Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Κάτω τα χέρια από τις Συνελεύσεις των γειτονιών μας - Κάτω τα χέρια από τους αγώνες του λαού!

Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση της "Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Ηλιούπολης:

Τα συγχαρητήρια του υπουργού Καταστολής Ν. Δένδια προς τα σώματα «ασφαλείας» την ημέρα της μεγάλης γενικής απεργίας, 26/9, είχαν λόγο: σε μια ημέρα κατά την οποία δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, μαθητές, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες ετοιμάζονταν να διαδηλώσουν τη διάθεσή τους να αποκρούσουν το νέο «πακέτο» βαρβαρότητας που συναρμολογούσαν κυβέρνηση-τρόικα-Ε.Ε.-ΔΝΤ, ένα καθόλου νέο σχέδιο τρομοκράτησης αυτής της διάθεσης έμπαινε σε εφαρμογή από νωρίς το πρωί. Ομάδες «Δίας» και «Δέλτα» περικύκλωσαν τις προσυγκεντρώσεις Συνελεύσεων και συλλογικοτήτων σε Δάφνη, Ζωγράφου, Παγκράτι και απαίτησαν να κάνουν έλεγχο στους συγκεντρωμένους. Στις εύλογες διαμαρτυρίες των τελευταίων οι αστυνομικοί αντέταξαν βία και μαζικές προσαγωγές (ακόμη και μαθητών).

Η καταστολή του δικαιώματος στη διαδήλωση συνεχίστηκε λίγο αργότερα στο κέντρο της Αθήνας με τη στρατηγικά σχεδιασμένη επιχείρηση χτυπήματος της μεγάλης πορείας και εκκένωσης των κεντρικών δρόμων από τις χιλιάδες του κόσμου. Τραυματισμοί διαδηλωτών και νέες προσαγωγές/συλλήψεις ολοκλήρωσαν το σκηνικό κρατικής βίας και τρομοκρατίας που στήνεται κάθε φορά που η αντίσταση βγαίνει στους δρόμους. Την επόμενη μέρα, τα ΜΑΤ είχαν την ευκαιρία να επιδείξουν την υπεροπλία τους σε Ανθρώπους Με Ειδικές Ανάγκες που διαδήλωναν κατά της περικοπής των επιδομάτων τους!

Το ξέρουμε ότι όσο πιο βάρβαρα είναι τα μέτρα που θέλουν να μας επιβάλουν τόσο πιο αντιδραστικό, ανοιχτά φασιστικό θα γίνεται το πρόσωπο του αστικού κράτους και της τάξης που εκπροσωπεί.

Το βλέπουμε ότι όσο οργανωνόμαστε τόσο θα επιτίθενται στις δομές οργάνωσής μας. Όσο μαζικοποιούμε και συλλογικοποιούμε την αντίστασή μας τόσο θα ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη μοναδική ρήτρα που περιέχει το «κοινωνικό συμβόλαιο» του καπιταλισμού σε κρίση: την καλλιέργεια του φόβου, την εξάπλωση της υποταγής.

Αλλά ας γνωρίζουν και οι εκμεταλλευτές ότι όσες αύρες και αν προμηθευτούν, όσους «αστυνομικούς της γειτονιάς» κι αν βγάλουν σε τρομοκρατικές περιπολίες, όσα σώματα καταστολής κι αν δημιουργήσουν, οι καταπιεζόμενοι άνθρωποι θα βρουν το δρόμο της ανατροπής. Οι αιτίες που γεννούν την οργή μας θα μας βγάζουν στους δρόμους όλο και πιο μαζικά, όλο και πιο οργανωμένα, όλο και πιο συνειδητά. Κόντρα σ’ αυτούς που κλέβουν τη ζωή και το μόχθο μας, κόντρα στην κυρίαρχη τάξη, στο πολιτικό προσωπικό της, στους μηχανισμούς της και στις… χρυσές εφεδρείες της.

Οι αγώνες δεν τρομοκρατούνται, δυναμώνουν στους δρόμους και μαζικοποιούνται!

Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων της 26ης Σεπτεμβρίου

Παύση κάθε δίωξης σε διαδηλωτές

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
 askilioupolis.espivblogs.net – ask_ilioupolis@espiv.net