Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!

Αναδημοσιεύουμε την προκήρυξη της "Πρωτοβουλίς Αντίστασης Ξάνθης":
 
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!
Δύο μήνες μόλις μετά την ανάδειξη της νέας τρικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ), και παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις, η επίθεση στον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία συνεχίζεται με ακόμα μεγαλύτερη ένταση. Οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με Μέρκελ-Ολάντ έχουν σαν αποτέλεσμα την προώθηση μέτρων 11,5 δις ευρώ (και βάλε), πλήττοντας φυσικά με αυτό τον τρόπο κάθε δικαίωμα και κατάκτηση του εργατικού κινήματος. Η υποτιθέμενη «αναδιαπραγμάτευση» που αποτέλεσε το βασικό προεκλογικό τους όπλο, έχει ήδη μετατραπεί στην απόλυτη εφαρμογή των βάρβαρων πολιτικών της τρόικας. Φαίνεται έτσι, ότι και πριν από τις εκλογές οι αποφάσεις είχαν ήδη ληφθεί, το μόνο που έλειπε ήταν το ποιός θα τις υλοποιήσει για λογαριασμό του κεφαλαίου με τον καλύτερο τρόπο και το λιγότερο κόστος.
Σειρά μέτρων επεξεργάστηκαν εν μέσω καλοκαιριού και προωθούν με γρήγορους ρυθμούς τώρα. Μειώσεις συντάξεων και μισθών, κατάργηση δώρων των υπαλλήλων του δημοσίου, μειώσεις στο εφάπαξ, περικοπές σε υγεία και παιδεία, κόψιμο εποχικών επιδομάτων ανεργείας, αύξηση εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία, μείωση του αριθμού των εργαζομένων στο δημόσιο. Ένας κατάλογος 72 μέτρων που μόνο τα τελευταία δεν προκειται να είναι (όπως η νέα κυβέρνηση ισχυρίζεται).
Το πηγάδι της φτώχειας και της εξαθλίωσης δεν έχει πάτο. Πριν καν ψηφιστούν τα παραπάνω μέτρα νέες εντολές μέσω non paper έρχονται στην επιφάνεια. Παραπέρα μείωση του κατώτερου μισθού, μεγαλύτερη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, αύξηση των ωρών εργασίας μέχρι και τις 13 και των ημερών σε 6. Αν κανείς συνυπολογίσει τα αποτελέσματα των μέτρων του Φλεβάρη, τη φοροεπιδρομή που συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς (χαράτσια, φόροι), την ανεργία (επίσημη) που και μετά το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου αναμένεται να φτάσει στο 1.500.000, η κατάσταση γίνεται κάτι περισσότερο από αφόρητη. Στόχος τους είναι η απόλυτη εξαθλίωση. Τα νέα μέτρα θα σημάνουν τη ραγδαία επιδείνωση των όρων ζωής και δουλειάς για τον εργαζόμενο λαό και τις οικογένειες του, την επέκταση της φτώχειας και της ανεργίας.
Καμία αναμονή δε χωράει μπροστά στη βαρβαρότητα. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τις δυνάμεις του κεφαλαίου εκτός από τη συνέχιση της επίθεσης. Καμία αυταπάτη για κοινές λύσεις συνδιαχείρησης. Ο λαός δε μπορεί να κάτσει στο ίδιο τραπέζι συνομιλίας με αυτούς που σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό του. Κόντρα στην απραξία των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Έχουν αποδείξει πως έχουν διαλέξει στρατόπεδο, αυτό του καλύτερου υποτακτικού της εργοδοσίας και του κεφαλαίου, με μόνο σκοπό να οδηγούν τον κόσμο της εργασίας στην ηττοπάθεια και την απελπισία. Κόντρα στο ρατσιστικό μίσος και δηλητήριο των φασιστών της Χρυσής Αυγής. Κάτω από τη δήθεν «αντισυστημική» μάσκα της κρύβεται το πιο μαύρο, κανιβαλλικό πρόσωπο του συστήματος.
Μόνο μέσα από τους αγώνες του λαού και των εργαζομένων μπορεί να δοθεί διέξοδος. Έχουμε ήδη την τεράστια πείρα των τελευταίων 2,5 ετών, με τις απεργίες και τις διαδηλώσεις των εκατοντάδων χιλιάδων που πλημμύρισαν επανειλημμένα τους δρόμους και τις πλατείες της χώρας. Αυτοί οι αγώνες μπορούν και πρέπει να συνεχιστούν και να αναβαθμιστούν για να φέρουν νίκες.
Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε σχολείο και σχολή να αντισταθούμε, να οργανώσουμε την από τα κάτω ενότητα, να δυναμώσουμε την ταξική αλληλεγγύη, να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Με κοινούς αγώνες όλων των εργαζομένων, χωρίς τους ψεύτικους διαχωρισμούς που επιβάλλει το σύστημα: Έλληνες και μετανάστες, εργαζόμενοι στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, να δώσουμε αποφασιστική μάχη απέναντι στο μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
 
πηγή: http://prwtovouliaantistasisxanthis.blogspot.gr/2012/09/blog-post.html