Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012

Ετούτη η παρέλαση θα είναι του Λαού! Κάτω η χούντα ΕΕ και ΔΝΤ

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε.-ΕΛΜ
 
Αιγάλεω, Α’ Αθήνας, Αμαρουσίου, Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, «Αριστοτέλης», «Γληνός», Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», Δυτική Αττική Κορυδαλλού-Αγ.Βαρβάρας, Ν. Σμύρνης, «Παρθενώνας», Πειραιά «η Πρόοδος», ΕΛΜΕ Β’ Αθήνας, Ε’ Αθήνας, Α’ Δυτικής Αττικής, Αν.Λιοσίων-Ζεφυρίου Φυλής, Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων εκπ/κών, Συντονιστικό ωρομισθίων-αναπληρωτών

Οι εκπαιδευτικοί τιμάμε τους αγωνιστές του ‘21
με αγώνες για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία

Δεν προσκυνώ τους άρχοντες και τους κοτζαμπασήδες
μον’ καρτερώ την Άνοιξη, να ρθουν τα χελιδόνια
να πάρω δίπλα τα βουνά, με τους καπεταναίους
Η επανάσταση του 1821, όπως και όλες οι λαϊκές ανατάσεις στην ιστορία, ανήκουν στους αγωνιζόμενους και ποτέ στην εξουσία.
Γι’ αυτό στις παρελάσεις στις 24 και 25 Μαρτίου ο περήφανος λαός θα διαδηλώσει για τη ζωή και το μέλλον του, σπάζοντας το πέπλο της υποταγής και του φόβου. Απέναντι στο σχέδιο της επιστροφής στο 19ο αιώνα και στη μετατροπή μας στους δούλους της οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, ο λαός, έχουμε μια και μοναδική επιλογή κοινωνικής περηφάνειας κι αξιοπρέπειας. Μια και μοναδική επιλογή που να αντιστοιχεί στην πολύπαθη αλλά ηρωική ιστορία του τόπου μας, τη μαζική εργατική αντίσταση, τη λαϊκή εξέγερση.

24 Μάρτη, στο Σύνταγμα, 10 π.μ. Αμαλίας και Σουρή
25 Μάρτη, στις γειτονιές και στο κέντρο, Όθωνος και Αμαλίας 10 π.μ.

Ετούτη η παρέλαση θα είναι του Λαού
Κάτω η χούντα ΕΕ και ΔΝΤ

Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,
ζυγόν δουλείας ας έχωσι
θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία
Αν. Κάλβος
--------------------------------------------------------------------------

Ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας Αγωνιζόμενων Μαθητών":
http://protovouliamathiton.blogspot.com/2012/03/25.html

ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ!!!

Τα τελευταία δύο χρόνια βλέπουμε τη ζωή μας να χειροτερεύει διαρκώς! Οι γονείς μας είναι είτε άνεργοι, είτε λαμβάνουν φοβερά μειωμένους μισθούς. Η πολιτική του μαύρου μπλοκ Συγκυβέρνησης-Ε.Ε. -ΔΝΤ καταργεί τα όνειρα μας για σπουδές, ελευθερίες και μια καλύτερη ζωή. Ετοιμάζουν ένα μέλλον που η νεολαία θα δουλεύει σαν δούλος χωρίς δικαιώματα και ελευθερίες, μέσα στη φτώχεια, την ανεργία και την διαρκή αναζήτηση για μία ελπίδα πού ίσως να μην έρθει ποτέ.

Η διασκέδαση είναι πλέον πολυτέλεια και ο ελεύθερος χρόνος ανύπαρκτος. Οι οικογένειές μας δεν τα βγάζουν πέρα με αυτή την πολιτική. Λιτότητα, φόροι και χαράτσια για να σωθούν οι τράπεζες, οι βιομήχανοι και το μεγάλο κεφάλαιο, που όμως καταστρέφει τις δικές μας ζωές!

Ταυτόχρονα τονώνουν τον πατριωτισμό, για να μπορέσουν να δικαιολογήσουν την βάρβαρη επίθεση που εξαπολύουν ενάντια στους μετανάστες και την πολιτική τους ενώ επιπλέον καλλιεργούν στους νέους τον μιλιταρισμό, τον εθνικισμό και τον ρατσισμό για να μας κάνουν να μην ασχολούμαστε με όλα όσα ετοιμάζουν για εμάς.

ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ!!!

ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚAI ΝΕΟΛΑΙΑΣ!

Στο μονόδρομο που μας επιβάλλουν βλέπουμε έναν άλλο δρόμο! Αυτόν που βάζει τις ζωές μας και το μέλλον μας πάνω από όλα, που περνάει μέσα από τους αγώνες μας για να φύγουν όλοι αυτοί που μας έφεραν ως εδώ.

Όλοι εμείς, οι εργαζόμενοι, η νεολαία και οι συνταξιούχοι που με τον ιδρώτα και το αίμα μας παράγουμε τον κοινωνικό πλούτο, ζούμε τίμια από το μόχθο μας. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια σε αυτούς που θέλουν να μας στερήσουν την Αξιοπρέπεια και την Ανθρωπιά μας, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε συγκυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Μια άλλη κοινωνία διαφορετική από αυτήν που θέλει για μας το κεφάλαιο, οι τράπεζες και οι βιομήχανοι είναι εφικτή!

Οργανωμένη από τα κάτω, από εμάς τους ίδιους. Μια κοινωνία που τη δημοκρατία θα την ορίσουν ξανά οι εργαζόμενοι και η νεολαία, που είναι και οι κινητήριοι ιμάντες της!

Σε κάθε σχολείο φτιάχνουμε Πρωτοβουλία Αγωνιζόμενων Μαθητών!

Εμείς, οι μαθητές δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια και να μένουμε αμέτοχοι. Όπως κάναμε και με τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις του περασμένου Σεπτέμβρη, λέμε όχι στο νέο σχολείο που ετοιμάζει το υπουργείο παιδείας! Το μόνο που φέρνει είναι πιο πολλές εξετάσεις, περισσότερη παπαγαλία και όλο λιγότερη γνώση.

Επειδή λοιπόν όχι μόνο γνωρίζουμε την ιστορία μας και πως οι αγώνες του λαού είναι που την γράφουν, η 25η Μαρτίου δεν είναι για μας μια ευκαιρία τόνωσης του πατριωτισμού, αλλά λαϊκού ξεσηκωμού απέναντι στους νέους ντόπιους και ξένους κατακτητές!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ!

ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ!