Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΓΩΝΙΣΤΗ

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ 11:00π.μ. - Κτήριο 16

Η Πρωτοβουλία ενάντια στο Φασισμό και τη Ρατσιστική βία καταγγέλλει τη σύλληψη του αγωνιστή Νίκου Κατσίφη, που έγινε σήμερα το μεσημέρι 13 Μαΐου, έξω από το σπίτι του στην Καλλιθέα, από αστυνομικούς της Ασφάλειας με πολιτικά. Η σύλληψη έγινε την επόμενη μέρα της αντιρατσιστικής πορείας που πραγματοποιήθηκε στην Καλλιθέα από μετανάστες και Έλληνες που διαμαρτύρονταν για τις επιθέσεις των φασιστικών συμμοριών, οι οποίες έχουν αυξηθεί την τελευταία εβδομάδα, μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη βουλή και έχουν οδηγήσει σε σοβαρότατους τραυματισμούς μεταναστών καθώς και σε προσπάθειες πυρπόλησης σπιτιών που διαμένουν οι μετανάστες.

Η σύλληψη του Νίκου Κατσίφη συνιστά πράξη επίδειξης αυταρχισμού της αστυνομίας και εντάσσεται στη συνολική πρακτική της ελληνικής αστυνομίας, η οποία όχι μόνο δεν εμποδίζει τις φασιστικές επιθέσεις, αλλά και τις υποβοηθάει χτυπώντας τους Έλληνες και τους μετανάστες που προσπαθούν να αμυνθούν απέναντι στους φασίστες.

Καθ' όλη τη διάρκεια της αντιρατσιστικής πορείας της 12ης Μαΐου η στάση της αστυνομίας ήταν άκρως προκλητική. Επιχείρησαν να απομονώσουν και να συλλάβουν όλους τους μετανάστες που πήραν μέρος στην κινητοποίηση, πράγμα το οποίο απετράπη από την παρουσία των Ελλήνων αγωνιστών, αλλά και από την υποδειγματική στάση και την αυτοσυγκράτηση των ίδιων των μεταναστών.

Γι' αυτό και η αστυνομία αποφάσισε να εκδικηθεί την αποτυχία της να παίξει το ρόλο του θεσμικού βραχίονα της Χρυσής Αυγής και προχώρησε στη σύλληψη του αγωνιστή Νίκου Κατσίφη, στέλνοντας ένα μήνυμα τρομοκρατίας και αυταρχισμού απέναντι στο αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα.

Ο αγωνιστής Νίκος Κατσίφης θα έχει αμέριστη τη συμπαράσταση ολόκληρου του λαού της Καλλιθέας.
Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι θα σταθούμε στο πλευρό του.

Πρωτοβουλία Ενάντια στο Φασισμό και τη Ρατσιστική Βία
http://enantiastofasismo.blogspot.com/
Δείτε επίσης:

Καλλιθέα: δεν θα περάσει ο φασισμός!
http://www.aformi.gr/2012/05/%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%B8%CE%AD%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B8%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/

Καλλιθέα: Συνέλαβαν διαδηλωτή από την χτεσινή αντιφασιστική πορεία στο σπίτι του
http://www.alterthess.gr/content/kallithea-synelaban-diadiloti-apo-tin-xtesini-antifasistiki-poreia-sto-spiti-toy?page=1