Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΔΕΗ!

Αναδημοσιεύουμε από το http://denplirono.wordpress.com/:

ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΜΕΣΩ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

Με επιστολή του στη ΡΑΕ (ρυθμιστική αρχή ενέργειας) ο διορισμένος  πρόεδρος του πολιτικού συστήματος που κατέρρευσε στη δημόσια  εταιρία ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) Α. Ζερβός, στο πλαίσιο της «διαβούλευσης» για το νέο κώδικα προμήθειας στην αγορά ηλεκτρισμού προτείνει να εγκριθεί μια τεράστια αύξηση της εγγύησης που προβλέπεται για κάθε παροχή, τόσο για τις νέες όσο και για τις παλαιές συνδέσεις, ιδιαίτερα στην περίπτωση που οι καταναλωτές  ρεύματος έχουν αρνηθεί να πληρώσουν το χαράτσι!!!
Όταν διαπιστώνεται απόκλιση (προς τα πάνω) μεταξύ της κατανάλωσης του πελάτη και του ποσού που είχε καθοριστεί, όταν έγινε η παροχή και ορίστηκε η εγγύηση. Είναι προφανές ότι και μόνο οι τεράστιες αυξήσεις που έχουν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια έχουν ανατρέψει αυτή την αναλογία. Η διοίκηση της ΔΕΗ επιδιώκει λοιπόν να εισπράξει χρήμα χωρίς καμία παροχή υπηρεσίας στην ουσία. Ειδικά αναφέρεται στην επιστολή, (δώστε προσοχή είναι τροχιοδεικτική βολή και πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα) ότι κάθε φορά που θα αναπροσαρμόζεται η τιμή του ρεύματος θα αυξάνεται και η εγγύηση!!!
Παράδειγμα στην οικιακή κατανάλωση: Μέχρι σήμερα ο καθορισμός της εγγύσης γίνεται με το πολλαπλασιασμό των τετραγωνικών επί 0,56 ευρώ. Ένα μέσο διαμέρισμα 90 τ.μ σήμερα έχει καταθέσει εγγύηση 50 ευρώ. Με τις νέες προτάσεις Ζερβού. Μια μέση κατανάλωση με όλες τις αυξήσεις των τελευταίων χρόνων είναι υπερδιπλάσια. Υπολογίστε τη διαφορά…
 Μαζί όμως με τα νέα εκβιαστικά εισπρακτικά μέτρα (χαράτσια) που σχεδιάζουν, ακολουθούν και τα αμιγώς τρομοκρατικά:
Για τους πελάτες που λόγω οικονομικής αδυναμίας αδυνατούν να πληρώσουν το λογαριασμό θα προβλέπεται μετά την επανασύνδεση διπλάσια ή τριπλάσια κ.ο.κ. αύξηση της εγγύησης. Ερμηνεύοντας τις προθέσεις και με βάση την μέχρι σήμερα πολιτική της ΔΕΗ με το χαράτσι (ΕΕΤΗΔΕ) που έχει παραφουσκώσει τους λογαριασμούς επί το 10/πλάσιο κατά μέσο όρο, η αναπροσαρμογή της εγγύησης στις παροχές που έχουν διακοπεί ή ευελπιστεί ο κ. Ζερβός και το πολιτικό προσωπικό του μαύρου μετώπου να διακοπούν στο μέλλον, η νέα εγγύηση θα απαιτεί περισσότερο από το ετήσιο εισόδημα του καταναλωτή.
 Την προηγούμενη περίοδο αυτές οι πολιτικές έσπασαν κυριολεκτικά τα μούτρα τους μπροστά στην οργανωμένη αντίδραση του λαϊκού κινήματος και των εκατοντάδων επιτροπών αγώνα και αλληλεγγύης που αναπτύχτηκαν σε όλη την Ελλάδα. Στις εκλογές της 6ης Μάη καταβαραθρώθηκαν τα κόμματα του μαύρου μετώπου. Μπορούν να εφαρμοστούν αντίστοιχες απαιτήσεις; Το μήνυμα του λαϊκού ξεσηκωμού τους λέει κάτι; Ας τολμήσουν…