Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση της Αριστερής Παρέμβασης στους δρόμους της Νέας Σμύρνης / Μια Πόλη Ανάποδα για το κλείσιμο των Δήμων

Στις 29 και 30 Αυγούστου οι Δήμοι της χώρας κλείνουν προειδοποιητικά, ως κίνηση διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση για τη δραματική μείωση της κρατικής επιχορήγησης προς τους Δήμους, η οποία και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση τους.
Στο πλαίσιο των Μνημονίων, η κυβέρνηση έχει περικόψει κατά 60% την κρατική χρηματοδότηση των Δήμων, υλοποιώντας το σχέδιο της για παράδοση των λειτουργιών της τοπικής αυτοδιοίκησης σε ιδιώτες. Ουσιαστικά, ενεργοποιείται όλη η «λογική» του «Καλλικράτη» για την ιδιωτικοποίηση-επιχειρηματικοποίηση των Δήμων. Βρεφονηπιακοί σταθμοί, σχολεία, καθαριότητα, άλλες κοινωνικές υπηρεσίες  θα βρεθούν άμεσα στο στόχαστρο, με τεράστιες συνέπειες για τους κατοίκους, και ιδιαίτερα για τους χαμηλόμισθους και τους άνεργους.
Ως Μια Πόλη Ανάποδα, έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα τον «Καλλικράτη», ο οποίος είναι το Μνημόνιο στους Δήμους. Έχουμε επισημάνει ότι ο «Καλλικράτης» σημαίνει:
  • α) κατάρτιση των δημοτικών προϋπολογισμών από το Κράτος,
  • β) κατάργηση φορέων και νομικών προσώπων που σχετίζονται με κοινωφελείς δομές (όλο το φάσμα που αφορά την παροχή υπηρεσιών στην οικογένεια, το παιδί και την τρίτη ηλικία αλλά και ιδιαίτερες δομές όπως συμβουλευτικής υποστήριξης σε ευπαθείς ομάδες κ.λπ.),
  • γ) υλοποίηση των τεχνικών προγραμμάτων με ιδιαίτερα υψηλή συμμετοχή των ιδιωτών στο κόστος, αλλά κυρίως στην εκμετάλλευση τους.
Όμως, ακόμα και τώρα, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας δεν τολμά να πει τα πράγματα με το όνομα τους. Έπρεπε να φτάσει στο απροχώρητο η κατάσταση για να αντιδράσει στις περικοπές. Ωστόσο, είναι η ΚΕΔΕ αυτή που στήριξε ουσιαστικά τον «Καλλικράτη» και τις αντιλαϊκές πολιτικές, είναι οι Δήμοι φορομπηχτικοί μηχανισμοί με αυξημένα δημοτικά τέλη, είναι οι Δήμοι ένα από τα κύρια πεδία εφαρμογής των «ελαστικών» εργασιακών σχέσεων (συμβασιούχοι λίγων μηνών, προσλήψεις χωρίς δικαιώματα μέσω ΜΚΟ), είναι οι Δήμοι βασίλεια κακοδιαχείρισης και αδιαφάνειας. Ειδικά, η δημοτική αρχή της Νέας Σμύρνης, υπέρμαχος του «Καλλικράτη», ας μας πει τι έγινε ο «οικονομικά αυτοδύναμος» Δήμος Νέας Σμύρνης που διαφήμιζε.
Η κυβέρνηση του Μνημονίου διαλύει την τοπική αυτοδιοίκηση, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τις σχολές, τα ασφαλιστικά ταμεία, δίνει «γη και ύδωρ» στους δανειστές-τοκογλύφους, ξεπουλά τη δημόσια περιουσία και μετατρέπει τους εργαζόμενους σε άνεργους ή σε δούλους των 400€ και τους νέους σε μετανάστες.
Είναι φανερό ότι με Μνημόνια, αποπληρωμή του χρέους και συμμετοχή στο σύστημα του ευρώ δεν υπάρχει καμιά σωτηρία του λαού, αλλά αντίθετα χρεοκοπία του προς όφελος του κεφαλαίου.
Δεν πάει άλλο! Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία πρέπει να τους ανατρέψουν!

Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης
Μια Πόλη Ανάποδα
 
πηγή: http://polianapoda.wordpress.com/2012/08/30/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AE%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82-3/