Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων στα Νότια από την πρώτη στιγμή της συγκρότησης της επιδίωξε και επιδιώκει να συμβάλει στην προάσπιση των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας (εργαζομένων, νεολαίας, ανέργων) απέναντι στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς του κράτους και του κεφαλαίου τόσο για ζητήματα που αφορούν την προάσπιση του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, όσο και για τα ζητήματα που αφορούν την εντεινόμενη αντιλαϊκή επίθεση και γενικότερα την περιστολή δημοκρατικών κατακτήσεων και ελευθεριών του λαού. Η επιμονή μας στις δημοκρατικές διαδικασίες και την ελευθερία των απόψεων στο εσωτερικό μας, εκφράζεται και στην επιμονή μας για τη συγκρότηση επιτροπών κατοίκων και λαϊκών συνελεύσεων, αλλά και για πραγματικό συντονισμό δράσεων και συλλογικοτήτων, τόσο στην περιοχή μας όσο και ευρύτερα. Για αυτές μας τις προσπάθειες δεν βρεθήκαμε τυχαία αρκετές φορές στο παρελθόν στο στόχαστρο κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών που αποτυχημένα επιδίωξαν να κάμψουν την αγωνιστική μας διάθεση. Έτσι, λοιπόν, για μια ακόμα φορά είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη μάχη της ρήξης και της σύγκρουσης με κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ και της ανατροπής του μνημονίου και της πολιτικής τους.
Σήμερα, λοιπόν, περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία η οικοδόμηση ενός κοινωνικού μετώπου αντίστασης και ανατροπής του προγράμματος σταθερότητας και της κυρίαρχης πολιτικής κράτους και Ε.Ε., με μαζικούς, ενωτικούς, ανυποχώρητους αγώνες, στα σωματεία από τους εργαζόμενους κόντρα στον υποταγμένο συνδικαλισμό και τις γραφειοκρατικές ηγεσίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, στις σχολές και τα σχολεία από τη νεολαία, στις γειτονιές με λαϊκές επιτροπές από τους κατοίκους, σε κάθε χώρο που ζει και κινούνται οι εργαζόμενοι και η νεολαία. Είναι αναγκαίο επίσης να αντιληφθούμε ότι η πάλη που δίνει το λαϊκό και εργατικό κίνημα για την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής είναι και πάλη στο εσωτερικό του κινήματος, πάλη αυτοκριτικής και μετασχηματισμού. Πάλη ενάντια σε λογικές και πρακτικές που αναπαράγουν την κυρίαρχη ιδεολογία. Ενάντια σε πρακτικές οργανωτικής επίλυσης των πολιτικών διαφορών και σε λογικές «αντικειμενικής αλήθειας», «μίας γραμμής» ή «εσωτερικού εχθρού». Πάλη ενάντια σε φαινόμενα που πληγώνουν τον κόσμο της αριστεράς, τον κόσμο του αγώνα. Ενάντια σε φαινόμενα μικροηγεμονισμών αλλά και σεξισμού, χουλιγκανισμού, τραμπουκισμού και λοιπών παρόμοιων πρακτικών.
Στο πλαίσιο αυτό, η πρωτοφανής οργανωμένη βίαιη επίθεση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14/09/10, αντίστοιχη των «ΚΝΑΤ» της δεκαετίας του ’80, από την «ομάδα περιφρούρησης» της Αριστερής Αντικαπιταλιστικής Συσπείρωσης (ΑΡ.Α.Σ.) σε βάρος φοιτητριών και φοιτητών, μελών του φοιτητικού σχήματος Αντίλογος των Μηχανολόγων Πάτρας και άλλων σχημάτων της ΕΑΑΚ, στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, δεν θα μπορούσε και δεν θα έπρεπε να μας βρει αδιάφορους, καθώς πλήττει βάναυσα το φοιτητικό κίνημα, το λαϊκό κίνημα, αλλά και κάθε αριστερό και αγωνιζόμενο άνθρωπο.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι τέτοιες πρακτικές όσο και όποιοι τις υλοποιούν και τις στηρίζουν, δεν έχουν θέση ούτε στο κίνημα, ούτε στην αριστερά που εμείς παλεύουμε για να διαμορφώσουμε. Την αριστερά της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης, την αριστερά που οραματίζεται μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς εξουσιαστικές σχέσεις, χωρίς ιεραρχικές λογικές και χωρίς διακρίσεις. Την αριστερά που ειδικά σήμερα καλείται να παλέψει για να δοθεί νικηφόρα προοπτική στις σύγχρονες κοινωνικές διεκδικήσεις!
Πρωτοβουλία Κατοίκων στα Νότια