Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Όργιο άνωθεν αυθαιρεσιών για τους συλληφθέντες διαδηλωτές

Η αστυνομία σήμερα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες 9 νέων διαδηλωτών που είχαν συλληφθεί προχθές στην απεργιακή πορεία. Για την ακρίβεια, οι δύο είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια της βίαιης επέμβασης των ΜΑΤ για τη διάλυση της πορείας και οι υπόλοιποι 7 στην προσυγκέντρωση στην πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου, που επίσης διαλύθηκε πριν καν μετατραπεί σε διαδήλωση. Πρόκειται λοιπόν για διαδηλωτές που δέχτηκαν βίαιες επιθέσεις από τους πραιτωριανούς του καθεστώτος, μάλιστα δύο εξ αυτών εμφανίζονται στις φωτογραφίες που τους τράβηξαν με εμφανή τραύματα στο πρόσωπο κι επιδέσμους και γάζες στα χέρια, προφανώς επειδή θα γλίστρησαν σε καμιά ζαρντινιέρα κατά τη μεταφορά τους στη ΓΑΔΑ.

Οι ίδιοι αυτοί διαδηλωτές -που ακόμη και θεσμικοί φορείς, όπως το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου, καταγγέλλουν ως μάρτυρες ότι δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από την αστυνομία- διασύρονται στο διαδίκτυο ως επικίνδυνοι κακοποιοί και κινδυνεύουν να προφυλακιστούν με κακουργήματα βάσει του κουκουλονόμου -επειδή κουβάλαγαν προστατευτικές μάσκες για τα δακρυγόνα- και για «κατοχή εκρηκτικών υλών», ενώ αποτελούν και το επικοινωνιακό λάφυρο της κυβέρνησης Σαμαρά, ότι συλλαμβάνει «κουκουλοφόρους». «Επί τη ευκαιρία θα ήθελα να πω στο Σώμα ότι μου έστειλαν ένα σημείωμα, όπου από τα χθεσινά επεισόδια δεκαπέντε από τους συλληφθέντες παραπέμπονται σε βαθμό κακουργήματος», δήλωνε χτες στη Βουλή ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Ν. Δένδιας, ενώ ακόμα οι συλληφθέντες περνούσαν από τον εισαγγελέα. «Αυτό το λέω για την απλή υφέρπουσα ότι ‘δεν πιάνετε ούτε έναν κουκουλοφόρο!’. Πιάστηκαν αρκετοί κουκουλοφόροι, δόξα τω Θεώ, και αρκετοί θα βρουν και το δρόμο τους κατά εκεί που πρέπει». Με άλλα λόγια, για να δείξει ο πρωθυπουργός στην ακροδεξιά του εκλογική πελατεία ότι «βγάζει τις κουκούλες», ο υπουργός έχει το δικαίωμα να προκαθορίζει κατηγορίες και αποφάσεις των δικαστικών αρχών.

Όλη αυτή η «κουκουλοφορολαγνεία» για άλλη μια φορά έχει ως στόχο να δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα ώστε να προσπεραστούν στοιχειώδη δικαιώματα των κατηγορουμένων και προφανείς αντιφάσεις των κατήγορων, που δύσκολα στοιχειοθετούν κακούργημα, πόσο μάλλον και προφυλάκιση. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ανακριτική διαδικασία που εξελίσσεται αυτή τη στιγμή (28/9) στην Ευελπίδων, οι μπάτσοι που συνέλαβαν τους 7 διαδηλωτές από την προσυγκέντρωση στου Ζωγραφου:

- Δεν αναγνωρίζουν στις καταθέσεις τους κανέναν από τους συλληφθέντες (αφού οι συλλήψεις έγιναν στο σωρό μετά από γενικευμένο ξύλο).
- Δεν προκύπτει κανένας εκ των διαδηλωτών να είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του κατά τη στιγμή της σύλληψης.
- Ως δια μαγείας, δύο εκ των αστυνομικών εμφανίζονται με σπασμένο τον παράμεσο (!) της παλάμης τους, για να εμφανιστούν ως αμυνόμενοι.
- Παραδέχονται ότι προσέγγισαν την προσυγκέντρωση για να «ελέγξουν», χωρίς να αντιλήφθηκαν προηγουμένως τους διαδηλωτές να φέρουν πέτρες και καδρόνια (η πραγματικότητα είναι ότι περικύκλωσαν μια δημόσια καλεσμένη διαδήλωση, ζήτησαν να ελέγξουν τις τσάντες όλων των διαδηλωτών και αφού αυτοί αρνήθηκαν άρχισαν να κοπανάνε).

Είναι εμφανές ότι η νομική πραγματικότητα υπολείπεται ακόμα των διαθέσεων της κυβέρνησης. Μέχρι να προσαρμοστεί με κάποιο ιδιώνυμο νόμο που θα στέλνει τους μπάτσους να μας συλλαμβάνουν και να μας ξυλοκοπούν στη σκέψη και μόνο ότι θα διαδηλώσουμε, οι συλληφθέντες της 26/9 δικαιούνται ακόμα να αποδείξουν ότι δεν είναι κουκουλοφόροι ελέφαντες. 
 
πηγή: http://katalipsiesiea.blogspot.gr/2012/09/blog-post_28.html