμμα Σταθερότητας.
*Να μην πληρώσει ο λαός το χρέος και την κρίση. Διαγραφή του χρέους - παύση πληρωμών, ανυπακοή και ρήξη με τις συμφωνίες της ΕΕ, την ΕΚΤ και την ΟΝΕ.
*Να μην ψηφιστούν τα αντεργατικά νομοσχέδια.
*Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, με συλλογικές συμβάσεις και σταθερή εργασία ώστε να ζούμε αξιοπρεπώς από μια δουλειά.

Ανοιχτή συζήτηση για την δημιουργία επιτροπής αγώνα ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης – ΕΕ-Δ.Ν.Τ. την Κυριακή 11 Ιουλίου στις 19:00 στο θεατράκι της πλατείας Καραϊσκάκη.